Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Nisem rekla, da piše o tem, ampak da piše o meni. Ampak to tebe evidentno ne zanima.

Res je. Mene ne zanima njegovo pisanje o tebi temveč me zanima tole:

Od momenta, ko se je začelo lepit linke do te novice oz. intrevjuja pa do momenta, ko sem ti zastavil to vprašanje ni Capl prav nič pisal o tem, mene pa zanima tvoj komentar na točno ta intervju in na izjave intervjuvane ženske. Torej, kako komentiraš ta intervju? Ženska zavaja? Je fašistka/nacistka/rasistka, ki s pomočjo laži izvaja populistično kontrapropagando nestrpne desnice? Ker to, kar ona opisuje, po mnenju migrantloverjev pač ne more biti res. Nekateri bi celo zapisali, da je vse zgolj in samo v naših nestrpnih beticah.

Torej?

I

Izbrisan uporabnik #15304

Res je. Mene ne zanima njegovo pisanje o tebi temveč me zanima tole:

Torej?
Boš mi prej odgovoril o razmerju med migranti in pisanju novinarjev?

Sicer pa, zakaj bi se morala kakorkoli opredeljevati? Z originalnim zapisom sem dopolnila temo. Je to prepovedano?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Boš mi prej odgovoril o razmerju med migranti in pisanju novinarjev?

Sicer pa, zakaj bi se morala kakorkoli opredeljevati? Z originalnim zapisom sem dopolnila temo. Je to prepovedano?

Se mi je zdelo, da boš zbluzila kr nekaj v tri dni. In ne rabiš se kakorkoli opredeljevati, to si zelo jasno storila že dolgo nazaj, zdaj pa bluziš, ker se stvari žal obračajo tako, kot smo napovedovali tisti, ki si s teboj ne delimo tega zgrešenega utopičnega mnenja glede ilegalnih migrantov v EU.

Razmerje pri migrantih je pa že od nekdaj konkretno nagnjeno v prevlado mladih moških in nikakor ne gre za uravnoteženost med moškimi in ženskami. In tu so kurbe novinarske zavajale na polno in lagale raji direktno v obraz z izjavami, da je razmerje med begunci praktično 50:50 ter brisale spletne komentarje ljudi, ki so jim očitali nekorektno poročanje o situaciji. S časoma se je potem ta lažniva 7.sila malce umirila, začela poročati bolj realno in naenkrat so bili mladi, delavno in vojno sposobni moški v konkretni večini, pisati se je začelo o migrantih in ne več o beguncih in pa na dan so začela prihajati prva sranja, sproducirana s strani ilegalnih migrantov. In zdaj ta sranja na podlagi mnogih lastnih izkušenj potrjuje tudi nemška socialna delavka in njenih izjav pa ne želiš komentirati. Kako (ne)presenetljivo :aplauz:

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
in kolk procentov države je to?
kot bi pri nas rekli, da je zaradi posebnih razmer v Žabjaku v Sloveniji izredno stanje in kaos ?

3/4 Sirije je puščave tako to ni relevantvo. Tudi tvoja primerjava ni umestna. Bolj bi bilo če so spopadi na Viču, Črnučah ter Trzinu, pa zraven še Celju in okolici in Murski soboti s tem da sovražnik nadzoruje še del dolenske in Belo Krajino.

ampak kot praviš zakaj bi zaradi teh nekaj delov trajalo izredno stanje.

I

Se mi je zdelo, da boš zbluzila kr nekaj v tri dni. In ne rabiš se kakorkoli opredeljevati, to si zelo jasno storila že dolgo nazaj, zdaj pa bluziš, ker se stvari žal obračajo tako, kot smo napovedovali tisti, ki si s teboj ne delimo tega zgrešenega utopičnega mnenja glede ilegalnih migrantov v EU.

