Mimovrste in plačevanje s kartico?!?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ti boš, če boš plačal s kartico vzel preko mimovrste ali boš šel nekam, kjer ti te provizije ne zaračunajo?

Jaz si kupim z gotovino kar si lahko privoščim, ne grem v zadolževanje.

Sploh ti ne svetujem kartice, če ti malce obratne matematike predstavlja tako trd možganski oreh.

Plačevanje s karticami, 'brezobrestne' obroke so pogruntali modeli, ki NE delajo zastonj. Če misliš da ti bo banka brezobrestno kreditirala nakup, si skrajno naiven.

V tem primeru si ta strošek zelo transparentno občutil in si posledično jezen. Ko je skrit, te ne boli, ker ne veš zanj. Še vedno pa obstaja.

Pa kaj govoriš bedarije? Pojdi v merkur, kupi sesalec za 200€, ga plačaj s kešom in boš dal 200€, ga vzamei na diners obroke in boš dal 10 x po 20€. Kdo govori o kreditih pri bankah? Govorim o brezobrestnem obročnem plačevanju z diners kartico.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Lepo sem ti povedal, tam je že vračunan strošek kreditiranja v ceno. Tam pa nasrkamo tisti, ki plačamo z gotovino - ali pa dobimo gotovinski popust. Kaj misliš da je gotovinski popust drugega, kot cena - stroški kartičnega poslovanja.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
V redu, potem je to čisto ok, ko bom naslednjič v restavraciji ali pa na pumpi plačal bencin s kartico, jih bom kar sam prosil, da naj mi zaračunajo še 5%.

Mojega posta ne razumeš, čeprav bi me na vsak način rad nekaj naučil. Dejstvo je, da trenutno vem samo za mimovrste, ki dela na tak način. Kaj se bo verjetno zgodilo: jaz za večje zneske ali pa za artikle, ki jih bom kupil na kartico pri njih ne bom kupoval, šel bom drugam, kjer mi te provizije ne bodo zaračunali. Pika. Pa mi lahko kar verjameš, da ne bom edini in tudi trenutno nisem.

Ko bo ta sistem kartičnega plačevanj takšen, da bomo povsod mi krili te stroške, pa se bomo drugače pogovarjali. Oni dejansko služijo na plačevanju s kartico in če je to tebi fer, boš pač še naprej kupoval tam, meni pa pač to ni fer. Fer bi bilo zaračunati 3% in ne 5 ali več.

Počasi bodo v ceno dodali še 1% za stroške, ki jih ima firma, da sploh lahko obratuje. Pa 1% za plače, ker nekdo pa mora delat. Če ima firma slučajno kakšne stroške, naj jih kar stranke plačajo ane? Firmi ni treba imeti stroškov, fer je, da vse plačamo mi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Pa kaj govoriš bedarije? Pojdi v merkur, kupi sesalec za 200€, ga plačaj s kešom in boš dal 200€, ga vzamei na diners obroke in boš dal 10 x po 20€. Kdo govori o kreditih pri bankah? Govorim o brezobrestnem obročnem plačevanju z diners kartico.
http://www.merkur.eu/slo/potrosniki0/ugodni_nakupni_pogoji/index.html
si smešen. kot prvo, tudi v merkurju ti dajo popust na gotovino, 3% pri nakupu nad 400 EUR in 5% pri nakupu nad 1250 EUR.
kot drugo, če boš v merkurju kupil sesalec za 200 EUR na 10 obrokov, boš plačal 10× po 21 EUR (Strošek vodenja obrokov je 1 EUR na obrok.). vidim da ti branje drobnega teksta resnično dela težave
kot tretje, mimovste v splošnem NI najcenejša spletna trgovina. pred časom je bilo govora o tem, njihova politika ni cenovno konkuriranje najcenejšim, ampak večje udobje in prilagodljivost strankam. če iščeš najcenejše trgovine, štartaj iz ceneje.si ali lovecnacene in potem izbiraj med garažnimi trgovinami, ki so običajno nekaj EUR cenejše

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kar poglej si na enaa je isto. In še marsikje. Na primer pri registraciji avtomobila.

