Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.700
113
slika je simbolična al pa tud ne...
je to nasilno al ni? za prjatla prašam...

migranti-1.jpg
Dokler je ograja stala je na silo ovirala prehod. Nato ni več imela učinka in se je zgodila svoboda.

• Všeč mi je
Reactions: delter333 in map

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.692
113
slika je simbolična al pa tud ne...
je to nasilno al ni? za prjatla prašam...
(3) Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor enega ali več takih tujcev z namenom pridobitve premoženjske koristi zase ali za koga drugega nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, jih po njem prevaža ali omogoči nezakonito prebivanje na njem, se kaznuje z zaporom od treh do desetih let in denarno kaznijo.

(4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje uradna oseba, ki omogoči tujcu nezakonit vstop na ozemlje Republike Slovenije ali nezakonito prebivanje na njem.
A jih niso policaji vozili od hrvaške do avstrijske meje, jim organizirali prevoze z vlaki, jih spuščali čez mejo.....

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pa smo zajebal še zadnjega aduta ko smo Hrvatom podpisali za šengen. Glumci balkanski.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.847
1.553
113
Notranjska
Iskreno povedano sploh ne vem kaj sem zdaj takšnega napisal oziroma bolje kako si ti ta moj zapis dojel, da ti je bilo treba tole o navezi med osmico, jestom ter senjurjem v povezavi s skakanjem v ekstreme spisat kot repliko meni ampak ok, kar je je in to je že mimo.

Se strinjam.
Vsi tisti ki sedaj vidijo da njihova načela ne pijejo vode reagirajo tako. Najlepše je svoja načela zvračati na Evropo, tu ne mislim zgolj povprečnega levaka kateri jo volil trenutno oblast ampak tudi cvetke na oblasti. Enkrat bodo morali ljudje kateri so za to odgovorni tudi odgovarjati za posledice ne pa se poskriti in s prstom kazati na Evropo, sami jamrači. Da pa se dotaknem bistva katerega nekateri res ne dojamejo, migracije po defoltu niso največji problem, problem je število na časovno enoto in pa različne kulturne vrednote. Nemci hočejo 500k bosancev, zakaj? Vsem našim levim predlagam, da se volontersko javijo in pospešijo proces asimilacije vseh beguncev tako bo vsaj lažje razumeti njihova načela in kar je bolj pomembno da po njih tudi živijo, ker v nasprotnem primeru so tudi oni navadni populisti. Zame je zaenkrat dobro da ne živim blizu problema, ker če mi začnejo capljati okoli hiše, sigurno pristanem v medijih. Moja varjanta asimilacije je hitra in učinkovita.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.847
1.553
113
Notranjska
vlada se verjetno počasi pripravlja na jame. to bi znali izpeljat.
Ja jame za desne, begunce pa v njihove hiše. Prej to naredijo kot pa spokajo begunce. Folk je toliko zaslepljen da boli glava. Pa brez spinov prosim. Sedaj bodo capljali na mestu in vili roke samo da ne bodo priznali da so z odstranitvijo ograje ustrelili mimo. V bistvu so po časovnici uresničili le tisto, kar se sedaj izkazuje kot bedarija.

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
Pa smo zajebal še zadnjega aduta ko smo Hrvatom podpisali za šengen. Glumci balkanski.

Samo tega aduta je slovenska politika hote oziroma zanalašč zapravila. Tako za leve kot desne je pomembnejše, da so čimprej na vikendih na hrvaški obali. Vseeno jim je za kasnejše posledice. Vse to kaže na nesposobnost naše komplet politike. Spomni se samo, arbitraže in kasnejših dejanj... ali pa za teran...

• Všeč mi je
Reactions: map

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Kot so v današnjem sporočilu za javnost pojasnili pri Zagovorniku načela enakosti, je prijavitelj diskriminacije opozoril, da je v enem od oglasov na spletnem portalu za oddajo nepremičnin tudi podatek, da se nepremičnina oddaja izključno slovenskim družinam, kar je diskriminatorno.
“Diskriminatorno merilo je v oglas dodala kljub pravilom objavljanja na nepremičninskem portalu, ki od vseh uporabnikov zahteva spoštovanje zakona o varstvu pred diskriminacijo,” je podčrtal Zagovornik. Ugotovil je, da sta diskriminatorno ravnala tako lastnik nepremičnine, ki je postavil pogoj, kot nepremičninska agencija, ki ga je nekritično zapisala v oglas. Kot je pojasnil Zagovornik, je bila s tem možnost najema odvzeta vsem tujcem in vsem, ki nimajo družine, kar pomeni diskriminatorno obravnavo na podlagi osebnih okoliščin državljanstva oziroma etničnega porekla in zakonskega stanu oziroma družinskega statusa.

Ker se na oddajanje nepremičnin ne spoznam praktično nič, se mi ob vsemu temu dogajanju porodi vprašanje na katerega mi morda odgovori kdo z nekaj kilometrine v temu poslu: ali ti kot lastnik stanovanja, ki ga želiš oddajati, torej ne smeš že v štartu napisati koga želiš za najemnika ampak moraš spisati nediskriminatoren oglas ter se šele po vseh ogledih vseh kandidatov - vključujoč tiste za katere že v štartu veš, da jim ne boš oddal stanovanja - odločiš za takšnega, ki si ga želiš ter tako povsem po nepotrebnem zapravljaš svoj čas ter čas drugih?

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.700
113
so jih tudi skrivali v parlamentu pred policijo pa ne dolgo tega, je ena poslanka enega celo olisičila
takle mamo... po mojem vse to ni ravno u granicama ustava i zakona, ampak kaj nej jest nardim?
Tako tisti zadržani v parlamentu, kot tisti okovan so v tistem času izgubili čas za lep del poti do želene destinacije.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.692
113
so jih tudi skrivali v parlamentu pred policijo pa ne dolgo tega, je ena poslanka enega celo olisičila
takle mamo... po mojem vse to ni ravno u granicama ustava i zakona, ampak kaj nej jest nardim?
Sem že takrat pisal, da policaji ne delajo čisto nič drugega in nič drugače kot delajo tihotapci z ljudmi, pa se večina tu kot ponavadi ni strinjala z mano.