Mimovrste in plačevanje s kartico?!?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Večina cen na strani velja za gotovinsko plačilo. Popust je od 6-7%, ki pri negotovinskem plačilu ne velja zato je vse prav tako kot mora biti. Ko si zadevo dal v košarico in šel k blagajni, ti je lepo pisalo koliko je cena z vsemi stroški. Jaz npr. sem naročil eno zadevo, ki me jo po pošti stala 3€ več zato sem spremenil dostavo tako, da sem se odločil, da sam dvignem v njihovi poslovalnici.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pri mimovrste so se dobri, pri gambitu (oziroma enaa) so taki carji, da so si zmislili se dodatne %, ce vzames na diners (ki naj bi omogocala brezobrestne obrocne nakupe) ti gambit nabije 3, 7 ali 9% (nisem 100% v visino %) ce vzames na 3, 6 ali 12 mesecev. In seveda poleg tega je se cena na kartico visja kot na gotovino (mislim da 5%). Go figure.
uf-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Enaa so mi zadnjič zaračunali 7,5€ poštnine za en paketek cd-jev
smile-1.gif
)

Evo, sem vedel, da ne bom edini, ki ga takele stvari motijo

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
ksz

Vsi ki govorite o brezplačnem diners kreditiranju, me zanima če kdo od vas ve kdo to financira?
Se pravi če sem čisto konkreten, če kupiš na mimovrste na obroke preko Diners. Kdaj mimovrste dobi denar za nakup?

lp

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pa ti povej, saj prodajaš tudi prek Dinersa.
smile-1.gif

Drugače pa kaj to briga potrošnika. Diners oglašuje brezobrestno obročno plačevanje, če je to njihova trademark storitev in kao prednost na kartičnem tržišču, bi se morali tega držati. Dogovori in pogajanja med kartičarjem in trgovcem nimajo kaj zanimat potrošnika. Trgovec naj ponudi plačevanje z Diners kartico brez ali z obroki. Diners si nebi smel dovoliti, da trgovci nabijajo dodatne stroške pri plačevanju na obroke, ker kvari Dinersovo "prednost". V tem primeru naj raje ne omogoča obročnega nakupa. Ker drugače postane cela zmeda, v trgovini A lahko vzameš brezobrestno, v trgovini B tudi vendar z dodatnimi stroški, v trgovini C spet durgače... in je cela štala. Kdaj pa ti kot trgovec dobiš denar od Dinersa, mene kot potrošnika naj nebi zanimalo. Če ti ne dišijo Dinersovi pogoji za obročno plačevanje boš podpisal z njimi pogodbo samo za brezobročno plačevanje. Neka transparentnost bi morala biti.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Diners tega ne oglasuje... Ce pogledas na strani www.diners.si , lahko zasledis naslednje:

NAKUP NA OBROKE

Pametno ravnajte s svojim denarjem in izkoristite možnost številnih trgovcev, ki ponujajo svoje blago in storitve za plačilo do 12 obrokov, večinoma brez obresti . Uporabljajte to ugodnost pogosteje, ne samo ob večjih nakupih.

Placas pa se 1€ mesecno za vodenje obrokov:

http://www.dinersclub.si/index.php?m1=4&m2=3#obroki

26. Ali pri obročnih nakupih plačam še obresti / provizijo?
Pri nakupu na obroke Diners Club zaračuna strošek vodenja obročnega nakupa v višini 1 € / obrok . Glede morebitnih dodatnih stroškov, ki jih zaračunava prodajno mesto, je najbolje, da to pred nakupom preverite na samem prodajnem mestu.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma še vedno - 5% jim nihče ne zaračuna, če potegne s kartico pa pika. Oni dejasko služijo na plačevanju s kartico in ko jih jebe.

Še v restavracijah naj računajo dodatke, če plačaš s kartico.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce jim izdajatelj kartic to dovoli, potem lahko to pocnejo... Konec koncev te nihce ne sili, da kupujes pri njih... Imas moznost kupovati tudi drugje...

In ze nekaj jih je napisalo, da ti na ceno nic ne nabijejo... ampak imas manj popusta ... Sicer je koncen rezultat podoben... in tebe zanima samo, koliko bos moral placati... Ampak preden placas, VEDNO vidis, koliko bos placal... NIKOLI ti ne nabijejo dodatnih stroskov po tem, ko potrdis placilo...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Folku to sploh ni jasno, da je navedena cena z gotovinskim popustom. Navajeni so z možgani na off potegniti svojo kartico čez in je to za njih adakta. Ko vidijo koliko ceneje bi lahko dobili brez kartice, namesto da bi to izkoristili, začnejo pizdit.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Točno to. Jest sem na mimovrste vedno po predračunu plačal, ker je bilo najceneje. Kupovanje na kredit je dražje od keša, to bi moral vedet vsak, sploh če to ZELO JASNO piše. Pa tudi brez tega, kredit stane.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja samo bo spet kak potegnil primerjavo z gostilno, ker za kosilo za 4 osebe dobi kredit brez dodatnih stroškov. Da bi pa folk kupoval samo tisto kar mu znese, to bi bilo pa preveč kruto.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
A je na petrolu ali pa v mercatorju kaj ceneje če plačaš z gotovino?