Spletne trgovine lepo prikazujejo najnižjo ceno, ki jo lahko dosežeš s takojšnjim plačilom v gotovini ali nakazilom.

Kar išči druge variante, ugotovil boš samo, da si bil do danes površen.

Sploh pa narobe razmišljaš, lahko imajo oni samo 3% stroška pri karticah, samo so tako dobri, da nam za gotovino dajo še več popusta. Na tebi je, da to izkoristiš če hočeš. Žal kreditiranje ni zastonj, pa če se na trepalnice mečeš.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
1. če boš vzel robo za 1000€, boš v merkurju dal za stroške natanko 6€
2. strošek 6€ NISO OBRESTI!
3. če ti dajo 3% - zakaj ti ne dajo potem 5% takoj? Ali pa 7?

Mene ne moti da zaračunajo %, mene moti da zaračunajo toliko! Mene moti številka 7%! Če bi bila 3%, se sploh ne bi pritoževal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kdo pa govori o obrestih, saj ti tudi mimovrste niso zaračunali obresti.

3% je ena domišljijska številka, za katero si nekje slišal da toliko stane prodajalce za kartično poslovanje. Ne veš kakšna je resnična cena. Sploh za plačila na obroke, kjer je zraven še zavarovanje. To ti računa tvoja ljuba banka, čeprav ti je ni treba obiskati pri nakupu. V bistvu mimovrste s tem nima nič.

Oni ti lepo nudijo izdelek po ceni npr. 100€ če ga lepo plačaš z gotovino.
Če pa boš potegnil ven kartico, vzel na obroke boš pač plačal 107€.
Jaz nikjer na strani mimovrste ne vidim napisa, da nudijo brezobrestno, brezplačno plačevanje na obroke. To si si spet kar sam zamislil v svoji glavi.

Žal se moramo mi prilagajati realnosti in ne ona našim zablodam.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pa kakšne ti pišeš človek božj? Ne vem kolikšni so procenti? V svojem poslu imam viso, mastercard in diners, noben od teh ne resega 3,3% po mojih pogodbah, najdražji je american express, pa še oni so ponudili okrog 4%.

Kaj hudiča ima tvoja banka z obročnim plačevanjem pri DINERS?!? Kakšno zavarovanje? Pri tem nakupu ni zavarovanja, samo potegneš kartico in je. Ko sem včeraj govoril z dinersom, so mi zagotovili, da oni NIČ VEČ ne računajo zaradi plačila na obroke. Ravno to je fora te kartice, tu je njihova prednost in zato je tako priljubljena. Na mimovrste tega napisa res ne vidiš, ga pa zato vidiš v merkurju, v big bangu itd. Še nisem srečal nobegea trgovca, ki bi pri dinersu zaračunal %.

CITAT:
Kdo pa govori o obrestih, saj ti tudi mimovrste niso zaračunali obresti.

Svašta, kaj pa so zaračunali? % je obrest kajne? Ali kako se temu reče po tvojemu? Ker strošek kartične transakcije ne presega 4ih %...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Lol. % je % ne pa obresti. V % se obračunava še vse kaj drugega kot samo obresti.

Enostavno ne znaš uporabljati spletnih trgovin. Lahko so zelo poceni, moraš pa zato plačati z gotovino.

Ne vem kakšen poslovnež si, če spregledaš povsem jasno napisane pogoje.

