Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
"We must be honest to express that it is not about the search for protection, but the search for a better economic future. This is humanly understandable, but we can not offer.
Je pač tako, da je v nekaterih državah možno priti do miljard dolarjev, v drugih do stotisoč dolarjev, v nekaterih pa niti do 1000 dolarjev prihranka, magari trdo delal 45let...
Tako pač je....
Bodo mogoče Bavčarji, Kučani, Boscaroli dali/donirali 10 ali 25% premoženja? Ne, ne bodo prispevali niti 50 evrov.
In potem naj nekdo z 650 evrov plače, 12 let starim avtom in službo, ki jo malo ima, malo pa nima, ter mogoče še z brezposelno partnerko, pride v višji dohodninski razred (zaostreni kriteriji), kupuje dražji bencin, cigarete, plača 50% višje takse, plača vinjeto 150 evrov?
Zato, da bo pomagal k "uravnoteženju" proračuna, oziroma "pripomogel" k reševanju begunske in zaposlitvene krize?
Za koji kujac? Zaradi ljudi, ki želijo na boljše?
A tak pa ne bi šel na boljše, na 1400 evrov plače, kot bi jo imel v Avstriji? Pa mora ostati tu, v Sloveniji in premetavati tale relativno majhen kupček evrov, ki je dosti manjši od plače avstrijskega smetarja...
PaomenjeniSlovenec ni smetar... Ko bi vsaj bil. Ampak v Avstriji...
I JA BIH TATA imel kuvajtsko, ali vsaj norveško pokojnino.... Pa imam bedno slovensko.
Ker nisem šel leta 1973 v Germani, ker nisem znal nemško. Ker sem bil objektiven in sem mislil, da premalo znam za delov Nemčiji.
Tile pa bi z osnovno šolo šli tja in imeli 1200, celo 1500 evrov plače. In brezplačen seks. Ne bo šlo, fantje.
Raje potolčite zazačetek tistih domačih 25 (številko sem si izmislil) plemenskih poglavarjev, ki so organizirali 25 milic/vojska, ki se dajejo za prevlado. Mišljeno tudi za irak, Afganistan, in še kje...
Še eno domače mnenje o problemu "prihajanja":
.