Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.126
5.063
113
Nuku`Alofa
In kaj naj bi to vprašanje pomenilo?

Na podlagi tvojega posta

C/P
Seveda, navadna žvad je to drži. Naci rata, ko to lastnost pripiseš določeni skupini ljudi na podlagi narodnosti, barve kože, veroizpovedi ali spolne usmerjenosti. Sam tega nekak ne gre razumet, anede?

A jih lahko potrdimo kot navadne žvadi na podlagi ilegalnega prehoda meje? V Slovenijo se namreč švercajo iz varne, EU države, v kateri bi čisto lepo lahko zahtevali azil

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113
Verjetno da ne. Ker nelegalni prehod meje je prekršek, da pa nekoga zbrcaš v glavo pa kaznivo dejanje. Mal razlike.... nazadnje so v MB zbrcal na ulici človeka lokalni. Ni blo treba migrantom čez meje hodit.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.656
-1.369
63
No vidiš. Če se zamisliš iz kje prihaja narod v Evropo, sploh ne moreš definirati na začetku. To je navadna politična floskula, ki jo novinarji z veseljem ponavljajo.
Ok, ne vem sicer zakaj si meni repliciral. Se strinjam, da neka država ne izvaja nadzora na svoji zunanji meji in tudi da vsa masa ljudi ki prihaja, ni to kar so želeli v državah, ki so jih vabile. To sem že tudi sam napisal. Zdaj imamo težavo, ki je niso predvideli in obžalovati nekaj za nazaj? Treba bo reševati zdaj, poostriti nadzor, pomagati tistim, ki dejansko potrebujejo zaščito...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Še enkrat - opisal sem realno obravnavo ljudi (kogarkoli, tudi politikov, ki imajo za razliko od nas celo nekaj voliva na zadeve), ki so se oglašali glede neprimerne obravnave ilegalnih migrantov in ne ping-pong med enimi in drugimi ekstremi na tabli.
Te še nisem zalotil, da bi osemki rekel, naj ne lepi fobij v čist korektno temo in to je problem.
Potem ti pa predlagam, da bolje spremljaš forum. Osmico sem že velikokrat opozoril na neskladnost njegovih prispevkov z realnostjo oz. s samo tematiko debate, za vsak njegov tak post pa tega res ne počnem.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.126
5.063
113
Nuku`Alofa
Ok, ne vem sicer zakaj si meni repliciral. Se strinjam, da neka država ne izvaja nadzora na svoji zunanji meji in tudi da vsa masa ljudi ki prihaja, ni to kar so želeli v državah, ki so jih vabile. To sem že tudi sam napisal. Zdaj imamo težavo, ki je niso predvideli in obžalovati nekaj za nazaj? Treba bo reševati zdaj, poostriti nadzor, pomagati tistim, ki dejansko potrebujejo zaščito...

... in dosledno vračati tiste, ki so zlorabili mehanizme zaščite...

• Všeč mi je
Reactions: msenjur in aljoman

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
eh, fantje... to sploh ni tako enostavno. "mehanizmi"....

mi gasimo požar, vzroka pa ne odpravimo.

Kaj nam pomagajo zaprte meje, ko pa se nabirajo nekje v ozadju... in se nabirajo in nabirajo... vsak dan... vsak teden, vsak mesec... Enkrat pljuskne čez. pa če se mi pretrgamo z varovanjem meje!

Kam jih boš z avionom peljal? A jih bojo tam sprejeli? Kaj se boš zdej v afganisatni s talibani menil? dej no... Al pa tam ene afriške države... kdo ji bo sprejemal? pa tudi oni bi se prej ali slej zacenjali upirat.

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Verjetno da ne. Ker nelegalni prehod meje je prekršek, da pa nekoga zbrcaš v glavo pa kaznivo dejanje. Mal razlike.... nazadnje so v MB zbrcal na ulici človeka lokalni. Ni blo treba migrantom čez meje hodit.
Sigurno? Si videl kdaj enega posameznika, da je prečkal mejo ali si videl skupine?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Je pa ni. Situacia na splošno je zelo zakomplicirana, vzrokov zanjo je mnogo in so med seboj tudi konkretno prepleteni. Mehanizmov pa ni treba nič v narekovaje dajat, deejansko obstajajo mehanizmi za socialno varnost, ki se jih zlorablja na polno in enako obstajajo mehanizmi za odpravo takšnih zlorab oz. za ustrezno ukrepanje zoper tiste, ki jih zlorabljajo ter zraven kršijo še kup drugih zakonov. Vse kar je za začetek reševanja scene potrebno je to, da se malo konkretno zmanjša vpliv čustev na celotno situacijo.

Ga ne potrebujemo. Bi bilo fino ampak to je utopija. Posledično moramo poskrbeti zase potem pa se lahko dalje menimo kako in kaj kar pa ne more biti izvedljivo v kolikor gre vse ksupaj v 3PM.

Kaj nam pomagajo zaprte meje, ko pa se nabirajo nekje v ozadju... in se nabirajo in nabirajo... vsak dan... vsak teden, vsak mesec... Enkrat pljuskne čez. pa če se mi pretrgamo z varovanjem meje!
Se ne strinjam - ob primernemu/ustreznemu varovanju meje se ilegalne prehode lahko zmanjša na obvladljiv minimum. Kjer je volja tam je pot, je pa konkreten problem v kolikor volje ni in trenutno smo žal tu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113

Kam jih boš z avionom peljal? A jih bojo tam sprejeli? Kaj se boš zdej v afganisatni s talibani menil? dej no... Al pa tam ene afriške države... kdo ji bo sprejemal? pa tudi oni bi se prej ali slej zacenjali upirat.
Trenutno prevladujejo Maročani, Turki in podobno. Tko da Talibani niso težava. Bo pa treba težavo zacet resevat, ker bo šla čez rob.