Kakšen popust da trgovina na gotovinsko plačilo je pa njihova stvar, marsikje presega 3%, pa se ne greš pizditi zato na internet.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

* odstotek popusta na Redno ceno se zmanjša za 5 odstotnih točk pri plačilu s plačilno, kreditno kartico ali Moneto,
* odstotek popusta na Redno ceno se zmanjša za 7 odstotnih točk pri obročnem plačilu s kartico Dines Club,
* popust je nižji kot pri Spletni ceni zaradi stroška izvedbe transakcije pri kartičnem poslovanju,
* plačnik (podatki v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
* po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Tole piše pod pogoji poslovanja. Naj zate uvedejo kaka posebna pravila?
confused-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ne pričakujem tega...ampak bompa takole naredil - vrnil bom kar sem kupil, pa počakal 15 dni, da mi nakažejo ves denar, potem bom pa z gotovino kupil pri konkurenci in je stvar rešena.

Tudi fer ane?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
In ful se bodo sekirali ne? Boli njih patak, če jim en kekec, ki si ni znal prebrat navodil poslovanja, vrne robo.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
No, ni ravno tako. Ko sem klical na mimovrste ali se da na obroke z diners mi je rekla da ja, ampak da naj opravim nakup kao, pa naj tam kliknem gotovina, ker še nimajo narejeno online, potem pa naj pripišem v opombe, da bom vzel na obroke in je. Tam pa so mi rekli, da bo 7% dražje...

Valda se ne bojo sekirali, zakaj bi se. V plusu bom pa jaz, ker bom lepo prišel do gotovine.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Pa pejd, sej se res ne bojo sekiral zarad tebe glih...

Jaz sem iskal TV, bi ga kupil na obroke (bankredit, ...) pa je blo tkole:

- HarveyN - imeli TV, ki bi ga vzel, vendar polna cena samo, so bili pa eni v akciji ampak ne pravi modeli
- Big Bang, isto, takoj bi vzel TV... Ja, cena je 750. Kako če je pa cena na netu 600? Jah tista je samo za gotovino...
- popizdu, na Mimovrste naroču, naslednji dan prevzel in izpolnil papirologijo, dobil še več popusta kot cena na netu...

so me pa tudi že zajebal, enkrat ni blilo možno kupljenega artikla dočakat sploh, enkrat pa se je dobavni rok vlekel, na koncu pa podaljšal za cc 2 meseca, to pa pač pol ni prišlo v poštev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Ampak ljudje še vedno kupujejo na mimovrste...tale štacuna je globalni fenomen...tako za [censored], ampak laufa...balkan itak.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Je*eš Mimovrste. So mi med naročilom poslali napačen artikel. Jim to napišem. Mi rečejo lahko prineseš nazaj. Jim odpišem zakon o varstvu potrošnikov to, ono - pošljite kurirja, kaj vam ni jasno? Poštar prevzame, na obrazcu sem označil, da hočem vračilo kupnine. Po štirih dneh jim pišem "a je kakšen problem, kje je moj keš?" in oni "danes je šel nalog naprej". Keš dobim šele čez 5 dni.

Za primerjavo... Pri neki drugi štacuni sem nekaj nazaj poslal, ker sem se sprdnil, da mi ni po godu. Keš sem dobil nazaj čez dva dneva, no questions asked!

Kar se tiče obrokov pa ... Brez besed. Ene štacune ti tako nabijejo ceno, da to res ni. Sploh pa me razpizdi to, da majo recimo firme kot je BigBang v štacunah (fizičnih) nategantske cene. Sem kupoval TV pa je bla recimo cena v štacuni 1200€, na netu pa 1000€ pri BigBangu. Mislm WTF no. Že ko sem pred leti kupoval avtoradio sem ga v Big Bangu v štacuni gledal. Sem šel domov še neki na net pobrskat in se na koncu odločil, da kupim taisti radio, ki sem ga gledal v štacuni. Za foro sem pogledal še spletno ceno ... in na koncu nisem mogu verjet, da sem ga dobu od spletne Big Bangove štacune na dom za 10 € manj, kot če bi šel še 1x osebno v štacuno ga kupit z gotovino...

Bah... Grem na jutranjo kavico rajš ... Ti trgovci me vedno v slabo voljo spravijo.