Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
jaz bi rabil 200m ograje, se bo to dalo dobit, al bo dinos odpeljal? Ker načelno smo jo že plačali ali?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.622
113
Ker eni tako radi obujajo spomine na skup o državo. Na zunanjih mejah jugoslavije res da ni bilo bodeče žice je bila pa vojska ki je tudi streljala.
Nepomemben medklic:
.
Na Jugo-Bolgarski meji je bila, vsaj na delu, tudi ograja.
Ampak, kolikor mi je bilo znano, so jo postavili Bolgari.
.
In ja, če se na poziv človek ni ustavil, se je lahko streljalo.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj če se spomnem je bilo tako tudi ob tazafnjininvaziji.migrantov pred leti. Ene dva sta obvisela na mreži z luknjo v čelu in je bil.mir.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.622
113
Tega se jaz sicer ne spominjam.
Se pa spominjam, kako je naš Cerar jamral (kaj pa drugega), da se vala migrantov ne da ustaviti (s silo).
So potem morali Makedonci pokazati kako se to naredi brez večjih težav.
Če seveda nisi pezde.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.071
113
Nuku`Alofa
Vsakemu, ki se strinja z ograjo, priporočam, da se pelje po cesti od Fare do Dola na Kolpi. Na večini poti poti je ob cesti ograja, mestoma podrta od same Kolpe, na drugih mestih pa verjetno od prebežnikov. Ograja dela vtis skrajne tesnobe, ker na eni strani zapira dostop do reke, na drugi strani ceste je pa hrib. Deli, kjer je namesto ograje žica, pa spominjajo na to, da je tisti konec koncentracijsko taborišče. Ni čudno, da so lokalni prebivalci absolutno proti ogradi, čeprav se ti z prebežniki najpogosteje srečujejo.

Tistemu, ki je prepeljal to pot in mu je je ograja všeč, pa priporočam obisk pri okulistu.

Na razpolago imaš eno malo sranje (grda ograja) ali ogromno sranje (Slovenijo polno krimigrantov). Če ti je druga opcija bolj všeč kot prva, financiraj krimigrante sam. Vključno z dodatnimi stroški varovanja.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na razpolago imaš eno malo sranje (grda ograja) ali ogromno sranje (Slovenijo polno krimigrantov). Če ti je druga opcija bolj všeč kot prva, financiraj krimigrante sam. Vključno z dodatnimi stroški varovanja.
Migrant, ki je prepotoval nekaj tisoč kilometrov, se pa take ograje res na smrt ustraši. :eek: Še nikogar ni zadržala. Južna meja je dolga 600 km, ograje je 200 km. Migranti so pa preneumni, da bi se ji znali izogniti, kajne? Če že nimajo ene deke, da bi jo vrgli čez žico in splezali čez.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Migrant, ki je prepotoval nekaj tisoč kilometrov, se pa take ograje res na smrt ustraši. :eek: Še nikogar ni zadržala. Južna meja je dolga 600 km, ograje je 200 km. Migranti so pa preneumni, da bi se ji znali izogniti, kajne? Če že nimajo ene deke, da bi jo vrgli čez žico in splezali čez.
tocno zato ne vem, zakaj toliko govora o ograji, ce je pa tako zelo neucinkovita ...

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Nič ne rabijo deke....čreda prileti v stampedu in se sploh ne zavedajo da je žica vmes...

Jaz kar sam razmišljam s čredo.
h_52136008-1536x885.jpg

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
811
113
Sej to je ta dvolocnost. Ko jih imas pa pred vrati, pa kr naenkrat niso vec zazeljeni. Ljudem je treba pomagat v lokalnih okoljih, saj s tem ko delajo lokalno hkrati gradijo svoje skupnosti. Poslat ljudi tisoce km stran na nevarno pot z objubami o delu in lepem zivljenju bi morali preganjati. Ce pa ze pridejo... Tudi Slovenija bi lahko integrirala te ljudi, ne pa da jih zapira oz pusti tavati in cakati na koncanjee azilnih postopkov. Obcine bi morale organizirati preprosta javna dela kjer ni potrebe po kvalifokaciji in jeziku in jih cim prej vkljuciti v te programe. Kdor bi te programe koncal, bi lahko dobil prednost pri azilnem postopku. Sedaj pa prideta v sistem dva, en ki bi rad prihodnost in tak ki ga nic ne zanima, in sta izenacena pri obravnavi, kar zagotovo ni pravicno niti uspesno za integegracijo saj tudi delavni obupajo. Letno pa izdamo na desetisoce delov dovoljenj tujcem, ki delajo na koncu v A ali sr bolj severno za slovenskega minimalca, ki ne pokrije niti zavarovanja kaj sele penzije.

• Všeč mi je
Reactions: bizi