Mercator niža cene

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Tak od oka bi bilo življenje za polovico cenejše, če nas nebi molzli trgovci in država. 30-50% marže in 22 -9.5 % ddv. V nekaterih primerih pa so marže ohohohohohohoooo višje od 50%. Recimo avto v vrednosti 10.000€ je vreden brez marž in ddv 5000-6000 eur. Lepo se služi na ljudeh.
Pusti službo in se loti trgovske dejavnosti... Se boš lahko hvalil, a boš prvi, ki ne bo služil na ljudeh.
Pa da te vidimo, kako boš funkcioniral z npr. 5% pa do 20% maržami, s katerimi boš pokrival popolnoma vse stroške in še lastno življenje.
aplauz.gif

Mimogrede, kje kupuješ oblačila?

Trgovci so zvita vrsta in večina ljudi jim naseda. Najprej dvignejo ceno, da lahko potem ustvarjajo akcije z 30% popustom. Ljudje so pač navajeni kupovat drage "smeti" od trgovcev. Zadovoljen sem s svojo plačo in ne rabim "krast" ljudem na veliko, kot to počne velika večina trgovcev. Mi je pa jasno, da to mora storiti nekdo drug namesto mene če želim svojo plačo.

Tiskanje katalogov je za trgovce zelo poceni, saj le te financirajo večinoma proizvajalci, ki so v katalogih predstavljeni. A mislite, da so stalaže, za izdelke v trgovini za proizvajalce zastonj, vse se plača, s strani proizvajalcev, več plačaš, boljšo pozicijo svojih izdelkov dobi proizvajalec. Ja pa oblačila kupuje kitajska, kjer trovec zasluži 200-300%. ampak glede na to da oblačila kupujem bolj poredko me to preveč ne prizadene.

A tukaj sploh kdo dela, ko je v službi, ali pa se samo sprehaja po spletu, spije kavico zjutraj, kavico po malici, in kavico pred odhodom domov. A sploh tukaj kdo dela?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Kako si s temi popusti prišel do brezobrestnega kreditiranja pa ne razumem, saj nisi primoran naslednjič spet kupit izdelek, kjer dobiš znesek na kartico in bi se tako zgodba vlekla v nedogled.

Kako ne vidiš brezobrestnega kreditiranja trgovca?? Primer: Vsak dan 1.000 kupcev dobi na katrco vsak po 5 eur......in rečemo da se povprečno čez teden dni vrnejo v trgovino (vsak dan gre malokdo v shoping) in jim jih odštejejo (hkrati se pa krog ponovi in ponovno dobijo po 5 eur na kartico)....vmes cel teden trgovec brezobrestno dobi 5000eur za en teden, saj razpolaga s tvojim denarjem in ti za to ne dobiš obresti....se pravi mesečno je to cca. 150.000,00 eur brezobrestnega kredita. Pri banki ti dobiš obresti, ker razpolaga s tvojim denarjem...dobiš jurja plače, vzameš 200 eur...osemsto je na računu (pa rečmo da je to na tvoji kartici) in banka ti plača obresti...simpl.

Drugače pa glede skladišč....večkrat sem videl vrabce v merkatroju pa šparu kako letajo kot pa v hofer in lidl. Pa tudi ne vem zakaj se kdo sekira ko prodajalka meče čez blagajno...pa naj meče če ji paše...jest zložim (sicer ne kot penzo), in ko vse zložim...lepo plačam...nima kaj piskat...sej jest tja denar nosim.

Pri teh karticah me moti to da plačaš polno ceno, popust ti dajo pa na kartico. Pa naj dajo popust takoj in plačaš ceno s popustom in ne polno, In naj te ne silijo s tem, ker imaš na kartici denar (katerega oni obračajo-ja, fizično ga ni na kartici ampak je v njihovi blagajni), da se vrneš k njim. Naj konkurijajo s končno ceno,kvaliteto in dobro storitvijo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Po tvoje je nekdo egoist samo zato, ker mu ni do pointless chitchata? Saj če mene ogovori nek neznanec mu čisto lepo in vljudno odgovorim nazaj. Še kakšno debato o vremenu lahko udariva. Ampak meni so takšne interakcije odveč. Če sem po zaradi tega po tvoje egoist...

Ne, ce vidis pri vsemu samo svojo rit si egoist. Kratemu chitchatu se je vcasih reklo vljudnost oziroma bonton. Je pa pripravljenost ponavadi odvisna od vloga posameznika v dialogu. Pri zobarju so vsi zelo pripravljeni za chitchat, pri trgovki gre za ego trip

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Kakšno gledanje samo na svojo rit, kakšen ego trip? Kaj bluziš? Zato ker nekomu ni do kramljanja?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Grim pravi:Kakšno gledanje samo na svojo rit, kakšen ego trip? Kaj bluziš? Zato ker nekomu ni do kramljanja?

Na drugi strani je clovesko bitje. Povsem normalno in primerno je ce te pozdravi ali celo povprasa kaj ce si reden kupec. Je bistveno bolje kakor da je v strahu 24/7, glede v neskocnost in mece tvoje zemljice z svetlobno hitrostjo v smrtni tisini. No ja, sedej imate tudi taki blagajne in lahko v smrtni tisini poracunate vse sami.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Vsa tvoja izvajanja temeljijo na tem, da se v Hof ali Lid ne smejo pogovarjat - kar pa ni res, enkrat se potrudi in nagovori še kako mlado prodajalko (tako ste tukaj ugotovili) in ne samo starejše, ki so baje zaposlene samo v Merc (kar spet ni res-samo starejše so napredovale do blagajn mlade pa filajo police ect).

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Imam enosmerno vozovnico Lidl, pa mogoče Hofer, nabereš -... plačaš in adijo brez kakšnih nategunskih pik/točk in podobno, večina ljudi tudi prisega na Lidl/Hofer.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.174
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Vsa tvoja izvajanja temeljijo na tem, da se v Hof ali Lid ne smejo pogovarjat - kar pa ni res, enkrat se potrudi in nagovori še kako mlado prodajalko (tako ste tukaj ugotovili) in ne samo starejše, ki so baje zaposlene samo v Merc (kar spet ni res-samo starejše so napredovale do blagajn mlade pa filajo police ect).

467716-post_slo.gif

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Na drugi strani je clovesko bitje. Povsem normalno in primerno je ce te pozdravi ali celo povprasa kaj ce si reden kupec. Je bistveno bolje kakor da je v strahu 24/7, glede v neskocnost in mece tvoje zemljice z svetlobno hitrostjo v smrtni tisini. No ja, sedej imate tudi taki blagajne in lahko v smrtni tisini poracunate vse sami.

Saj nisem nikoli rekel, da me ne sme ogovoriti in pozdraviti. A misliš, da trgovko naderem, če me pozdravi in vpraša kako gre?
rolleyes-1.gif
Ali pa da ji nazaj rečem, naj se briga zase?
Mene je samo zmotilo, ker si napisal nekaj v stilu, kako smo vsi mladi in tisti, ki nam ni do kramljanja, egoisti. Vsaj tako sem jaz razumel tvoj post.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:

Kako si s temi popusti prišel do brezobrestnega kreditiranja pa ne razumem, saj nisi primoran naslednjič spet kupit izdelek, kjer dobiš znesek na kartico in bi se tako zgodba vlekla v nedogled.

Kako ne vidiš brezobrestnega kreditiranja trgovca?? Primer: Vsak dan 1.000 kupcev dobi na katrco vsak po 5 eur......in rečemo da se povprečno čez teden dni vrnejo v trgovino (vsak dan gre malokdo v shoping) in jim jih odštejejo (hkrati se pa krog ponovi in ponovno dobijo po 5 eur na kartico)....vmes cel teden trgovec brezobrestno dobi 5000eur za en teden, saj razpolaga s tvojim denarjem in ti za to ne dobiš obresti....se pravi mesečno je to cca. 150.000,00 eur brezobrestnega kredita. Pri banki ti dobiš obresti, ker razpolaga s tvojim denarjem...dobiš jurja plače, vzameš 200 eur...osemsto je na računu (pa rečmo da je to na tvoji kartici) in banka ti plača obresti...simpl.

Drugače pa glede skladišč....večkrat sem videl vrabce v merkatroju pa šparu kako letajo kot pa v hofer in lidl. Pa tudi ne vem zakaj se kdo sekira ko prodajalka meče čez blagajno...pa naj meče če ji paše...jest zložim (sicer ne kot penzo), in ko vse zložim...lepo plačam...nima kaj piskat...sej jest tja denar nosim.

Pri teh karticah me moti to da plačaš polno ceno, popust ti dajo pa na kartico. Pa naj dajo popust takoj in plačaš ceno s popustom in ne polno, In naj te ne silijo s tem, ker imaš na kartici denar (katerega oni obračajo-ja, fizično ga ni na kartici ampak je v njihovi blagajni), da se vrneš k njim. Naj konkurijajo s končno ceno,kvaliteto in dobro storitvijo.

Še vedno ni tu nobene logike, ker potem je vsak nakup brezobrestni kredit trgovini (no saj v resnici je). Za ene izdelke pač dobiš nek € na kartico, za druge ne. Saj oni bi recimo Poli salamo tako ali tako prodajali po 3€, ampak imajo ta teden akcijo in ti 1€ dajo na kartico. Kak je potem to razlika proti rednemu nakupu brez nakazila na kartico? Saj na kartici ni dejansko 1€, ki bi ga oni obračali na računu.

Ni cena Poli salame 4€, zdaj pa imajo akcijo in je 3€, 1€ pa moraš naložit na kartico, v vsakem primeru plačaš 3€ za Poli (recimo da nimaš kartice ugodnosti).

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:

Ni cena Poli salame 4€, zdaj pa imajo akcijo in je 3€, 1€ pa moraš naložit na kartico, v vsakem primeru plačaš 3€ za Poli (recimo da nimaš kartice ugodnosti).

Čaki mal...plačaš 4 eur (polno ceno) in 1 eur (kao popust) ti dajo na kartico za naslednjič....poglej na račun. Ne boš ti plačal po akcijski ceni 3 eur nato ti dajo oni še 1 eur dajo na kartico..to pomeni da si dobil salamo za 2 eur. Glej tisto razliko za na kartico...leclerc ima tako te dvojne popuste.
Evo primer...nabita cena v 3pm...1KG kraški pršut v kosu redna cena 27,93eur...nato -42% in je cena s popustom 19,99eur (in to ti plačaš), nato je še 20% na to in pride zadeva 15,99 eur...razliko med 19,99 eur in 15,99eur, se pravi 3 eur ti dajo na kartico.

Evo predvidevam da enak izdelek v šparu, glej redno ceno:
http://www.modernakup.si/Kra%C...R-kartico_60366

trenutno sem ta izdelek na hitro napisal...nekaj razlke je...ampak tele igrice s popusti so kar neki...je pa res da je folk užgan na te popuste in kartice in bonuse...samo ne ve da osnovne cene navijejo zato da potem lahko napišejo velik popust...dejansko je pa vse umetno naštimano...saj nekaj ga realno je ampak ne toliko. Euro na euro pri vsakemu kupcu pa se jim nabere teh razlik.

Neki banalni primer: čokolada je vredna (redna cena) 1,5 eur....ti naviješ redno ceno na 3,00 eur in daš 50% off in tako oglašuješ....no dejansko popusta ni nič, in kot trgovec boš dobil polno ceno nazaj....v očeh kupca ki bere katalog je pa 50% off in v njegovi glavi se bliska da je čokolado dobil 50% ceneje.
stupid-1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Neki banalni primer: čokolada je vredna (redna cena) 1,5 eur....ti naviješ redno ceno na 3,00 eur in daš 50% off in tako oglašuješ....no dejansko popusta ni nič, in kot trgovec boš dobil polno ceno nazaj....v očeh kupca ki bere katalog je pa 50% off in v njegovi glavi se bliska da je čokolado dobil 50% ceneje.
stupid-1.gif

Ljudje so pa toliko neumni, da samo en katalog berejo in ne primerjajo cen

Lec. je prvi v Slo. v svoj škodo pričel spuščati priporočene cene.
Ker ni najcenejši ga tud Merc. ni hotel navesti na svojem letaku o najcenejši ceni.
hysterical-1.gif

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Bistvo trgovca je v tem, da te "nategne". S popusti, pikami in podobnim v porabniku zbudijo impulz, da potem to zadevo kupi (čeprav je brez popusta ne bi). Če bi se vsi porabniki obnašali racionalno, potem trgovcev sploh ne bi potrebovali in bi se spet začele pojavljati tovarniške trgovine, pri katerih je bila glavna konkurenčna prednost cena.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Itak, tako bi se lepo enkrat na teden zapeljal po sloveniji, da bi nabavil vso potrebno robo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
"Tiskanje katalogov je za trgovce zelo poceni, saj le te financirajo večinoma proizvajalci, ki so v katalogih predstavljeni."

- koliko

ni več tako....tudi oni so začeli "šparati".

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
"Tiskanje katalogov je za trgovce zelo poceni, saj le te financirajo večinoma proizvajalci, ki so v katalogih predstavljeni."

- koliko preberi si moj prispevek na strani 4

ni več tako....tudi oni so začeli "šparati". Ne moreš šparat na ta račun ker te prisilijo v to v pogodbi, ki se obnavlja letno

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Mercator ima daleč najdražje izdelke, s temi reklamami kao nižanje izdelkov samo zavajajo folk, spustil bodo 1 cent pri izdelku pa še zmeram 20% predragi. Poglejte si Lidl/Hofer in Mercator.

Podobne teme