Saj pravim, čisto njihova odločitev, samo meni je gnila. Pa me niti ne moti, da se nekaj zaračuna, ampak ne 5% ali več, če pa vzamejo kartice približno 3%. Se pravi je njihov cilj to, da če nimaš 2000€ gotovine, da pri njih ne kupuješ oz. greš do konkurence. JAZ tako pač razumem to njihovo potezo in to bom v naslednje tudi naredil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Seveda je ceneje, samo zakamuflirano s kartico pika, kjer moraš glej glej ven potegniti gotovino.

Spletne trgovine so trgovine z oklesanimi stroški, kjer dobiš za svoj denar največ, ne moreš zdaj primerjati bigbanga z mimovrste. Se vidi da enostavno ne razumeš koncepta.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma če plačam z diners ni nič dražje no, niti z mastercardom. Mogoče ne razumem koncepta, ampak jaz sem šel po robo v mimovrste, ko sem klical kako naj to naredimo mi je teta rekla da naj naročim in naj označim gotovina, ker za diners na netu še ni narejeno. Pridem tja, mi reče da bo 7% več in mi jasno ni bilo prav.

Pri njih se potem plačuje samo z gotovino, kar je plačevanja s kartico pa pač drugam. Če je to ta prava logika, pa naj jo imajo.

Da moraš pa pri znesku 1500€ plačat še 3€ poštnine pa je tudi bolno, oprosti. Je edina spletna trgovina s tako logiko. Enaa ima brezplačno dostavo pri nakupu nad 99€, ko smo že pri konkurenci.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
In zakaj potem ne kupiš na enaa.

Lepo da si izpostavil problem, verjetno si komu tukaj gor prišparal kak €, ampak takole jamranje me spominja na enega užaljenega otročička
grin1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No ker je Dacho že povedal, da poslujem z Dinersom bom povedal kako to gre.

Diners ti v vsak primeru, samo da kartico potegneš vzame 3%, to je toliko kot večina drugih bolj znanih kartic.
Nudi pa možnost obročnega plačevanja, vendar na sledeč način:
Oni poskrbijo da so obroki plačani, se pravi nosijo riziko neplačila kupca, trgovec pa je tisti ki financira, saj dobiva plačano tako kot kupec plačuje obroke + en cca mesec zamika.
In sedaj če nekdo vzame na 12 obrokov pomeni, da na končni znesek čaka trgovec več kot eno leto.

Zato ne vidim razloga, da se nekdo pritožuje, ker mu je dražje zaračunal obroke kot gotovinsko plačilo, saj je trgovca tudi precej dražje prišlo. Problem bi bil le tam, če bi trgovec oglaševal brezplačne obroke, potem pa bi mu dvignil ceno.
Je pa popolnoma svobodna odločitev trgovca kako bo to uredil.
Konkretno pri meni je tako, da obročnega odplačevanja ne oglašujem, če pa kdo želim mu pa povem pogoje.

Drugače me pa čisto nič ne moti če malo pluvate čez mimovrste
wink-1.gif
konkurenca.press

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Super, končno vidimo črno na belem. 4% dodatka za to da denar kaplja prav počasi na račun je še poceni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce jim izdajatelj kartic to dovoli, potem lahko to pocnejo... Konec koncev te nihce ne sili, da kupujes pri njih... Imas moznost kupovati tudi drugje...

In ze nekaj jih je napisalo, da ti na ceno nic ne nabijejo... ampak imas manj popusta ... Sicer je koncen rezultat podoben... in tebe zanima samo, koliko bos moral placati... Ampak preden placas, VEDNO vidis, koliko bos placal... NIKOLI ti ne nabijejo dodatnih stroskov po tem, ko potrdis placilo...
Zato tudi v Nemčiji sprejemajo (ali so že)(ali pa je v vodo padlo, ne vem) zakon, ki prepoveduje take "popuste" oz. rabate, ker se z njmi samo muti. Napiši na izdelek ceno, pa pika.

Zakon že zdaj namreč prepoveduje različne cene za različne načine plačila. Le da se z raznimi "popusti" da okoli prit. Kar so eni hoteli popravit. (samo ne poznam epiloga, ker nisem sledil).

Seveda je še tu 4% folka, ki iz nekega neznanega razloga zagovarja "mutenje". Najbrž tisti, ki sami skoz nekaj mutijo
wink-1.gif