Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Pusti službo in se loti trgovske dejavnosti... Se boš lahko hvalil, a boš prvi, ki ne bo služil na ljudeh.Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Tak od oka bi bilo življenje za polovico cenejše, če nas nebi molzli trgovci in država. 30-50% marže in 22 -9.5 % ddv. V nekaterih primerih pa so marže ohohohohohohoooo višje od 50%. Recimo avto v vrednosti 10.000€ je vreden brez marž in ddv 5000-6000 eur. Lepo se služi na ljudeh.
Pa da te vidimo, kako boš funkcioniral z npr. 5% pa do 20% maržami, s katerimi boš pokrival popolnoma vse stroške in še lastno življenje.
Mimogrede, kje kupuješ oblačila?
Trgovci so zvita vrsta in večina ljudi jim naseda. Najprej dvignejo ceno, da lahko potem ustvarjajo akcije z 30% popustom. Ljudje so pač navajeni kupovat drage "smeti" od trgovcev. Zadovoljen sem s svojo plačo in ne rabim "krast" ljudem na veliko, kot to počne velika večina trgovcev. Mi je pa jasno, da to mora storiti nekdo drug namesto mene če želim svojo plačo.
Tiskanje katalogov je za trgovce zelo poceni, saj le te financirajo večinoma proizvajalci, ki so v katalogih predstavljeni. A mislite, da so stalaže, za izdelke v trgovini za proizvajalce zastonj, vse se plača, s strani proizvajalcev, več plačaš, boljšo pozicijo svojih izdelkov dobi proizvajalec. Ja pa oblačila kupuje kitajska, kjer trovec zasluži 200-300%. ampak glede na to da oblačila kupujem bolj poredko me to preveč ne prizadene.
A tukaj sploh kdo dela, ko je v službi, ali pa se samo sprehaja po spletu, spije kavico zjutraj, kavico po malici, in kavico pred odhodom domov. A sploh tukaj kdo dela?