In kaj naj bi to vprašanje pomenilo?Kaj pa na podlagi ilegalnega prestopa meje oziroma več njih?
In kaj naj bi to vprašanje pomenilo?Kaj pa na podlagi ilegalnega prestopa meje oziroma več njih?
In kaj naj bi to vprašanje pomenilo?
Jaz povsem razumem kaj te je vprašal. Ali mrbit nočeš razumet?In kaj naj bi to vprašanje pomenilo?
Ne, nisem jamral o fašistih ampak sem opisal realno vsesplošno (in ne zgolj forumsko) sitaucijo glede kritiziranja obravnave ilegalnih migrantov od leta 2015 dalje.Jamral si od fašistov in podobno.
Ja, sej se razumete, sam mislite bolj malo poleg.Jaz povsem razumem kaj te je vprašal. Ali mrbit nočeš razumet?
Si. Te še nisem zalotil, da bi osemki rekel, naj ne lepi fobij v čist korektno temo in to je problem.Ne, nisem jamral ampak sem opisal realno splošno (in ne zgolj forumsko) sitaucijo glede kritiziranja obravnave ilegalnih migrantov od leta 2015 dalje.
Ok, ne vem sicer zakaj si meni repliciral. Se strinjam, da neka država ne izvaja nadzora na svoji zunanji meji in tudi da vsa masa ljudi ki prihaja, ni to kar so želeli v državah, ki so jih vabile. To sem že tudi sam napisal. Zdaj imamo težavo, ki je niso predvideli in obžalovati nekaj za nazaj? Treba bo reševati zdaj, poostriti nadzor, pomagati tistim, ki dejansko potrebujejo zaščito...No vidiš. Če se zamisliš iz kje prihaja narod v Evropo, sploh ne moreš definirati na začetku. To je navadna politična floskula, ki jo novinarji z veseljem ponavljajo.
Še enkrat - opisal sem realno obravnavo ljudi (kogarkoli, tudi politikov, ki imajo za razliko od nas celo nekaj voliva na zadeve), ki so se oglašali glede neprimerne obravnave ilegalnih migrantov in ne ping-pong med enimi in drugimi ekstremi na tabli.
Potem ti pa predlagam, da bolje spremljaš forum. Osmico sem že velikokrat opozoril na neskladnost njegovih prispevkov z realnostjo oz. s samo tematiko debate, za vsak njegov tak post pa tega res ne počnem.Te še nisem zalotil, da bi osemki rekel, naj ne lepi fobij v čist korektno temo in to je problem.
Če je tako, pol se ti pa oprosčam. Si pa pomoje eden redkih.Potem ti pa predlagam, da bolje spremljaš forum. Osmico sem že velikokrat opozoril na neskladnost njegovih prispevkov z realnostjo oz. s samo tematiko debate.
Ok, ne vem sicer zakaj si meni repliciral. Se strinjam, da neka država ne izvaja nadzora na svoji zunanji meji in tudi da vsa masa ljudi ki prihaja, ni to kar so želeli v državah, ki so jih vabile. To sem že tudi sam napisal. Zdaj imamo težavo, ki je niso predvideli in obžalovati nekaj za nazaj? Treba bo reševati zdaj, poostriti nadzor, pomagati tistim, ki dejansko potrebujejo zaščito...
Sprejeto.Če je tako, pol se ti pa oprosčam.
Drži.Si pa pomoje eden redkih.
Sigurno? Si videl kdaj enega posameznika, da je prečkal mejo ali si videl skupine?Verjetno da ne. Ker nelegalni prehod meje je prekršek, da pa nekoga zbrcaš v glavo pa kaznivo dejanje. Mal razlike.... nazadnje so v MB zbrcal na ulici človeka lokalni. Ni blo treba migrantom čez meje hodit.
Je pa ni. Situacia na splošno je zelo zakomplicirana, vzrokov zanjo je mnogo in so med seboj tudi konkretno prepleteni. Mehanizmov pa ni treba nič v narekovaje dajat, deejansko obstajajo mehanizmi za socialno varnost, ki se jih zlorablja na polno in enako obstajajo mehanizmi za odpravo takšnih zlorab oz. za ustrezno ukrepanje zoper tiste, ki jih zlorabljajo ter zraven kršijo še kup drugih zakonov. Vse kar je za začetek reševanja scene potrebno je to, da seeh, fantje... to sploh ni tako enostavno. "mehanizmi"....
Ga ne potrebujemo. Bi bilo fino ampak to je utopija. Posledično moramo poskrbeti zase potem pa se lahko dalje menimo kako in kaj kar pa ne more biti izvedljivo v kolikor gre vse ksupaj v 3PM.mi gasimo požar, vzroka pa ne odpravimo.
Se ne strinjam - ob primernemu/ustreznemu varovanju meje se ilegalne prehode lahko zmanjša na obvladljiv minimum. Kjer je volja tam je pot, je pa konkreten problem v kolikor volje ni in trenutno smo žal tu.Kaj nam pomagajo zaprte meje, ko pa se nabirajo nekje v ozadju... in se nabirajo in nabirajo... vsak dan... vsak teden, vsak mesec... Enkrat pljuskne čez. pa če se mi pretrgamo z varovanjem meje!
Trenutno prevladujejo Maročani, Turki in podobno. Tko da Talibani niso težava. Bo pa treba težavo zacet resevat, ker bo šla čez rob.eh, fantje... to sploh ni tako enostavno. "mehanizmi"....
mi gasimo požar, vzroka pa ne odpravimo.
Kaj nam pomagajo zaprte meje, ko pa se nabirajo nekje v ozadju... in se nabirajo in nabirajo... vsak dan... vsak teden, vsak mesec... Enkrat pljuskne čez. pa če se mi pretrgamo z varovanjem meje!
Kam jih boš z avionom peljal? A jih bojo tam sprejeli? Kaj se boš zdej v afganisatni s talibani menil? dej no... Al pa tam ene afriške države... kdo ji bo sprejemal? pa tudi oni bi se prej ali slej zacenjali upirat.