Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ja, si fasal. Pa ti povem da bi jaz tudi fasal, pa še enkrat če treba!
Predstavljaj si sceno, ko smo imeli prekletega cigana na sodišču, ki mi je ukradel 7,5 ton prefabriciranega aluminija. Saj mu nič ne moreš, itak. Zaščiten kot kočevski medved. Pa so vseeno imeli delo z mano.

Ga ni mehanizma, ki bi mi preprečil, da ravbarja ne pospravim - razen če on mene prej. Pa četudi delam samomor! :gorjaca:. In sveto mislim, da je tako tudi prav. Tu ni nobene dileme.

Ah, glej, saj bi/bom še, če bo treba... Logično...
Sem pa enkrat enega žeparja, ki mi je hotel sunit denarnico, pač prislonil na zid, da je izgledalo, kot da sede spi in mirno odšel pred prihodom plavih...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Zastonj jih ilegalni migrant ni fasal. Seveda se pa ti ne bi popolnoma nič ne bi sekiral če ilegalni ne bi bil muslič.
Kdo to pravi razen tebe?

Jaz tudi mislim, da jih zelo verjetno ni fasal za brezveze in brez najmanjšega dvoma meni tako še kdo drug.

In če upoštevaš dejstvo, da te ilegalne migrante učijo igranja in jim dajejo navodila kaj in kako povedat, češ saj bojo ti varuhi meja itaq nasedl, ker so glupi (posneta izjava ene od vodij nevladnih organizacij, ki svetujejo ilegalcem kako uspešno nategnit uradne organe), potem ti je jasno, da je ogromno možnosti, da je migrant izvajal kaj po svoje in ne upošteval navodil policaja, po možnosti se še kaj fizično ven metal (tudi to jim ni popolnoma nič tujega) in logično, da si je potem v takem primeru parkrat pendrek pogledal od blizu.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Zakaj aktivisti hinavijo in se ne nastavijo med pendrek in popotnika, da bi ga zaščitili?
Glede prekoračitve silobrana: kako se stopnjuje lestvica pri kaznovanju prekoračitelja?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Običajno imajo vse splanirano in delujejo v parih. Zato si ne delat iluzij. Tisti ki ti pride na dom, je itak pripravljen na vse ... v bistvu mnogo več kot pa ti razmišljaš sploh, ker si vzgojen.
Sem ob pol treh zjutraj šel dol na grunt, ko so fantje zašli tja ... smo se malce bolj na trdo pogovarjali (pa ne preveč, sem šarplaninec ampak vem pa tudi, kako mlada je lahko noč za tamlade ), tako da so me policaji zjutraj spraševali kaj bi sedaj. - Ma, pusti jih, zašli so in doza je bila. - Ja, ampak kar tako pa tudi ne smemo ... - Ma - daj, malce straha v rebra ja, sicer bodo pa jutri čisto pohlevni in pridni, tako kot se šika.

Ko so mi pa predlani iztrgali trezor iz zida in podrli še četrt kuhinje (majkojimjebem!), itak v njem ni bilo nič saj sem popolnoma povprečen človek, je pa policaj zares nekaj pravil, da naj puške pospravim nekam v p.m. ker bi lahko bil kaj kazensko odgovoren itd.

ZAKAJ ? Imam papirje. Poleg tega nisem nikomur dovolil, da bi haral po moji bajti! Če ga dobim, mu potrgam prašnike, in to čisto počasi, tako da bo gledal zraven! :gorjaca:. Je rekel, da ne smem. Kurca ne smem - jaz bom rekel, kaj smem, v moji bajti!

Spimo pa od takrat resnično precej slabše kot je bilo nekoč. Še ni tako dolgo nazaj, ko sploh nismo zaklepali ...

Jebem ti bogove tvoje in tvojih migrantov, Jagababa :gorjaca::gorjaca::gorjaca: !

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Glede prekoračitve silobrana: kako se stopnjuje lestvica pri kaznovanju prekoračitelja?

Tako kot si je naš zakon zamislil: najprej te mora on "vsekat, oropat...", potem pa se lahko braniš samo toliko, da mu preprečiš, da bi te še... Če pa neha in te gleda ko tele inje na miru, pa ga moraš "lepo prosit", naj počaka policijo. S silo ga ne smeš zadržat... :mad:
Sodišče potem odloči, glede na to, kako škodo (poškodbe) si mu naredil in na osnovi tega fašeš...

