Merkur super 10+

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Pred dvema letoma sem sklenil Merkur super 10+ zavarovanje z varčevanjem. Takrat nisem ravno veliko razmišljal in vzel nekaj na hitro. Plačujem 50€ mesečno, sklenil pa sem pogodbo za 30let. Malo me zanima če je to dobra naložba? Vse bolj se mi dozdeva da so te stvari bolj kot ne nek nateg, kot pa kakšno resno varčevanje. Sploh pa kdo ve kaj bo čez 30 let...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Verjetno se da zmanjšati mesečno premijo.
Prekiniti baje nima smisla.

Bo kaki strokovnjak več povedal.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Ja zmanjšati se baje da. Saj to me tudi nekako zanima. Bi mogoče plačeval samo zaradi zavarovanja, varčeval pa drugje, če tu nima smisla. Čakam kakšnega strokovnjaka
smile-1.gif

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Sklenil pa si zato,ker imaš 10 bolezni
smile-1.gif
?

Če gledaš kot zavarovanje, se da dobit boljše za manjši denar ( predlagam kakšno riziko zavarovanje z nezgodnim zavarovanjem,predvsem invalidnost in kakšna renta v primeru invalidnosti )

Če gledaš kot varčevanje,po mojem laičnem mnenju ni ravno optimalno. Ti piše točen znesek katerega dobiš ob koncu dobe,ali piše da dobiš stanje na računu ?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
To je klasična polica z garantirano zavarovalno vsoto in pripisom dobička, če gledaš samo strogo iz finančnega vidika, je obrestovan znesek bolje kot na banki. Tako da iz varčevalnega vidika je smotrno. Če gledaš kot zavaroanje zraven imaš zavarovalno vsoto za primer naravne smrti in bolezni ( odvisno od starosti zneska in dobe) in 2x vsote za primer nezgodne smrti.

Če bi pa rad več denarja dobil ven, se pa spravi v delnice, vendar če delnic redno ne spremljaš in in ustrezno reagiraš ko je treba si lahko
kmalu bistveno pod vloženimi sredctvi, kar pa ni nujno in ko slučajno pride do tega, vsi pravijo so me nategnili...
To kar imaš predlagam da obrdžiš, mlajši ko skleneš tak produkt in na čimdaljšo dobo, boljše imaš faktorje, če boš pa hotel kaj drugega
bolj "donosnega" se pa spravi v rizične delnice, temelj - varnost ki ga imaš pa obdrži.

Če te pa kaj več zanima še pa kar vprašaj...

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Dobil naj bi nekje toliko kot bom vplačal +dobiček. Takrat mi je agentka napisala naj bi bilo to v tridesetih letih nekje še enkrat več. Se pravi vplačal bom okrog 19000€, dobil pa naj bi 36000€. Ampak vprašanje kako je s tem. Ne verjamem kaj dosti. Sploh ne vem zakaj sem sklenil...
rolleyes-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Po možnosti še kakšen Avalon =S... Ta življenska zavarovanja se mi zdijo takšen nateg, takoj za Ponzi shemo...

Kako je z inflacijo pri tem? Ali bo čez 30let 36.000€ pri tvoji zavarovalnici še "vredno" današnjih 36.000€?

Jah no... če bo zdržalo, je gotovo lepa vsota za penzijo...

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Se ne spoznam ravno veliko na te stvari. Čakam da se oglasi kdo, ki kaj več ve točno o tem zavarovanju. Bi rad, da me nekdo prepriča in prekinem pogodbo ter sklenem drugje.
grin1.gif

popay

Pripravnik
27. jun 2011
66
0
6
Glej ni vse v varčevanju. Če boš (bog ne daj) zbolel za rakom ti bo po tem zavarovanju zavarovalnica takoj izplačala zav. vsoto, ki naj
bi jo dobil čez 30 let ter zavarovanje se prekine. In ob takih boleznih boš še prekleto potreboval denar....

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Za Merkur ti lahko dam pozitivno mnenje, saj poznam kar nekaj ljudi, ki so privarčevani denar dobili lepo izplačan, ali v enem znesku ali pa enostavno dobivajo ven mesečno rento.

Donos ni briljanten, je pa boljši kot na banki, razlika sicer ni velika, je pa. V kombinaciji z zavarovanjem pa je po mojem laičnem mnenju za nekoga, ki ni vešč spremljanja razmer na borzah en izmed varnejših načinov za nekaj prišparat za starost.

Garfild je za moje pojme zelo dobro opisal kaj in kako.

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Citat:
Uporabnik popay pravi:
Glej ni vse v varčevanju. Če boš (bog ne daj) zbolel za rakom ti bo po tem zavarovanju zavarovalnica takoj izplačala zav. vsoto, ki naj
bi jo dobil čez 30 let ter zavarovanje se prekine. In ob takih boleznih boš še prekleto potreboval denar....

Kake ti strelaš,ZV za bolezni itak ni velika + tega je veliko veliko izključitev,preberi malo splošne pogoje teh bolezni.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Po možnosti še kakšen Avalon =S... Ta življenska zavarovanja se mi zdijo takšen nateg, takoj za Ponzi shemo...

Kako je z inflacijo pri tem? Ali bo čez 30let 36.000€ pri tvoji zavarovalnici še "vredno" današnjih 36.000€?

tgrzan, očitno ne poznaš tega zavarovanja in bi bilo bolje, da bi bil tiho. Ali pa drugič raje postavi vprešanje kot pa da pišeš neumnosti. To zavarovanje je zaščiteno pred inflacijo s takoimenovano indeksacijo. Predpostavljam da veš, kaj je to.
smile-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Dejko, jaz sem zavarovalni zastopnik, zastopam več zavarovalnic. Pred sklenitvijo kakršnekoli police se s stranko dogovorim za termin ter ugotovim njegovo stanje glede rizikov, katerim je izpostavljen ter status, ali ima otroke (za njih je odgovoren tudi, če zboli za kakšno izmed hudih bolezni, ki ogrožajo življenje in postane nezmožen za delo), partnerja itd.

Predpostavljam, da je tvoj zastopnik storil isto in je šele na podlagi rizikov napisal ponudbo. S sklenitvijo si pridobil telefonsko številko, na katero se lahko obrneš v primeru nastanka v splošnih pogojih navedenih bolezni ter ob doživetju. Tudi tvoji svojci, ki si jih napisal kot upravičence (otroci ali bodoči otroci, žena), ne bodo ostali brez denarja, če se tebi zgodi najhujše, smrt ali nezgodna smrt.

tgzan in reTla ti zagotovo ne bosta dala telefonske številke, na katero lahko pokličeš ob zgoraj navedenih dogodkih. Onadva sta pač ta trenutek lahkomiselno nista pomislila na to.

Če rabiš podrobnejša pojasnila, mi pošlji zasebno sporočilo in opiši tvoje stanje (poročen, otroci, služba, premoženjsko stanje itd.).
Lahko tudi na email info (afna) invest-on.net

Lep pozdrav!

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

tgrzan, očitno ne poznaš tega zavarovanja in bi bilo bolje, da bi bil tiho. Ali pa drugič raje postavi vprešanje kot pa da pišeš neumnosti. To zavarovanje je zaščiteno pred inflacijo s takoimenovano indeksacijo. Predpostavljam da veš, kaj je to.
smile-1.gif

Daj mi izračunaj primerno zavarovalno vsoto za mene,prosim. Če si kje iz Štajerske regije se lahko tudi dobima da mi to vse predstaviš/razložiš. Samski, živim z starši, 20 let, redni mesečni prihodek recimo okrog 800€. A jaz sploh potrebujem življ. zav. ?

Za katere zavarovalnice pa delaš?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
kolega tudi sam dela to in mi je rekel,da mi ne more garantirati za ta denar po 30 letih,to tudi vsakemu pove,
poleg tega če sam izracunas bo ta denar požrla inflacija,do dobe 10 let je največ smiselno in v primeru če zbolis kot varčevanje pa ne,pol se ti splača kupovati zlato,saj tudi vse banke imajo rezerve v zlatu,res da ne pridobiš veliko,izgubiš ta tudi ne
zavarovalnice ta denar vlagajo v delnice in ga tako bogatijo,samo danes pa sami vidimo kaj je z vsemi delnicami po svetu,
spet pač naj.. tisti ki nimajo denarja in še teh 30 - 50 eurov vsak mesec tezko dajejo na stran,ostali ki imajo res denar jim na misel ne pride da bi 30 let varčevali za 30.000 eurov,poleg tega si zavarovalnice vsak mesec ogromno vzamejo za vodenje racuna in še in še,
sedaj še ni problem ko vsi vplačujejo,kaj bo čez 30 let ko bo zavarovalnica morala ves ta denar izplačati in če se vsi odločijo za enkraten dvig,pa boš spet plačal kak davek,tak ko je bilo ze lani govora da bi preprecili prevelik dvig izplačil

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zavarovalnica ni začela delati danes. Tisti "čez 30 let ko bo zavarovalnica morala ves ta denar izplačati" se dogaja vsako leto.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ti pa nimaš ravno pojma o tem a ne
bonk.gif
?

Prvo napiši tako, da bo vsaj minimalno razumljivo, potem pa še malo poglej koliko časa kaj deluje, kje deluje, kakšen je obseg delovanja itd. Tudi razumevanje že napisanega ti dela težave al kako.

Kolegu pa svetuj, naj gre raje kaj drugega prodajat kot življenjska zavarovanja
evil.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citat:
Uporabnik retLa pravi:

Daj mi izračunaj primerno zavarovalno vsoto za mene,prosim. Če si kje iz Štajerske regije se lahko tudi dobima da mi to vse predstaviš/razložiš. Samski, živim z starši, 20 let, redni mesečni prihodek recimo okrog 800€. A jaz sploh potrebujem življ. zav. ?

Za katere zavarovalnice pa delaš?

Takšno življenjsko zavarovanje bi po moje moral imeti vsak, tudi ti. Sploh pa, ker so v tem zajeta tudi kritja za hude bolezni, ki lahko ogrožajo življenje in povzročijo dalj časa trajajočo nezmožnost za delo:
rakasta obolenja, ki ogrožajo življenje, benigni možganski tumor, srčni infarkt, možganska kap, multipla skleroza, alzheimerjeva bolezen, parkinsonova bolezen, operacija srčne zaklopke, bypass operacija koronarnih arterij, operacija aorte, koma, transplantacija organov, kronična odpoved ledvic, paraliza (ohromelost), izguba okončin, slepota, resna bolezen, ki jo povzroči ugriz klopa.

Ker si še mlad, bi moral imeti tudi dobro nezgodno zavarovanja s povdarkom na invalidnosti. Morebitna trajna invalidnost bi vplivala na zmožnost za delo dalj časa kot pri nekom, ki je star npr. 50 let.

Seveda večkrat pridem tudi na štajersko. Za izračun in ostalo se bova zmenila na privat ali po emailu info(afna)invest-on.net

Delam za: Merkur zavarovalnica d.d., Zavarovalnica Maribor d.d., Zavarovalnica Tilia d.d., Generali zavarovalnica d.d., Arag, zavarovanje pravne zašcite d.d., Wiener Städtische Versicherung AG, podružnica v Ljubljani, Grawe Zavarovalnica d.d., KD Življenje, zavarovalnica d.d., Zavarovalnica Triglav d.d., Prva osebna zavarovalnica d.d., Ljubljana, ALLIANZ Elementar Versicherungs AG, Wien.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem imel KD življenje, samo so me nategnil pri pogodbi. Namreč ni bila napisana izplačana vsota ob doživetju ampak samo vsota za smrt. In tako sem popušil 70% vplačanega denarja (sem imel v delnicah).

Sem šel na WS pa so odkupil mojo pogodbo od KDja tko da mam zdj osnovno zavarovanje pri WS.

Se pravi lahko zamenjaš zavarovalnico.

LP