Razmerje pri migrantih je pa že od nekdaj konkretno nagnjeno v prevlado mladih moških in nikakor ne gre za uravnoteženost med moškimi in ženskami. In tu so kurbe novinarske zavajale na polno in lagale raji direktno v obraz z izjavami, da je razmerje med begunci praktično 50:50 ter brisale spletne komentarje ljudi, ki so jim očitali nekorektno poročanje o situaciji. S časoma se je potem ta lažniva 7.sila malce umirila, začela poročati bolj realno in naenkrat so bili mladi, delavno in vojno sposobni moški v konkretni večini, pisati se je začelo o migrantih in ne več o beguncih in pa na dan so začela prihajati prva sranja, sproducirana s strani ilegalnih migrantov. In zdaj ta sranja na podlagi mnogih lastnih izkušenj potrjuje tudi nemška socialna delavka in njenih izjav pa ne želiš komentirati. Kako (ne)presenetljivo :aplauz:
Znova (najmanj tretjič) javno prosim za primer novinarskega pisanja o razmerju 50 : 50.
Citiraj prosim moje mnenje o ilegalnih migracijah, ki je tako zelo zgrešeno. Ne Caplovo ali Demzovo ali od 123, ampak moje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Znova (najmanj tretjič) javno prosim za primer novinarskega pisanja o razmerju 50 : 50.
Citiraj prosim moje mnenje o ilegalnih migracijah, ki je tako zelo zgrešeno. Ne Caplovo ali Demzovo ali od 123, ampak moje.

To bo to ja. Najmanj trikrat sem ti že napisal kako in kaj o laganju novinarjev in dlje od tega ne bova prišla to pa zgolj in samo zato, ker si moj sogovornik ti. Za boljšega sogovornika, ki je sposoben normalne komunikacije brez obračanja besed, ignoriranja in izmikanja vprašanj bi dokončal tudi to debato, si vzel nekaj čas ain poiskal tiste 2 leti stare poste ampak zate pa ni šans. Tako da ta zadeva je zame zaključena.

Svoje mnenje o migrantih si pa zelo jasno izrazila skozi toliko sporočil, da njihovo citiranje niti približno ni potrebno. Dejstvo je, da si zagovornica OpenBorders načina in podpiraš masovne ilegalne prehode državnih mej, kar je fail in ravno zaradi prevelike podpore (večinoma zavedenih) ljudi imamo sedaj probleme, ki jih imamo.

Pa ne rabiš zdaj bluzit dalje, ker si že pokazala kar me je zanimalo in sicer odziv na izjave nemške socialne delavke. Se lahko zdaj fokusiraš nazaj na Capla.
Čawbaw :srce:

I

To bo to ja. Najmanj trikrat sem ti že napisal kako in kaj o laganju novinarjev in dlje od tega ne bova prišla to pa zgolj in samo zato, ker si moj sogovornik ti. Za boljšega sogovornika, ki je sposoben normalne komunikacije brez obračanja besed, ignoriranja in izmikanja vprašanj bi dokončal tudi to debato, si vzel nekaj čas ain poiskal tiste 2 leti stare poste ampak zate pa ni šans. Tako da ta zadeva je zame zaključena.

Svoje mnenje o migrantih si pa zelo jasno izrazila skozi toliko sporočil, da njihovo citiranje niti približno ni potrebno. Dejstvo je, da si zagovornica OpenBorders načina in podpiraš masovne ilegalne prehode državnih mej, kar je fail in ravno zaradi prevelike podpore (večinoma zavedenih) ljudi imamo sedaj probleme, ki jih imamo.

Pa ne rabiš zdaj bluzit dalje, ker si že pokazala kar me je zanimalo in sicer odziv na izjave nemške socialne delavke. Se lahko zdaj fokusiraš nazaj na Capla.
Čawbaw :srce:
Kdo je linkal originalen intervju s Sommerjevo? Ti ali jaz?
Kje zagovarjam OpenBorders in kje podpiram masovne ilegalne prehode državnih mej? Dokaži, ali pa nehaj obtoževati.

miflo

Fizikalc
17. jun 2018
372
115
43
Ms341a.png

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
Malo za osvežitev spomina nekaj citatov iz članka

Datum članka: 15.07.2015

https://www.finance.si/8825063/Pris...sluzbe-in-za-lepoto?metered=yes&sid=554325885

Priseljence v Slovenijo: za inovativnost, za službe in za lepoto!

