Menstruacija - ali drži, da ...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
grin1.gif

slika003.jpg

Če bi v prvem polju bil plus, bi bil dojenček, jaz plusa ne vidim, le črtico v desnem polju.
cheer.gif

Čez kako uro po testu, ki je stal 8€, je dobila menstruacijo.
jezen.gif

Skratka, odrešen sem, ... grem na per.
nahrung002.gif

LP

Ah klinc, pa je šla moja penzija.
frown-1.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ja seveda, potem pa svizec zavije čokolado.

Če ima noseča ženska menstruacijo - se temu reče SPLAV (razen če bi slučajno bila izvenmaternična nosečnost, ampak tudi tam je zaradi povišane koncentracije hormonov praktično nemogoče, da bi prišlo do menstruacije).

Ti si zamešal z vgnezditveno krvavitvijo, ko plod požene krvne žile v maternico, ki pa je običajno zelo majhna in jo samo zelo obupane lahko zamenjajo za menstruacijo. Pa še to je samo enkrat in NE večkrat.

Moja teta je bila tri mesece noseča, in je še vedno imela "menstruacijo". Že pred nosečnostjo je imela zelo rahlo menstruacijo, pa še to samo po dva dni, tako da razlike potem ni opazila. Je pa trajalo to, kot sem že rekla, do tretjega meseca nosečnosti. Kako je pa to mogoče?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Krvavitve v zgodnji nosečnosti, najverjetneje kot posledica napačne vgnezditve posteljice ali česa drugega. Menstruacija pa skoraj 100% to ni bila. Menstruacija pomeni odluščenje epitelija maternice pod vplivom padca nivoja hormonov. Če bi se dejansko odluščil epitelij, bi sledil tudi zarodek. Poleg tega med normalno nosečnostjo do padca vrednosti hormonov ne more priti, ker posteljica v celoti prevzame vso proizvodnjo in ni več mesečnega nihanja pod vplivom centrov iz možganov.

Verjetno je težava v tem, ker ženske vsaki krvavitvi apriori rečejo menstruacija, čeprav to ni.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Ja, res to rečemo.

Sam kako naj pa jz vem, da ta krvavitev ni menstruacija, če pride takrat, ko naj bi bila menstruacija?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Krvavitve v zgodnji nosečnosti, najverjetneje kot posledica napačne vgnezditve posteljice ali česa drugega. Menstruacija pa skoraj 100% to ni bila.

Nerabi bit mensturacija, dovolj je če jo nekdo jemlje kot menstruacijo... V smilu; saj nemorem bit noseča če imam periodo,...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dobro vprašanje
smile-1.gif
.

Iz glave bi rekel, da se med menstruacijo opazi "koščke maternice", medtem ko so krvavitve v nosečnosti bolj "čiste" (torej samo kri).

Pa ne se preveč smejat, ker praktičnih izkušenj na tem področju res nimam...

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Ammm
smile-1.gif

Sej imaš verjetno prav, sam za na uč ocent nismo dost stručkinje, da bi pa vsaka prestrašena k ginetu letela "...mam sicer menstruacijo, sam me mal skrbi, a lahko vi pogledate, če je kej koščkov..." pa verjetn ne bi blo lih smiselno.

No, sej hvala bogu je to menda res ful ful redkost, tko da po moje mi še naprej ni treba preverjat števila koščkov maternice
smile-1.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
V drugi nosečnosti sem imela menstruacijo prva dva meseca točno na datum le malo manj dni kot običajno
, treji mesec nosečnosti pa samo par kapljic.
Šla sem k ginekologu, test je bil negativen, ker mi je bilo nekajkrat slabo sem vztrajala da me še pregleda, in glej čudo, rekel je da bi čez nekja dni že čutila otrokove gibe.
Rodila sem 3 tedne pred rokom, ta hčerka mi je na porodu umrla.
Po porodu sem dobila hormonsko injekcijo proti zanositvi bilo je vse v redu, po prvi injekciji sem dobila drugo in po njej nisem imela menstruacije 9 mesecev, vsake 3 tedne sem hodila v leonišče na odvzem urina, za ugotavljanje nosečnosti, nisme bila noseča pač pa je prišlo do hormonskih motenj.

Nazadnje urejeno:

Mateja_Oblak

Pripravnik
21. sep 2009
34
0
6
45
Prlekija
Oprostite ... meni še nikoli ni menstruacija zaostajala za več kot teden dni. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi enkrat v letu ne imela vsak mesec zapored kečap partije. Lahko rečem,da je ženska uživala spoln odnos z moškim, brez zaščite in tablet.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Saj verjetno malo nabijaš, ampak vseeno.

Današnji domači nosečnostni testi zaznavajo že precej nizke vrednosti hormonov. Test se lahko naredi že v prvem tednu po zamujeni menstruaciji in bo enako točen kot kasneje v nosečnosti.

To ni HIV, da moraš čakati 2-3 tedne
smirk-1.gif
.

Tako da punca mirno naredi test danes in bosta vsaj približno vedela, kje sta. Če bo pozitiven, potem ni dvoma (specifičnost testov je preko 99,9%), če bo negativen (občutljivost je malo nižja), je pa 99%, da ni noseča, je pa zaradi izostale menstruacije vseeno smiselno test ponoviti čez 7-14 dni.

Sicer pa lahko na ZS, če rabiš še kake konkretne informacije.

Pa na psicah tudi deluje
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ermm...

Si prepričan?

Testi nosečnosti zaznavajo bHCG hormon, čigar kratica pomeni:

Human chorionic gonadotropin

Sicer nisem veterinar, ampak vse skupaj se mi zdi blazno čudno.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
aja, samo v info-ni nujno, da test že par dni za zanositvijo zihr pokaže plusek. Sploh, če ne delaš testa na jutranjem urinu, ampak kasneje. Lahko tut kak teden za tem še veselo pokaže minus, ki čez devet mesecev zajoka
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj sem rekel, da je test visoko specifičen, ni pa toliko občutljiv. Plus je definitiven plus, minus je pa fino ponoviti čez nekaj časa (sploh če se je test delal zelo kmalu).

Moraš pa tudi vedeti, da redkokdo (redkokatera) dela test takoj po potencialni zanositvi. Večinoma se dela ob izostali menstruaciji - kar je približno dva tedna po (potencialni) zanositvi.

janezdelac

Zelenc'
2. jan 2011
2
0
1
DA ali NE, prosim hitro. Čisto sem na trnih trudiva se že dve leti!!!???
1098686-Test.JPG

Priponke

• 1098686-Test.JPG
    1098686-Test.JPG
    185,2 KB · Ogledi: 1.966
Nazadnje urejeno: