Mercator niža cene

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
KSZ

Obvestilo na vratih Leclerca.

leclercmercator.jpg

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Hehe....

Sicer sem pa danes v Intersportu slišal da ni več torkovih popustov. In to mi je kul. Če ukinejo še tiste kupončke iz katalogov, postanejo morda še celo normalna trgovina (da ne omenjam raznih pik in upokojenskih popustov).

Zadeva je šla namreč res predaleč: ljudje so začeli prilagajati življenjske navade nekim izbranim dnevom za popusta, za nakup se je bilo treba opremiti z raznimi listki, karticami, kuponi in kaj še vem čem, vse skupaj pa je na blagajni pobralo 3x več časa (ljudje so se namfeč opremili z po desetimi kuponi, delili nakupe, kombinirali pike in kaj jaz vem kaj še, folk je pa čakal. Na koncu pa itak plačaš isto kot recimo v Leclercu.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Najbolj interesantno pri Mercatorju je da za tako stvar rabijo skoraj 3 leta planiranja!!!

Pred slabimi tremi leti sem namreč v pogovoru z nekom iz vodstva (top 25 zaposlenih) slišal da to planirajo. No tri stvari.
Veliko znižanje cen z garancijo najnižje cene, ukinitev večine delikates in spremembe Pika kartice v kartico podobno E'Leklerkovi (pa ukinitev večine posebnih popustov pa kolobocij s pikami)
Pred slabimi TREMI leti.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
bonk.gif

Res noro kako capljajo odzad. Kva to delajo na šihtu...
tongue-1.gif

Blagajne pa menjajo na vsako ledeno dobo.
tongue-1.gif

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kartica je plus in vedno vecj plus bo ,ker ljudje nimajo denarja in se kreditirajo na kartico.
Vzameš izdelek na kartico in plačaš pozneje?
Ali ravno obratno: preplačaš, pa potem enkrat pozneje dobiš del denarja vrnjen?

PS: Glede blagajn Lidl/Hofer mi ni jasen vaš strah. A začne izdelke na tla metati, če ne pospraviš?

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik jab1 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kartica je plus in vedno vecj plus bo ,ker ljudje nimajo denarja in se kreditirajo na kartico.
Vzameš izdelek na kartico in plačaš pozneje?
Ali ravno obratno: preplačaš, pa potem enkrat pozneje dobiš del denarja vrnjen?

PS: Glede blagajn Lidl/Hofer mi ni jasen vaš strah. A začne izdelke na tla metati, če ne pospraviš?
Zložiš nazaj v voziček... ko plačaš, se odmakneš od blagajne in po potrebi preložiš robo v vrečko. Ni položnic, ni penzionističnih debat o sosedovih mačkah, itd... Na blagajni sem zato, da plačam, kar sem kupil in konec.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Skorajda ti zmeče po tleh. In ja, v tujini imajo nekateri zaposlene da ti zlagajo v vrečke. In v Celovcu se mi ni zdelo da bi tako norela za blagajno...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Imam enosmerno vozovnico Lidl, pa mogoče Hofer, nabereš -... plačaš in adijo brez kakšnih nategunskih pik/točk in podobno, večina ljudi tudi prisega na Lidl/Hofer.

Točno tako. Nategunsko pika kartico si naj nekam vtaknejo.

Preprosto predrag je in prav je , da se ga bojkotira

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Skorajda ti zmeče po tleh. In ja, v tujini imajo nekateri zaposlene da ti zlagajo v vrečke. In v Celovcu se mi ni zdelo da bi tako norela za blagajno...
Verjetno v Celovcu blagajničarka ni tako obremenjena z možnostjo izgube službe zaradi premajhnega števila 'obdelanih' kupcev.
Vem iz prve roke, kako jim šefi grozijo, punce pa ne upajo o tem govoriti niti med seboj, kaj šele da bi potarnale kakšnemu sindikalistu. Le v krogu sorodstva se včasih slišijo takšne zgodbe.

Edit: res gre za število artiklov (kakor je zapisal Hanzi) in ne kupcev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mogoče so avstrijski šefi zadovoljni z manj skeniranimi artikli na minuto kot slovenski. Potemtakem je slovenski šef bolj sposoben in o tem piše na alterju.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Preprosto predrag je in prav je , da se ga bojkotira
Da bo še več ljudi na cesti...
aplauz.gif

Poznam kar nekaj ljudi, ki imajo redne zaposlitve za nedoločen čas v Mercatorju.
Leclerc npr. itak zaposluje samo študente, ko poteče status, pa poiščejo novega. Na blagajni še nisem videl drugega kot pa kot lenivec počasno študentarijo. Pa v Šparu prav tako...

Dvomim, da bi bil Leclerc tako konkurenčen, če bi moral namesto 70 študentov zaposlit 70 ljudi iz borze. Enako za Špar.... Je kar razlika, plačat cca 25% dajatev na 70% študentskih ur (30% ur je pa v kuverti) ali pa plačat 80% dajatev na zakonsko določeno št. ur z zakonsko določeno minimalno urno postavko.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Verjetno ja...

Kot prvo, študentsko delo ni tako ugodno več, kot drugo pa mislim, da na kakšno "študentko" naletavam že več let v Leclercu in je konkretno "stara".

V Mečkatorjevih trgovinah se pa vse sveti ja. V ene parih trgovinah se menjajo delavke bolj kot kjerkoli drugje in tudi študentk je polno.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Ne vem, v Mariboru sem do sedaj še vedno naletel na študente, ki izdelke obračajo okrog in okrog, da najdejo črtno kodo, v Šparu Qlandija MB tudi.... V takem primeru pa res dobiš popizditis.

Je pa od kolega punca delala v Leclercu MB preko napotnice, pa ni teorije, da bi jo po poteku statusa zaposlili vsaj za polovični čas, kaj šele za polni delovni čas. Mogoče je v Ljubljani drugače, v Mariboru je sama slow motion študentarija na kasah.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V MB Leclercu večkrat naletim na starejšo prodajalko, zdaj ne vem ali naletim na eno in isto ali jih je več.

Sicer pa se strinjam - na ta način lepo nižajo stroške, Mercator je edini, kjer vidiš starejše osebje.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Imaš srečo... Jaz ponavadi grem v najkrajšo vrsto, ki je na koncu tudi najpočasnejša.
rolleyes-1.gif

Enkrat sem naletel na študentko, ki je svoj velik trebuh "položila" kar na pult oz. na kaso. Ji je bil fajna opora, hitrost odčitavanja pa nikakva.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
...zato pa se gre v Lidl/Hofer, kjer grejo izdelki po hitrem čez ... meni je prov užitek, ko 3/4 vozička gre čez v 2-3 minutah
cheer.gif
, vse zložim kot se spodob.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Ne vem, v Mariboru sem do sedaj še vedno naletel na študente, ki izdelke obračajo okrog in okrog, da najdejo črtno kodo, v Šparu Qlandija MB tudi.... V takem primeru pa res dobiš popizditis.
.

začni hoditi v hofer/lidl, tam imajo drugače navite ure.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Lidla se izogibam zaradi določenih razlogov, v Hoferja zavijem, ko kaj od tam rabim, v Eurospina ravno tako. Drugače pa grem v tisto trgovino, katera mi je v določenem trenutku najbližja.
Če rabim, kaj iz Merkurja ali Bauhausa, je logično, da bom zavil v Leclerca, ker je tam zraven, pa seveda ko zmanjka klobase Chorizo, je Leclerc edina izbira.
Ne mislim pa delat dodatnih kilometrov ali ovinkov samo zaradi tega, da bi se izognil npr. Mercatorju. Pravzaprav zelenjavo in sadje sproti najraje kupujem ravno v Mercatorju, ker mi je kot prvo ob poti domov in kot drugo, drugje (sploh Tuš in Špar) sem pa do sedaj za višjo ceno dobil precej slabšo kvaliteto.
Edino Leclerc je še druga izbira za vegi zadeve, ampak je le precej oddaljen od vsakodnevne poti.
Spadam pa med tiste, ki niso čustveno navezani na določene trgovine, pa tudi principi pri meni ne igrajo neke vloge (principi a'la Snecer in Mercator).

Podobne teme