V redu, potem je to čisto ok, ko bom naslednjič v restavraciji ali pa na pumpi plačal bencin s kartico, jih bom kar sam prosil, da naj mi zaračunajo še 5%.
Mojega posta ne razumeš, čeprav bi me na vsak način rad nekaj naučil. Dejstvo je, da trenutno vem samo za mimovrste, ki dela na tak način. Kaj se bo verjetno zgodilo: jaz za večje zneske ali pa za artikle, ki jih bom kupil na kartico pri njih ne bom kupoval, šel bom drugam, kjer mi te provizije ne bodo zaračunali. Pika. Pa mi lahko kar verjameš, da ne bom edini in tudi trenutno nisem.
Ko bo ta sistem kartičnega plačevanj takšen, da bomo povsod mi krili te stroške, pa se bomo drugače pogovarjali. Oni dejansko služijo na plačevanju s kartico in če je to tebi fer, boš pač še naprej kupoval tam, meni pa pač to ni fer. Fer bi bilo zaračunati 3% in ne 5 ali več.
Počasi bodo v ceno dodali še 1% za stroške, ki jih ima firma, da sploh lahko obratuje. Pa 1% za plače, ker nekdo pa mora delat. Če ima firma slučajno kakšne stroške, naj jih kar stranke plačajo ane? Firmi ni treba imeti stroškov, fer je, da vse plačamo mi.