I

Izbrisan uporabnik #15304

Tudi če ti hoče kaj naredit? Te oropat? Premlatit? Ubit? In kaj jaz vem še kaj...? A ni samoobramba nekaj, kar bi te naj v takih situacijah rešilo?
Če pa pač pri tem "on" utrpi kaj poškodb, pa si je sam kriv, kaj se pa gre...
Govora je o hrvaških policajih.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Saj so hrvaški policaji tudi že streljali na te podivjane ilegalne migrante. Delajo po zakonu neglede kaj se migrantoljupcem blede v njihovih votlih lobanjah.

• Všeč mi je
Reactions: zobatec
I

Izbrisan uporabnik #9334

takrat je še sral v plenice, ne obtožuj ga..
kakšne puške imaš, pa da jih nimaš zaklenjene? otroške?

Sej so ble zaklenjene, potem pa ne več. Manjkalo pa nič ni ... je rekel kriminalist, da naj bomo pripravljeni na naslednji obisk čez kakega pol leta. (Kje je smeško z vislicami?) . Ok, je že menda dve leti od takrat, toda ... (vislice)

123, čakej se me, zdaj te imam!

I

Saj so hrvaški policaji tudi že streljali na te podivjane ilegalne migrante. Delajo po zakonu neglede kaj se migrantoljupcem blede v njihovih votlih lobanjah.
Graničarji so v Sloveniji streljali Čehe, ki so plavali čez Muro v Avstrijo, 30 ali 40 let nazaj. In Slovence, ki so nezakonito prečkali meje, vsi ob mejah smo vedeli za koga ubitega.
Še v osemdesetih je Masleša hodil gledat ubite nezakonite migrante na italijanski meji, mislim da je bilo to leta 84.
Sem mislila, da je bilo to dopustno v nekem drugem režimu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
V kateremu režimu pa je bilo dopustno streljati ilegalne prehodnike državnih meja in kaj se je spremenilo od takrat pa do danes, da se danes ilegalnih prehodov meje ne sme (več?) sanckionirati oz. zganjati kurativo ali pa preventivo situaciji primerno torej v skrajnem primeru tudi to, da se mejo brani z orožjem?
Sprememba mentalitete nekaterih v izoblikovanje mnenja, da dovolj velike mase ljudi nič ne ustavi in da ima vsak pravico živeti kjerkoli želi in to brez zraven spadajočih obveznosti ne šteje.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.401
3.497
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Graničarji so v Sloveniji streljali Čehe, ki so plavali čez Muro v Avstrijo, 30 ali 40 let nazaj. In Slovence, ki so nezakonito prečkali meje, vsi ob mejah smo vedeli za koga ubitega.
Še v osemdesetih je Masleša hodil gledat ubite nezakonite migrante na italijanski meji, mislim da je bilo to leta 84.
Sem mislila, da je bilo to dopustno v nekem drugem režimu.

Naloga mejnih organov je, da preprečijo nezakonite prehode čez mejo. V vsakem režimu in v vsaki državi...
Kako in na kak način se pa to dela - nežno ali drugače, pa je stvar zakonov posamezne države...
To kaj je bilo omenjeno, je bilo narejeno po zakonih SFRJ (Beograda), ki so takrat veljali...
Sedaj pa veljajo drugi/drugačni zakoni v Sloveniji, kot v Hrvaški...

• Všeč mi je
Reactions: Matey
I

Naloga mejnih organov je, da preprečijo nezakonite prehode čez mejo. V vsakem režimu in v vsaki državi...
Kako in na kak način se pa to dela - nežno ali drugače, pa je stvar zakonov posamezne države...
To kaj je bilo omenjeno, je bilo narejeno po zakonih SFRJ (Beograda), ki so takrat veljali...
Sedaj pa veljajo drugi/drugačni zakoni v Sloveniji, kot v Hrvaški...
Res je, veljajo drugi zakoni, kljub temu pa tukaj nekateri zagovarjajo streljanje na migrante.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113

Ah matr no, jaz sem pa hotel to od jagebabe slišat :)))
Me je zanimalo ali bi mi napisala kaj v temu smislu, verjetno ne, ampak dejansko sem s svojim zadnjim postom ciljal točno na tole.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.