Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
Migrantom se tudi postavi jasna navodila kakšna so pravila in zakoni. pa se jih vseeno ne držijo. Prodajajo drogo, kradejo, ropajo, nadlegujejo in se nasplošno obnašajo, kot opice. Naj se migranti držijo mej zakona oziroma azilnega doma. Če nima papirjev, dokumentov in urejenega prebivališča. Nima kaj postopati po mestu.
Pravila so že davno jasna in zapisana v kazenskem zakoniku. Če prodajajo drogo, kradejo, ropajo, se obnašajo kot opice.... je naloga policije, da jih spravi pred sodišče in v zapor.
Ampak policija, najbrž po nalogu desne vlade iz Bruslja (ker je po vsej EU enako) ne ukrepa vedno v skladu z zakoni in dopušča da mnoga takšna dejanja migrantov ostanejo nekaznovana. .
Lahko bi v zakon tudi še zapisali kaj o takojšnji deportaciji v primeru kršenja zakonov - ampak dvomim, da bi v Bruslju to dovolili Kar spomnimo se, kako so iz Bruslja udarili po Orbanu, ker je bil premalo naklonjen migrantom.

se dobro spomnim pred leti, dveh clankov iz istega tedna:
1. so policaji dobili na avtocesti peš par zažganih, so jih odpeljali na postajo in jih pogostili, -
2. so policaji dobili na avtocesti peš peš starejšega, najbrž dementnega moškega, so mu pa nabili visoko kazen.

torej za isti prekršek, so migrante pogostili, našega bolanega starejšega občana, ki se niti ni zavedal prekrška, pa opalili z visoko kaznijo.

• Haha
Reactions: kamela213

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.227
2.831
113
Lublana
Obišči stran
No pa bomo počasi prišli, da tega da je nekaj zelo narobe z migrantsko politiko. In z nekaterimi osebki, ki so zelo glasni ali imajo celo vpliv in moč nad tem kako se ujčka migrante. Ena boljših je itak opravičevanje opic, da oni pač ne morejo vedeti, da delajo karkoli narobe in se jih zato ne obravnava, kot vse ostale nomalne ljudi. Razen v primerih, ko gre stvar že res predaleč ali pa problemov ne morejo več prikrivat javnosti.

• Všeč mi je
Reactions: disc

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.341
2.548
113
Saj jih boš tudi ti plačal, s še kakim procentom dodatnega davka. Zanimivo pa je, da morajo za azil zaprositi v državi, kjer so vstopili v EU. Torej nas tudi tu Hrčki na veliko nategujejo. :evil:
jaz z veseljem prispevam za kazen.
Z razliko od levih, - k bodo tudi! prispevali - in bodo brez kolesa ostali!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
usklajena akcija celotne družine.... odvetnik pa čeferin.-

In ti to zagovarjaš, pomeni, da imaš enaka načela. Fuj.

In kje tukaj, moj dragi pametnjakovič, nastopi oškodovanje državnega proračuna, kot je trdil drugi pametnjakovič. :eek: Pa kje sem napisal, da to zagovarjam? :bonk:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.140
113
Nov obupan poizkus spreminjanja javnega mnenja.

Prav to, opozarja Miha Blažič iz migrantske iniciative Ambasada Rog, je ena glavnih težav. Še tistim, ki bi v Sloveniji radi ostali, grozi, da jih bodo vrnili nazaj na jug. "Slovenijo prečka veliko ljudi, zelo malo pa jih ostane. In tisti, ki ostanejo, so, ker sodelujejo v postopkih, kaznovani, tako da bolj ali manj po tekočem traku dobivajo odločbe o vračanju na Hrvaško. Veliko teh ljudi je dejansko že zaposlenih, pomagali so pri sanaciji poplavne škode, vključeni so v družbo. A sporočilo ministrstva je: Ne, tukaj niste dobrodošli."

"Ne vem, kam naj grem. Slovenija je moj cilj, rad bi tukaj ostal," nemočno pripoveduje 39-letni Adamou Eugen Kobi, medtem ko čaka, kakšna bo njegova usoda. V Slovenijo je pribežal iz Kameruna, kjer že šesto leto divja vojna med separatisti in vladnimi silami. "V Sloveniji sem v postopku pridobivanja mednarodne zaščite, že drugič sem v tem postopku. Zdaj čakam na odločitev, doslej je še nisem dobil. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Tukaj sem, trudim se, učim se slovenščino. A je težko, zaradi vsega stresa."

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.140
113
Medtem pa ...

1569115.width-660.jpg

1569114.width-660.jpg

delter333

Guru
21. maj 2010
1.847
1.544
113
Notranjska
Medtem pa ...

1569115.width-660.jpg

1569114.width-660.jpg

Ta odklon v letu 22 tudi pri Slovencih mi je sumljiv. Verjetno gre za slovenske državljane? Poudarek državljane!

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
Seveda je odklon, le da se da razložit (je posledica). Je reko normalen pojav..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113

V centru kulture Metelkova naj bi migranti vsak vikend “dilali” drogo. Kje je policija?​

metelkova
Metelkova mesto, slika je simbolna

V Ljubljani, točneje na Metelkovi se nahaja slovenski kulturni center katerega bi se vsi lahko sramovali. No tega se zagotovo ne sramuje ministrica za kulturo Asta Vrečko, saj “njeni” večkrat zahajajo tja. Po alkohol in drogo. Tam so našli tržno nišo tudi migranti.

Ljubljansko središče alternativne kulture Metelkova mesto letos praznuje 30-letnico obstoja, a boljše da takega središča sploh nebi bilo. Ubogi ljudje, ki živijo v neposredni bližini, kjer nikoli ni miru. Pa ne zaradi kulturnega dogajanja, ampak zaradi pijančevanja, dilanja in zabav.
Metelkova že dolgo ni le prostor sproščene kulture, ampak tudi “žur plac”, sploh ob petkih in sobotah zvečer, ko marsikateri obiskovalec ob pivu v pljuča potegne še kak dim marihuane, ali, v nos, črtico kokaina. Po drogo ni treba daleč, dobi se jo kar tam, na dvoriščih. Preprodajalci so pogosto migranti, ki naj bi bili vpleteni še v druga kazniva dejanja, predvsem rope. Piše portal Žurnal 24. In zanimivo policija o teh stvareh sploh ne poroča, čeprav se to dogaja vsak vikend.
Kot je za Žurnal24, zaupal Ljubljančan v poznih dvajsetih, ki na Metelkovi ne živi, a se tu rad zadržuje, “henga”, kot temu reče: “Julija in avgusta si na vsakem koraku slišal: ‘Do you need something?’Največ je Armencev in Maročanov. Pravzaprav gre za dve tolpi, ki morata sobivati, a se včasih tudi spopadeta. Sploh Armenci so oboroženi z noži, palicami, bokserji.”
Imajo pa migranti tudi cenik Cena za gram marihuane je že dolgo nespremenjena, 10 evrov, kokain je precej dražji in je po 60 evrov. In še to. Obiskovalci koncertov, ki se konec tedna pretirano sprostijo, bodisi z alkoholom bodisi s katero od prepovedanih substanc, utegnejo postati žrtve ropov ali tatvin. “Ne morem kazati izključno na migrante, a znajo izkoristiti nemoč žrtev. Denarnice in torbice pa odvržejo zunaj Metelkove.”

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
Mene resno zanima, kje migrant drogo dobi?
In ne morejo enega strest, da jim pove, kje jo dobi?