Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ker se na oddajanje nepremičnin ne spoznam praktično nič, se mi ob vsemu temu dogajanju porodi vprašanje na katerega mi morda odgovori kdo z nekaj kilometrine v temu poslu: ali ti kot lastnik stanovanja, ki ga želiš oddajati, torej ne smeš že v štartu napisati koga želiš za najemnika ampak moraš spisati nediskriminatoren oglas ter se šele po vseh ogledih vseh kandidatov - vključujoč tiste za katere že v štartu veš, da jim ne boš oddal stanovanja - odločiš za takšnega, ki si ga želiš ter tako povsem po nepotrebnem zapravljaš svoj čas ter čas drugih?
Kot da ne moreš nezaželenim povedati, da je stanovanje že oddano.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Ker se na oddajanje nepremičnin ne spoznam praktično nič, se mi ob vsemu temu dogajanju porodi vprašanje na katerega mi morda odgovori kdo z nekaj kilometrine v temu poslu: ali ti kot lastnik stanovanja, ki ga želiš oddajati, torej ne smeš že v štartu napisati koga želiš za najemnika ampak moraš spisati nediskriminatoren oglas ter se šele po vseh ogledih vseh kandidatov - vključujoč tiste za katere že v štartu veš, da jim ne boš oddal stanovanja - odločiš za takšnega, ki si ga želiš ter tako povsem po nepotrebnem zapravljaš svoj čas ter čas drugih?

očitno, kot pri službah. to se me je že zadnjič popravilo. sem mislila, da lahko privat firma išče kogarkoli želi. javni sektor mi je jasno in je tudi prav, da ne sme ločevati na tak način. tudi če država/občina ali kdo drug oddaja stanovanja, je tak oglas sporen. Ampak baje je to vsesplošno, v imenu ne vem česa, je treba iti tudi v povsem privat sferah še čez ne vem koliko papirjev, ki jih takoj v smeti zabrišeš, samo da je zadoščeno navidezni nediskriminaciji.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
Še enkrat, ker sem že v drugi temi napisal: oddajano je bilo preko nepremičninske agencije, ki t.i. diskriminatornih pogojev NE SME vpisat v oglas. Pika.

Vse ostalo je brezvezno napihovanje raznih portalov za iskanje dlake v jajcu.

In ja seveda se lahko doma za štirimi stenami odločiš, da boš stanovanje oddal zgolj pet kolen čistokrvnemu slovencu z blond lasmi in 25 cm dolgim jezikom.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
zakaj bi jim lagal?
Ja on gleda iz levičarskega pogleda, se dela finega, strpnega u resnici pa ti je povedal kako se dela....

Tako kot pravi levičarji zagovorniki Afričanov in ne vem česa še, ko pa bi jih naselil k njim so pa golazen....
Zanimivo je, da imajo vedno isto taktiko na volitvah in ljudje peljejo.. Pol pa davek, socialni transferji se ne bodo uskladili z inflacijo, davek na zrak...

Oni pa po načelu Jovanke Broz, ko so ji z letalom vozili kosila in če ni bla zadovoljna jih je nazaj poslala.
To so levičarji..... v vsem svojem sijaju..

Na filharmonijo, partnerji, na Lošinj pa z zasebnim letalom....

Pol pa nam ovcam, če je problem par 100k eur pol živimo v dobri državi, z malimi problemi...

Golob mi se ti kunemo!!!!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja on gleda iz levičarskega pogleda, se dela finega, strpnega u resnici pa ti je povedal kako se dela....

Tako kot pravi levičarji zagovorniki Afričanov in ne vem česa še, ko pa bi jih naselil k njim so pa golazen....
Zanimivo je, da imajo vedno isto taktiko na volitvah in ljudje peljejo.. Pol pa davek, socialni transferji se ne bodo uskladili z inflacijo, davek na zrak...

Oni pa po načelu Jovanke Broz, ko so ji z letalom vozili kosila in če ni bla zadovoljna jih je nazaj poslala.
To so levičarji..... v vsem svojem sijaju..

Na filharmonijo, partnerji, na Lošinj pa z zasebnim letalom....

Pol pa nam ovcam, če je problem par 100k eur pol živimo v dobri državi, z malimi problemi...

Golob mi se ti kunemo!!!!
Povedal sem, kako se dela in ne kako bi delal jaz. :evil:

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
To je to, golobovc bo to rešil po telefonu... Problem solved...
Je pa res iz slike je razvidno, da ima širši pogled kot mi očitno...

1695988344435.png

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Rezultat levičarskih držav....
Švedi pravijo, da se ščim takim še niso srečali. Niti nimajo pripravljene zakonodaje.
1695988785985.png

Crkavam, a zdej pa vojska, kaj se bodo nacije šli, al bodo z rožcami vdrl v geta?

top of the top...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Res se ne rabiš na ta nivo spuščat.
Kaj pa je nisem mislu pogleda širino razmišljanja... ne takoj slabšalno gledat.
Desničarji bi ukrepali z vojsko, levičarji pa z telefonom. In to je to.. Podobno kot Švedi vzorniki, dobre integracijske prakse.

zdej pa ne razumejo tega, kar se dogaja, so šokirani.
Vojsko v geta?

... zanimivo

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Še enkrat, ker sem že v drugi temi napisal: oddajano je bilo preko nepremičninske agencije, ki t.i. diskriminatornih pogojev NE SME vpisat v oglas. Pika.

ja, ja razumem. mi je bilo novo, ne rečem. ker mi je neumno, sploh pomislila nisem, da je možno. tako, da razumem, da je mus in da je bilo to narobe, ker ni bilo napisano tako, ker je pač mus. ne razumem pa, zakaj je mus in se cajt krade tako najemodajalcem kot tudi potencialnim najemnikom, ki ne morejo vedeti, da ni interesanten, ker nikjer ne piše.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.847
1.552
113
Notranjska
Kaj pa je nisem mislu pogleda širino razmišljanja... ne takoj slabšalno gledat.
Desničarji bi ukrepali z vojsko, levičarji pa z telefonom. In to je to.. Podobno kot Švedi vzorniki, dobre integracijske prakse.

zdej pa ne razumejo tega, kar se dogaja, so šokirani.
Vojsko v geta?

... zanimivo
In še kar nekateri tu tega ne razumejo in talajo palec dol, pričakujem da so prvi kateri aktivno sodelujejo pri asimilaciji migrantov, drugače je to čisti populizem in hinavščina.