Menjava crknjene ksenonke

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bom, ker me res zanimaali sem bil oiink oiink ali ne...mosebno sem zadovoljen, deluje kot so obljubili... (Tudi glede padanja svetilnosti
smile-1.gif
)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja če ti zadeva že deluje 5 let potem načeloma nisi bil oink oink... samo koliko sem razumel so nadomestne žarnice za ta kit 90,00€, tega vseeno ne razumem najbolj zakaj bi nekdo kasiral 2 kitajski žarnici 90,00€?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
S tem avtom se verjetno pri nas ne bi dolgo vozil, že po sliki vidim da žarnica slepi nasproti vozeča vozila...
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm jaz pa imam informacijo da se vozila s temi hudimi barvnimi spektri (od 6000K gor) kar izločajo iz prometa. Konec koncev že na daleč vidiš da je nekaj narobe ko ti tak avtomobil pride na proti....

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Aha, ok, glede tega mogoče, meril sem bolj na drugi del, kjer si omenjal, da slepi nasproti vozeče. Takih z razštelanimi lampami je ko solate, za barvo pa možno, čeprav tudi velikokrat na obvoznici opazim mojstre s starimi kripami in super duper reflektorji.

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
No, da zaključim zgodbo:
AutoFun mi je prodal par D1s Osram xenonk, ki so btw po oznakah povsem enake originalnim.
Na AMZS so mi stari žarnici nadomestili z novimi: demontaža prednje maske, odvijačenje odbijača, demontaža žarometov, zamenjava žarnic in v obratnem vrstem redu sestavljanje. Članom AMZS to naredi gratis.
Svetijo pa tele nove ksenonke, čeprav imajo povsem enako oznako kot originalne, za odtenek bolj rumeno.

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Tudi jaz sem imel enak premik k toplejšemu odtenku ob menjavi original Osram -> nove Osram, očitno so vmes malo zamenjali specifikacijo. Žarnice naročene v DE.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Niso nič zamenjali, žarnice so popolnoma identične in ko bodo imele za seboj enako ur kot stare bodo popolnoma enako "hladno" svetile kot predhodne
smile-1.gif
Tekom življenjske dobe gre barvni spekter navzgor, svetilnost pa dol, obratno sorazmerje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
Tudi jaz sem imel enak premik k toplejšemu odtenku ob menjavi original Osram -> nove Osram, očitno so vmes malo zamenjali specifikacijo. Žarnice naročene v DE.

Nekaj ti PM zafrkava in ti ne morem odgovorit, in to samo tebi, z ostalimi normalno komuniciram!
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
S tem avtom se verjetno pri nas ne bi dolgo vozil, že po sliki vidim da žarnica slepi nasproti vozeča vozila...
smile-1.gif
Žal ne bo držalo, vsaj pri nas ne.
Zadnjič smo se vozili v koloni in je za mano prišel en Ford Connect ali kaj že je ta mali enoprostorec od Forda. Sam nisem mogel verjeti, kako je to bleščalo. Tudi sredinsko ogledalo navzdol ni pomagalo. Ker je bil ravno semafor sem stopil do njega in ga povprašal, če on kaj vidi, ker mi pred njim popolnoma nič, tisti ki so se nasproti pripeljali pa verjetno še manj. Pa je nekaj stokal v smislu, kaj naj luči vrže ven, kaj je problem. Sem ga vprašal, če ima ksenon kit noter, pa je obmolknil
V glavnem potem me je prehitel k sreči. Tista kanta ni imela leč in je normalno vse svetilo naokrog. Isto sem doživel le še pri Octaviji 2 brez leč, ki mi je pripeljala nasproti. Moral sem se dobesedno ustavit, ker nisem videl več popolnoma nič...
V avtomobile brez leč se NE stavi ksenon kita, bemu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif
hysterical-1.gif

drugač pa, avto je imel še ledice iz špara, se 2 leti vozil po slo cestah, naredil tehničnega, srečeval modre angele, nikoli mi nihče ni poblendal, da bi ga moje luči motile. Alter majstr pa iz slike vidi, da ni ok
priden.gif

Avto ima leče, obe žarnici(xenonka in halogenka) svetita skos okoli, niso z ene strani kaj prikrite. Tko da ne vem kako bi lahko xenonka potem svetla narobe
sprasujem se.gif
To me resno zanima, zato prosim za obrazložitev!

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

...oziroma se uporabi pravo xenon žarnico - D2R, ki je za žaromete BREZ leč (kot imajo serijsko laguna 2 pred FL, volvo s60/v70/s80 1. gen., MB C W 203 itd.)

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif
Zadnjič smo se vozili v koloni in je za mano prišel en Ford Connect ali kaj že je ta mali enoprostorec od Forda. Sam nisem mogel verjeti, kako je to bleščalo. Tudi sredinsko ogledalo navzdol ni pomagalo. Ker je bil ravno semafor sem stopil do njega in ga povprašal, če on kaj vidi, ker mi pred njim popolnoma nič, tisti ki so se nasproti pripeljali pa verjetno še manj. Pa je nekaj stokal v smislu, kaj naj luči vrže ven, kaj je problem. Sem ga vprašal, če ima ksenon kit noter, pa je obmolknil
V glavnem potem me je prehitel k sreči. Tista kanta ni imela leč in je normalno vse svetilo naokrog. Isto sem doživel le še pri Octaviji 2 brez leč, ki mi je pripeljala nasproti. Moral sem se dobesedno ustavit, ker nisem videl več popolnoma nič...

Tudi jaz sem to že doživel, 6, 7 let nazaj, v temi ob 7ih zjutraj. Bleščalo je ko sto mater. Ustavil sem na prvi avtobusni in ga pustil mimo.

Se mi pa zdi, da je zadnja leta takšnih norcev manj... Očitno so avti s tovarniškim xenonom postali dovolj poceni...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

No na podlagi enega tveh ali treh primerkov ni treba sodit sistema pri nas, drži? Kaj pa če jih je ravno prejšnji dan not montiral in še pač ni naletel? Skratka če bi bil policist v tvoji poziciji bi ga oglobil, verjemi....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif
hysterical-1.gif

drugač pa, avto je imel še ledice iz špara, se 2 leti vozil po slo cestah, naredil tehničnega, srečeval modre angele, nikoli mi nihče ni poblendal, da bi ga moje luči motile. Alter majstr pa iz slike vidi, da ni ok
priden.gif

Avto ima leče, obe žarnici(xenonka in halogenka) svetita skos okoli, niso z ene strani kaj prikrite. Tko da ne vem kako bi lahko xenonka potem svetla narobe
sprasujem se.gif
To me resno zanima, zato prosim za obrazložitev!

Ne rabiš bit kaj posebej mosjster da vidiš da je tista luč ringišpil in da blešči. Brez zamere. Kater barvni spekter pa si dal not? Kajti višji barvni spektri so ravno zato prepovedani ker preveč bleščijo. Je pa res da bilo kaj kupiš kitajskega, nikoli ne veš kater spekter dobiš
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno: