Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Misliš, da ko pridejo do ograje se obrnejo in gredo nazaj v grčijo in poskušajo preko Italije v Nemčijo?
Kaj pa možnost, da bi nezakonite migrante, ki ne izpolnjujejo pogoja za azil poslali najprej malo v zapor, da odslužijo prekrške, ki so jih naredili, potem pa poslali nazaj v matično državo?
Glej, jaz mislim (ni nujno da vsi), da jih je potrebno odvrnit, da grejo v Slovenijo. Ograja je nežen način. Streljanje je krut način (kot v Španiji)...

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ker eni tako radi obujajo spomine na skup o državo. Na zunanjih mejah jugoslavije res da ni bilo bodeče žice je bila pa vojska ki je tudi streljala.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Glej, jaz mislim (ni nujno da vsi), da jih je potrebno odvrnit, da grejo v Slovenijo. Ograja je nežen način. Streljanje je krut način (kot v Španiji)...
Se strinjam, ampak jih bolj slabo odvračamo.
Država jim nudi dovoljenja za bivanje, nudi zastonj bivanje, celotno oskrbo, denarno pomoč...

Evo poznam primer begunka z otrokom iz Ukrajine, doma tam čisto pri poljski meji, od doma do slovenije ima bližje kot do najbližje fronte, lepo živi tu, dela nič, plačajo ji stanovanje, dobi denar, otroka ima v vrtcu, kolega samohranilec, ki mora zjutraj v službo, pa ni dobil mesta za svojega otroka v vrtcu.

Tud ukrajinski begunci niso vsi iz vojnih območij, večina jih je kar lepo izkoristila priliko in šla v evropo zganjat socialni turizem, EU pa jim je na široko odprla vrata. So prišli čisto iz istih razlogov kot tisti iz maroka, afganistana, bangladeša....

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: XXXL

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Poglej kdo je za odstranitev ograje in naslednjič ne sprašuj očitnega
Desničarka Merklova in Juncker iz evropske EPP stranke, katere članici sta tudi sds in nsi, sta vabila migrante v evropo in vodila wilkommen politiko.

khmm, a sem js potem desničar, ker mislim, da je odstranjevanje ograje v tem času neprimerno ?

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Absolutno. Še povečati jo je treba. A ti maš sboje stanovanje ves čas odklenjeno da lahko vstopi kdor ima pet minut časa? Nekaterim še vedno ni jasna razlika med legalnim in ilegalnim vstopom v državo. Za primerjavo - legalno greš avto kupit, ilegalno ga pa ukradeš.
Če hočeš pomagati krimigrantom, jim daj na svoje, ne pa na moje stroške!
Res lepa "pohvala" za Slovenijo in Hrvaško.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Se strinjam, ampak jih bolj slabo odvračamo.
Država jim nudi dovoljenja za bivanje, nudi zastonj bivanje, celotno oskrbo, denarno pomoč...

Evo poznam primer begunka z otrokom iz Ukrajine, doma tam čisto pri poljski meji, od doma do slovenije ima bližje kot do najbližje fronte, lepo živi tu, dela nič, plačajo ji stanovanje, dobi denar, otroka ima v vrtcu, kolega samohranilec, ki mora zjutraj v službo, pa ni dobil mesta za svojega otroka v vrtcu.

Tud ukrajinski begunci niso vsi iz vojnih območij, večina jih je kar lepo izkoristila priliko in šla v evropo zganjat socialni turizem, EU pa jim je na široko odprla vrata. So prišli čisto iz istih razlogov kot tisti iz maroka, afganistana, bangladeša....
Žal je res, kar si napisal...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vsakemu, ki se strinja z ograjo, priporočam, da se pelje po cesti od Fare do Dola na Kolpi. Na večini poti poti je ob cesti ograja, mestoma podrta od same Kolpe, na drugih mestih pa verjetno od prebežnikov. Ograja dela vtis skrajne tesnobe, ker na eni strani zapira dostop do reke, na drugi strani ceste je pa hrib. Deli, kjer je namesto ograje žica, pa spominjajo na to, da je tisti konec koncentracijsko taborišče. Ni čudno, da so lokalni prebivalci absolutno proti ogradi, čeprav se ti z prebežniki najpogosteje srečujejo.
Tistemu, ki je prepeljal to pot in mu je je ograja všeč, pa priporočam obisk pri okulistu.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Vsakemu, ki se strinja z ograjo, priporočam, da se pelje po cesti od Fare do Dola na Kolpi. Na večini poti poti je ob cesti ograja, mestoma podrta od same Kolpe, na drugih mestih pa verjetno od prebežnikov. Ograja dela vtis skrajne tesnobe, ker na eni strani zapira dostop do reke, na drugi strani ceste je pa hrib. Deli, kjer je namesto ograje žica, pa spominjajo na to, da je tisti konec koncentracijsko taborišče. Ni čudno, da so lokalni prebivalci absolutno proti ogradi, čeprav se ti z prebežniki najpogosteje srečujejo.
Tistemu, ki je prepeljal to pot in mu je je ograja všeč, pa priporočam obisk pri okulistu.
Saj meni ni ograja všeč... Je pa boljša od tega, kar se grejo drugje s prebežniki...
Po domače: ograja ali ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj smo že ugotovili, da ograja ne zadrži prebežnikov. Delajo naj isto kot sedaj, seveda brez neselektivnega brcanja nazaj na Hrvaško.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
Ograja sama brez nadzora res bolj slabo preprečuje ilegalne prehode četudi je recimo dobro zamišljena (trenutna to ni) kar se trase tiče oz. prilagajanja pokrajini. Je pa dober del sestavljanke in če dodaš še ostalih par delcev pa že dobiš celovito rešitev, ki definitivno lahko učinkovito preprečuje ilegalne prehode.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Sedaj bodo pa dal 2000 rezevistov na mejo da te bodo lahko na vsakem.odcepu vstavl in kontroliral

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.701
113
Podpiram tamkajšnje prebivalce, ki so proti ograji na "svojem dvorišču" in predlagam, da se jo premakne 10 km v notranjost države.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Podpiram tamkajšnje prebivalce, ki so proti ograji na "svojem dvorišču" in predlagam, da se jo premakne 10 km v notranjost države.
Lepo da govoriš v imenu tamkajsnjih prebivalcev, katere bi z ograjo postavil "izven Slovenije"... Stopi do njih, pa jim predstavi to idejo, pol pa povej, kva so ti zabili v rit...

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.701
113
Lepo da govoriš v imenu tamkajsnjih prebivalcev, katere bi z ograjo postavil "izven Slovenije"... Stopi do njih, pa jim predstavi to idejo, pol pa povej, kva so ti zabili v rit...
Saj tudi drugi govorite v njihovem imenu.
Sicer pa, če si dam prestaviti ograjo okoli moje vukojebine boš tudi nevesel?