S staranjem prebivalstva upadajo inovativnost, podjetništvo, delovna mesta; zato je priseljevanje del rešitve, kako se bo v Sloveniji leta 2050 dostojno živelo, delalo in služilo

Prvi, ki bi morali biti za priseljence, so upokojenci

Analize kažejo jasno povezavo med inovativnostjo, podjetništvom, dodano vrednostjo, rastjo in povprečno starostjo prebivalstva. Mlajša je družba, več je start-upov. Mlajša je družba, več je dinamike. Več je dinamike, več je podjetij, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost. Potem je več služb. Več podjetij in več dobro plačanih služb pa pomeni več davkov.

Brez priseljencev ni sociale

Socialne sheme delujejo samo dotlej, dokler je več prilivov kot odlivov. Niso - če poenostavimo - zelo drugačne kot catch the cash. Dokler vanje vstopa veliko novih ljudi, ni težav z izplačevanjem rent. Dokler pet zaposlenih dela za enega upokojenca, gre. Težava nastane, ko novih, ki bi vstopali, ni ali pa jih je premalo, obveznosti za izplačila pa se povečujejo. Smo že tukaj.

In seveda niso težava samo pokojnine. Kot opozarja Last - pokojninski sistem je zaprt: vemo, kdo so plačniki, in vemo, koliko morajo dobiti. Edina variabla je, da ne vemo, kako dolgo bo vsak posameznik, ki mu mora sociala plačevati, živel. Ampak, zdravstvo - zdravstvo je nekaj popolnoma drugega: nimamo pojma, kako se bodo razvijali novi posegi in tehnologije, ne koliko bodo stale. Ne vemo, katere potrebe bodo še nastajale, ko se prebivalstvo stara. Nimamo pojma, koliko bodo čez 20 let stala zdravila.

Uvoziti bi morali dva milijona ljudi

Če bi hoteli imeti tri zaposlene na enega upokojenca (takšno razmerje je bilo leta 1984), bi morali najprej zaposliti 120 tisoč brezposelnih, potem pa uvoziti še 917 tisoč za delo sposobnih in jim dati službo. Letna rast števila upokojencev je dva odstotka, to pa pomeni, da se mora število zaposlenih vsako leto povečati za 37 tisoč; 37 tisoč prebivalcev ima denimo Celje.

Če bi hoteli imeti 5,2 zaposlena na enega upokojenca - to je namreč razmerje, ki so ga imele ZDA leta 1960 - bi morali uvoziti 2,26 milijona ljudi in še najti delo za naših 120 tisoč brezposelnih.

Seveda je to bolj podobno Loganovemu begu kot realnosti. Prvič zato, ker je to infrastrukturno, civilizacijsko, socialno, ideloško, religiozno, hvala bogu, nemogoče. In bi bilo nevarno. Številke so samo zato, da vidite, da je razprava o 200 ali 300 priseljencih, ki bi jih sprejeli, in kaj domnevno zmoremo sprejeti, enaka pravljica. Potrebujemo veliko več kot 300 imigrantov in seveda veliko manj kot dva milijona. Predvsem pa potrebujemo pametne, sposobne, podjetniške, inovativne priseljence.

Brez priseljencev ni denarja

Že prej smo omenili, da starejše prebivalstvo pomeni manj inovativnosti in manj podjetništva. To ima še druge posledice. S staranjem prebivalstva upadejo cene nepremičnin. V nepremičninah je pomemben del premoženja Slovencev. S staranjem prebivalstva upade potreba po novih avtomobilih. Pomemben del industrije in služb ter našega izvoza je vezan na dobave avtomobilski industriji. Starejši se ne premikajo, plačajo lahko le cenejše storitve - bog pomagaj našemu turizmu, skratka, starejši manj trošijo. Cela mantra socialnodemokratske politike in ekonomije pa je več trošenja in manj varčevanja.

Priseljenci ne prinesejo le mladosti, ampak tudi širino, drugačen pogled, druge rešitve, seveda tudi težave, ampak s tem povečujejo našo sposobnost reševanja težav. Ker je njihov položaj toliko težji, bolj cenijo priložnost, da se jim, ne pa, da jim vse dol visi. Morajo biti uspešni, sicer ne bodo preživeli. Ekonomski interes šele ustvarjajo, zato bolj tvegajo. Javni sektor je zanje zaprt, zato so prisiljeni v podjetništvo. Ne morejo spati, zato prinašajo dinamiko. Ne bodo zlahka zasedli vaših služb, da bi zaslužili denar, se bodo morali spomniti nečesa novega. Vse to pa povečuje dinamičnost gospodarstva.

