Mimovrste in plačevanje s kartico?!?

AndrejBiz

Pripravnik
13. jun 2009
46
0
6
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Enaa so mi zadnjič zaračunali 7,5€ poštnine za en paketek cd-jev
smile-1.gif
)

Evo, sem vedel, da ne bom edini, ki ga takele stvari motijo

Ne bo držalo!
ne-ne-1.gif
Dostava in pakiranje na Enaa stane največ 3,6 evra na pošiljko. Če kupiš več, je pa zastonj.

AndrejBiz

Pripravnik
13. jun 2009
46
0
6
Če diners, eurocard in podobni "dajejo" svojim uporabnikom kredite brez obresti, še ne pomeni, da so taki dobrodelneži, temveč verjetno to zaračunajo prodajalcu. Na spletu so tako nizke cene, da to ne gre skozi, zato jih prodajalci jasno zaračunajo kupcu.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
kolikor jaz vem provizijo za nakup s kartico placa prodajalec banki oz upravitelju kreditne kartice. Lastnik kartice, recimo Vise ne placa nic razen letne narocnine.

Pri diners pa zraven vsakega obroka se 1 eur.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Ne bo čisto držalo, tudi Visa je lahko "kartica z odloženim plačilom", kar večina napačno imenuje kreditna kartica in prava kreditna kartica, kjer vsak mesec plačaš le del obveznosti in zraven seveda pašejo tudi obresti

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik AndrejBiz pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Enaa so mi zadnjič zaračunali 7,5€ poštnine za en paketek cd-jev
smile-1.gif
)

Evo, sem vedel, da ne bom edini, ki ga takele stvari motijo

Ne bo držalo!
ne-ne-1.gif
Dostava in pakiranje na Enaa stane največ 3,6 evra na pošiljko. Če kupiš več, je pa zastonj.

Ma kaj si pameten a ti račun skeniram?

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Citat:
trgovina enaa pravi :
PAKIRANJE IN DOSTAVA
Stroški pakiranja in dostave enega izdelka na naslov v Sloveniji znašajo 3,6 €.

no daj skeniraj, zdej je še mene začel zanimat

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
Ne bo čisto držalo, tudi Visa je lahko "kartica z odloženim plačilom", kar večina napačno imenuje kreditna kartica in prava kreditna kartica, kjer vsak mesec plačaš le del obveznosti in zraven seveda pašejo tudi obresti

Tisto je revolving credit kartica.

Misljeno je za obicajne kreditne kartice z 1x otegljajem.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Takole je...nekega artikla kao ni bilo na zalogi in očitno je politika, da se najprej pošlje kar je na zalogi, potem pa se pošlje še ostalo in se gladko zaračuna dve poštnini. Vem za drugič. Naj še omenim, da sem na ISTI DAN dobil dva paketa, v enen so bili CD-ji, v drugi oblazinjeni kuverti pa sta bila jack adapterja. Opozorjen, da bom plačal dve poštnini pa nisem bil.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.093
113
No pri mimovrste sem jaz kak mesec nazaj imel tako situacijo, da sem kupil več reči. Označil sem, da lahko pošljejo ločeno, plačilo pa po povzetju, poštnino eksplicitno piše, da bo samo enkrat. En paket sem dobil hitro, preostanek pa so menda dvakrat podaljšali, da še čakajo na artikle, potem pa mi poslali mail, če mi lahko ponudijo konkurenčen izdelek ali pa zaprejo naročilo, ker tega in tega ne bo. Pa smo zaprli in je bilo. Načeloma poštnine ne bi smeli obračunati dvakrat za isto(!) naročilo. Tako je takrat pisalo pri njih.
Odkar je druga cena za kartice, plačujem samo po povzetju. Tako ali tako nikoli nisem doma in grem paket iskat na pošto. Tam pa lahko plačam z bančno kartico, ker imam račun pri banki, ki pri dvigu na pošti nima provizije. Nima pa seveda kreditiranja. Od dostave mi je najbolj všeč Pošta Slovenije, ker tam veš, kje bo paket, če te ne bo na naslovu. Vse ostalo je hudo sranje. Delam včasih doma, včasih 40 km stran in potem nikoli ne veš, kam bi dal naslov dostave. Razdalja med krajema pa je taka, da še pri nobeni dostavni službi ne vozi isti šofer in torej gre nekam nazaj v centralo in potem spet drugi dan na drug naslov.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja dostavne službe so obup, sploh če si kje malce bolj v rovtah kot jaz. Potem pa čakajo da se jim nabere par pošiljk za tja, medtem pa tvojo robo premetava po kombiju še par dni. Pošta je zakon, če le hočejo poslati po njej.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.918
113
40
MB
za mimovrste dostavlja izključno pošta slovenije, za delno odpremljena naročila se plača poštnina 1x.