Mimovrste in plačevanje s kartico?!?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kupim nekaj na mimovrste v vrednosti preko 500€, plačam s kartico in mi tipo prbije še dodatnih 7% na ta znesek! Provizija vsekakor ni 7%, se pravi oni dejansko služijo na plačevanju s kartico. Dozdeva se mi, da je to počasi zadnji večji nakup pri njih.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Kolikor vem, tiste cene, ki so napisane z največjim fontom, veljajo ob plačilu z gotovino. Plačilo s kartico to pač ni. Spomnem se, da sem tudi jaz nazadnje to ugotavljal, zato sem raje plačal po predračunu - po naročilu dobiš račun po emailu, nato pa plačaš npr. prek spletne banke.
Seveda ta razlika mora biti evidentna že na samem računu. Ali hočeš povedati, da so ti naknadno vzeli 7% več kot je pisalo na računu?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
So me opozorili, da bo 7% dražje, pa mi je danes žal, da nisem vse skupaj tam pustil in se obrnil. Ker 7% je ogromno pri takem ztnesku, ali pa celo večjem. Provizija, ki pa jo zaračunajo kartice, pa ne presega 4%, še amex ne. Pa se ti to zdi uredu? Jaz namreč tu ne kupujem več.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Če si popolnoma seznanjen s pogoji nakupa, potem se mi zdi v redu. Saj te nihče ni prisilil kupovati pri njih oziroma plačati na ta način. Pri odločitvi za nakup pač ne moreš gledati zgolj neto zneska - upoštevati je treba še stroške transakcije, poštnino, če naročaš iz tujine tudi carino in ddv... Šele nato oceniš, kaj je ugodneje.
Ravno zato, ker s kartico pride dražje, sem plačal po predračunu. Pet minutk več dela, pa prihraniš tistih nekaj %. Naj ti bo to šola za prihodnje.
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pri izbiri vrste plačila ti sistem lepo pokaže da je pri plačilu s kartico manj popusta. Če imaš katerokoli e-banko nakažeš pa je.

Meni je povsem jasno, da banke odirajo pri plačilih s kartico, tukaj malce na lastni koži občutiš koliko ta tvoj komfort stane prodajalca.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ni bilo ničl poštnine, nič pakiranja, sam sem prišel tja in ztadevo dvignil. Ni mi jasno zakaj 7%, če pa vzame kartica 3%?

Vzel sem na par oborkov na diners, drugače ne bi plačal s kartico. Obroki pa so brezobrestni, provizija je ista.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Sem šel za foro na Mimovrste, pri obrokih lepo piše : Plačilo na največ 10 obrokov s plačilno kartico Diners Club.
Popust pri artiklih se bo zmanjšal za 7 odstotnih točk.

Če ni obrokov se zmanjša za 5%.

Če misliš da res obstaja brezobrestni kredit, premisli znova. Morda je brez obresti, ni pa brez stroškov.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Halo, površno bereš. Nima veze al so obroki ali ne, ista cena je če plačam s kartico vse takoj ali pa če vzamem na 10 obrokov! 7% vzamejo v vsakem primeru in ja, diners ima povsod brezobročno odplačevanje, v big bangu, v merkurju, v bam-u v ljubljani itd. povsod.

Nikjer še nisem plačal 7% več ker sem plačal s kartico. Mogoče oni mislijo, da bom 2.000€ s sabo v žepu nosil?

Nič ne jokam, pravim samo, da tega nisem nikjer še doživel.
edit: naredil napakico, vzamejo 7 n aobroke in 5 če je vse v enem znesku...Še vedno, zakaj 5??

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
odstotek popusta na Redno ceno se zmanjša za 7 odstotnih točk, če gre za obročno odplačilo s kartico Diners Club.

kaj tukaj ni jasno?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Saj sem popravil...še vedno - zakaj 5%?? Zdaj mi tu pišete, da sem bil opozorjen, seveda sem bil. Saj ne pišem, da so me nategnili, pravim samo da je to grozen način poslovanja. Njihova roba ni niti najcenejša, niti boljša od konkurence. Si kdaj v gostilni plačal več, ker si plačal s kartico? Če ja, v kateri? Plačaš več v mercatorju če plačaš s kartico?

In če se že gremo pokrivati provizijo, potem je te manj kot 4%, manj kot 3% v bistvu.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ni mi jasno zakaj 7%, če pa vzame kartica 3%?

Ja, ti gledaš samo dejansko provizijo banke... kaj pa dejstvo, da pri kešu oni dobijo denar takoj, pri kartici pa ne? Tudi to ti je neke vrste strošek, če ti potem denar, ki ga pokasiraš preko kartic kaplja kakor se bankam dvigne
tongue-1.gif

Saj si vedel da je dražje s kartico plačat, pa če greš dvignit tja, greš pač prej še na bankomat, plačaš s kešem in prihraniš strošek kartice in poštnine
zmaga.gif

p.s.: pa če že primerjaš z živilskimi prodajalnami... koliko imajo oni transakcij preko kartic in koliko jih ima ena spletna trgovina? Verjetno imajo razni mercatorji bistveno ugodnejše pogoje za tako poslovanje. Pa če smo že pri mercatorju konkretno, če plačaš s kartico, ne dobiš pik, samo če plačaš ali s Piko ali s kešem
tongue-1.gif

Lp

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ni mi jasno zakaj 7%, če pa vzame kartica 3%?