Paradoks: umirati pustimo najboljše!

218 tisoč beguncev je lani prečkalo Sredozemsko morje. To je trikrat več od prejšnjega rekorda v letu 2011 v času arabske pomladi. Združeni narodi so ob tem lani našteli več kot 3.500 mrtvih med begunci.

Ampak obe ti vprašanji ne pomenita ne za priseljence. Ne glede na njihovo poreklo in vero. Pametna država bi izbrala najboljše in izbrala bi jih veliko.

Moški, ki umirajo na čolnih, so v svojem okolju najboljši. Veste, kako težko je zbrati par tisoč evrov, da plačaš pot čez morje? To zmorejo samo taki, ki so iznajdljivi, imajo omrežje, že med seboj izberejo najboljš, ki jim lahko najbolj uspe. Kdo si lahko prestavlja, kako so pogumni, da sprejmejo tveganje skoraj gotove smrti. Koliko bi tak prevzem tveganj (tudi norost in brezup, če želite, ampak za inovacije moraš biti malo nor) cenili v kakšnem podjetju? Moški, ki jih izberejo, morajo v svojem lokalnem okolju kazati vsaj znamenja, da so bistri, da se lahko učijo, da se lahko prilagajajo, da znajo razmišljati? Koliko tega manjka v slovenskem okolju, da bi povečali dinamičnost našega gospodarstva? Umirati - Slovenija in cela Evropa - pustimo izbrane in dobre, namesto da bi jih uporabili. Dolgoročna škoda za Afriko, še posebej pa za Evropo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Kdo je linkal originalen intervju s Sommerjevo? Ti ali jaz?
Kje zagovarjam OpenBorders in kje podpiram masovne ilegalne prehode državnih mej? Dokaži, ali pa nehaj obtoževati.

Če bi si dejansko vzel toliko časa, da bi te utišal s starimi posti bi pa našla kak nov izgovor oz. twist tako da ni pogojev, da grem to iskat. Kot že rečeno - če bi šlo za skorajda kogarkoli drugega bi absolutno šel v nadaljno argumentirano debato, ti si mi pa že dooolgo časa nazaj pokazala kako pa ti deluješ.

• Všeč mi je
Reactions: miflo

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja, zelo sarkastično. Že danes podjetja iščejo delavce z lučjo pri belem dnevu in z djumbo plakati ob cestah. Čez nekaj let bo pa samo še huje. Tvoja šovinistična slovenska drža ti ne bo dajala kruha. :evil:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Ja, zelo sarkastično. Že danes podjetja iščejo delavce z lučjo pri belem dnevu in z djumbo plakati ob cestah. Čez nekaj let bo pa samo še huje. Tvoja šovinistična slovenska drža ti ne bo dajala kruha. :evil:
Ti to resno? Potem pa prideš na razgovor pa mal ko ne siženjski pogoji...no ja mogoče pa job za migrante :p

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
jagababa In ostali..

Kaj se ukvarjate z Matey ker itak ne opravlja svojega dela in drži z uporabniki ki radi žalijo itn.. Da se razume tiste ki se ne strinjajo z njim in njegovi isto misleči itn..

Pol pa radi ponavljajo z vprašanji kot pokvarjena kaseta oz. papiga..

Take kot so oni je treba pustiti pri miru naj majo svoje veselje v tem kar mislijo :evil:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ma pusti bedaka, on že "ve" kaj govori in bo njegova dvolična kriminal podpirajoča antiSlovenska drža dajala kruh. Nimaš ti pojma o pojmu model, to je leto 2018.
Kmalu se bo izkazalo kdo je bedak, ti kratkovidno teslo. Demografija nikoli ne laže in prav rad bi videl tvojo penzijo, ki bo izvirala od čistokrvnih Slovencev, po možnosti takih s petstoletnim pedigrejem. :bonk:

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.