Tukaj se pa kar strinjam s teboj, a ne čisto v celoti. Verjetno gre za srečo.
Torej, Beko kot tak, prav tako Gorenje, se v prvi vrsti kupujeta zaradi 5 letne garancije. Kvaliteta pa zagotovo ne dosega Miele-tove.
Ampak, imaš stroj 5 let, pa ga zamenjaš z novim. Pa to še enkrat ponoviš in je enako, kot bi kupil enega Mieleta. Torej 3 stroji za ceno 1 Mieleta.
Ampak ... tudi delata ne tako, kot Miele. Recimo pralni stroj še gre, tam malo težje opaziš razliko v kratkem času (na daljši rok zagotovo, ker Miele -verjetno - ne poškoduje perila), ampak pri sušilcu se pa vidi iz zraka, da nikoli ne posuši tako, kot Milele (pa je posoda vedno popolnoma prazna, tako kot sta tudi vedno očiščena oba (!) filtra).
Overall, sam pač uporabljam cenejše firme (a nikoli "entry" modelov. vedno tiste nad cenovnim povprečjem), do sedaj mi je še vse delalo, kot mora (Gorenje, Beko). Zato serviserjev res ne poznam.
Kar pa se tiče kvalitete, pa zelo verjamem, da je Miele nad vsemi glede tega.
Ne me spet napadat,in obmetavat z gnilimi jabolkami.Če sem pristaš Miele znamki!
Skoz,sem bil pristaš samo znamki Gorenje.Kupoval,vedno najdražje modele višji rang Gorenja.Žal,nikol sreče.In sem reku tega filma bo enkrat konec.Iz Gorenja,sem šel na znamko Bosch.Razlika,je bila velika.Bosch pralni stroj,je bil miren med centrifugo,kot bi bil zabetoniran.Gorenje,ga je vedno metal po kopalnici.In nazadnje,je pristal sred kopalnice...je najdu svoj položaj in bil zelo miren.Seveda,sem mu izpolnu željo,ga pustil tam do konca pranja
.
In grem enkrat na en obisk.In vidim,da imajo pralnega in sušilca Miele.Rečem sam sebi, Waaaaw noro.Končno bom videl,kako Miele laufa in ga lahko preiskusil kako deluje.In od takrat,sem se zaljubil v znamko Miele.
Bosch,je bil fajni.A Miele,je pokazal svoj jaz
Do zdej,mi res še ni NIKOLI,nobenega perila uničil.Kot pralni in sušilni stroj.Satasti boben dela čudeže.Perilo premetava res tako,da se NE poškuduje.Ima nežne vrtljaje skoz.Ne vrti med pranjem na intenzivno kot večina strojev.Sušilni stroj enako.Sušim v njem tud puloverje na programu volna,zavese itd.In do zdej vedno vse pride iz stroja kot dam v stroj.
Sem posušil v sušilcu bundo.Ki je bil znak prečrtan sušenje v sušilcu.Sem dal na program občutljivo perilo.In bunda pršla ven,kot sem jo dal v sušilca.
Tako da vedite,da je neki na tem.Če že tolk več plačaš...da dobiš 3x povrnjeno.Ne rečem,da se tud Miele pokvari.Normalno da se,ker dan danes, ni nč več Ne pokvarljivo.Sm pa primerjal,sestringa Boscha višji rang in mojga Miele.Njen Bosch je star 5 let.In bo treba počas mortizerje menjat,ker boben preveč začel nabijat.Uporablja ga normalno,kot vsako gospodinjstvo.Po tem pol vidiš...da se splača mal več dat.
Bil dva dni nazaj,v salonu Miele v Črnučah.Ko vidiš,vse aparate v živo in jih preizkusiš.Vidiš razliko očitno.In še kavo sm dobil iz kafe avtomata Miele
Kupil sem,čistila komplet vse za pomivalca.In vrečke za sesalec.
Ob priliki.zamenjal napo.Ker ta od Miele ,zgleda kot da bi imel Lcd televizor nad štedilnikom.Zelo tiha je.Na 3 brzini skoraj neslišna...norooo.Gledal sm tud kombinirano pečico,ki kuha in peče v vrednost 3990 eur.Tud ta,bo enkrat v moji kuhni.Sem jo raziskal,ker je bila tudi priključena.In lahko samo rečem...da je vredna svojega denarja.Dokler ne sprobaš ne veš...
Sem,pa v živo videl,ta model pralnega stroja Miele v vrednosti 729 eur.Top zadeva.Bil je tudi priključen.Vse ima na toach upravljanje.Razen na desni,ima gumb da izbereš program.Ostalo vse na toach.7 kg, 1400 obratov čist ok
.Je pa brez avtomatskega doziranja.Klasik varjanta.
Tak,da je dober za premislit.Al boš uzel Boscha, za 700 eur, ali Miele v vrednosti 700 eur