Ja, ti gledaš samo dejansko provizijo banke... kaj pa dejstvo, da pri kešu oni dobijo denar takoj, pri kartici pa ne? Tudi to ti je neke vrste strošek, če ti potem denar, ki ga pokasiraš preko kartic kaplja kakor se bankam dvigne
tongue-1.gif

Saj si vedel da je dražje s kartico plačat, pa če greš dvignit tja, greš pač prej še na bankomat, plačaš s kešem in prihraniš strošek kartice in poštnine
zmaga.gif

Lp

Ne, gremv big bang, kupim isti artikel, ki je pri njih 3 € dražji in plačam s kartico oz. vzamem na obroke. Bebo sem, ker tega nisem naredil pa mi kar verjami, da bo to kmalu počela velika večina. Prejšnjic sem kupil robo na diners za 2200€, verjetno ne pričakuješ, da sem prišel z gotovino in plačal? V teh časih? 12 obrokov po 183,33 in pika.

Povej mi zakaj bi kupil v mimovrste, če pa lahko dobiš na iste plačilne pogoje robo 100€ ceneje pri konkurenci?

Pa še to: za računalnik vreden preko 1.000€ plačaš poštnino - pojdi poiskat internet trgovino, ki pti takem znesku to računa. Nad 50€ je ponavadi že zastonj. V glavnem, ni mi jasno zakaj bi kupoval pri njih...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Saj sem popravil...še vedno - zakaj 5%?? Zdaj mi tu pišete, da sem bil opozorjen, seveda sem bil. Saj ne pišem, da so me nategnili, pravim samo da je to grozen način poslovanja. Njihova roba ni niti najcenejša, niti boljša od konkurence. Si kdaj v gostilni plačal več, ker si plačal s kartico? Če ja, v kateri? Plačaš več v mercatorju če plačaš s kartico?

In če se že gremo pokrivati provizijo, potem je te manj kot 4%, manj kot 3% v bistvu.

Enostavno je, podjetja ne smejo zaračunavati višjo ceno na plačila s karticami. Država nas pač rada kontrolira, z bankami so kolegi, v glavnem obojim paše, ljudje smo pa itak pasivne ovce.

Lahko pa podjetja ponujajo gotovinske popuste, kar je v bistvu isto sranje, samo obrnjeno. Ti si pač plačal s kartico in ga nisi dobil.

Naprej. Za izdelek ki si ga kupil si ziher naredil malce raziskave, primerjal, bral specifikacije, se odločal. Ko je pa prišlo do plačila si pa samo hitel skozi postopek? Če bi si tu vzel minuto, ne minuto, 10 sekund, bi se temu razočaranju lahko izognil.

Seveda lahko zdaj priznaš svojo napako ali pa se vrneš v fizično trgovino, kjer je strošek plačevanja s karticami že zajet v ceni. Kar je nepošteno do tistih, ki plačujemo z gotovino, ampak se nimamo komu pritožiti.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Potem se pa nimaš kaj pritoževati ?

Seveda je, samo obrnjen je v primerjavi s tvojim načinom plačila, ki je najdražje.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ti boš, če boš plačal s kartico vzel preko mimovrste ali boš šel nekam, kjer ti te provizije ne zaračunajo?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Pa še to: za računalnik vreden preko 1.000€ plačaš poštnino - pojdi poiskat internet trgovino, ki pti takem znesku to računa. Nad 50€ je ponavadi že zastonj. V glavnem, ni mi jasno zakaj bi kupoval pri njih...

da je nad 50€ ponavadi zastonj?

10 minut nazaj sem na enaa naročil za 60€. Poštnina je 3,6€ + 1€, če hočeš da te pred dostavo pokličejo.
grims-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
PAKIRANJE IN DOSTAVA
Stroški pakiranja in dostave enega izdelka na naslov v Sloveniji znašajo 3,6 €.
Pakiramo in dostavljamo tudi brezplačno, in sicer:

· izdelke večine dobaviteljev iz oddelkov Računalništvo, Foto, Avdio/Video, Microsoft in Moj dom katerih vrednost znaša več kot 99,00 €

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ti boš, če boš plačal s kartico vzel preko mimovrste ali boš šel nekam, kjer ti te provizije ne zaračunajo?

Jaz si kupim z gotovino kar si lahko privoščim, ne grem v zadolževanje.

Sploh ti ne svetujem kartice, če ti malce obratne matematike predstavlja tako trd možganski oreh.

Plačevanje s karticami, 'brezobrestne' obroke so pogruntali modeli, ki NE delajo zastonj. Če misliš da ti bo banka brezobrestno kreditirala nakup, si skrajno naiven.

V tem primeru si ta strošek zelo transparentno občutil in si posledično jezen. Ko je skrit, te ne boli, ker ne veš zanj. Še vedno pa obstaja.