Menjava crknjene ksenonke

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jap

sem to naredil... Ni kaj za opisat. Naredil mi je avtoelektričar, vgradil mi je H7 HID kit, ki naj bi bil kvaliteten, balasti so majhni in komaj opazni. Opozoril pa me je, da bom po 4 letih moral razmišljati o menjavi žarnic, ker bo svetilnost padla...
Žarometi so z lečo, Hella proizvajalca. 2 leti je bila svetilnost v redu, potem je šla dol. Eksperimentiral sem z raznimi H7 žarnicami tipa Osram Nightbraker a razen menjave žarnic na 4 mesece nisem dosegel nič. Sledila je odločitev in vgradnja kita ter sistema pranja žarometov. Naenkrat je noč postala dan, sicer je snop ostro odrezan in se vidi geometrija same leče... Ampak 3 leta je bilo v redu, četrto ne več. Potem sem menjal žarnice in razloka je očitna...
Strošek vgradnje in menjave še zmeraj ni dosegel cene enega žarometa proizvajalca Hella... Za Depo pa sem slišal vse preje kot spodbudne stvari (neujemanje, slaba geometrija snopa...).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Lahko potrdim, prste stran od Depa
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
V kolikor naknadno vgrajujete xenon v avtomobile dajte raje razkirat kak €uro več in si dajte originalne Hella balaste, originalne D2S/D2R žarnice (Philips ali Osram) ter adapterje ki bodo te žarnice vpeli v halogenski fokus. To je trajna zadeva in ni z njo popolnoma nobenih komplikacij...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Eni mamo ze v osnovi odlicen xenon, tko da ne rabmo aftermarket crapa tlacit na avto in zadeva odlicno spila.....pa je krepko preko 200k narjenih. K ste lih tok brihtni. In ja....itak gre za prodajne fore. Povsod je tako.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
hysterical-1.gif
Aja pa upam da tega ne misliš resno (in da gre pač za provokacijo), da ti xenon pri 200.000 odlično sveti brez da bi vmes zamenjal žarnice?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
250 za...? Kateri balasti, katere žarnice, adapterji? Hočeš rečt da si plačal 250€ za "kvaliteten" kitajski kit z vgradnjo? Žarnice so malo drage....

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, če smo ekzaktni je tud Osram/Philips kit kitajski. Kitajski kiti za široko potrošnjo stanejo 50EUR max z vsem in vgradnjo. Pa konec koncev še vseeno dela dlje kot pa kašen Osram Nightbraker xx...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Potem je v istem košu tudi večina žarnic s povečano svetilnostjo...
Tako da se ne praskaj tam kjer te ne srbi..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
He he, če smo ekzaktni je tud Osram/Philips kit kitajski.

No Osram in Philips KIT koliko je meni znano ne obstaja. Philips in Osram res delata balaste za prvo vgradnjo ki pa niso narejeni na Kitajskem, tudi žarnice so še zaenkrat delane v Nemčiji. Kar se pa tiče same Helle pa so bili do lani delani balasti v Nemčiji, nove serije pa so delane v Romuniji. Če ti je kdo ponujal Philips ali Osram kit je to nategancija kar sem že vidal. Morda misliš ti kompleten Osramov ali Philipsov set za nadgradnjo na xenon ampak tisto ni kit. Tja zraven potem sodijo senzorji in vse... pa še vedno ni Made in China
smile-1.gif
Saj pravim pri meni je original Hella komplet z Osram ali Philips žarnicami tam do 300€...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
5let nazaj so bile še višje cene... Pa nekako se mi zdi cena žarnic preterana... No, če bom našel embalažo boš pa še ti mnenje povedal...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Seveda, drži, neumno je primerjat cene danes in pred 5 leti... cene teh kitov in tudi originalnih zadev so padle... lahko poslikaš in napišeš kaj imaš vendar če gre za kitajski kit ti ne bom znal povedal ali je dobro ali slabo ker se ne bavim z njimi... Pri meni dobiš samo Osram in Philips pri svetilih ter pri balastih AL Bosch, Hella, Valeo, Mitsubishi, Osram, Koito, Denso in še kaj bi se našlo...

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
koliko si pa za sistem pranja dal? Se dobi tudi aftermarket zadeva? Kaj pa regulacija snopa?
V bistvu bi rad ocenil, koliko pride 100% legalni upgrade na ksenon. (imam pa 2007 megana, kjer se kratke luci za zjokat)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pranje žarometov...
27€ velika posoda z 2 odjemi (rabljena, Renparts UK)
36€ 2 novi kpl šobi kot rezervni del Renault
18€ nove cevi in kalibri kot rezervni del Renault
15€ črpalka za pranjestekel (nova, aftermarket)
30€ lokalnemu mehaniku za demontažo/montažo odbijača, vrtanje odbijača in montažo šob (vse označeno), menjavo posode, napeljavo cevi in kalibrov...
Mislil sem narediti popolnoma tovraniško, pa še nisem našel modula za UPC, kateri ni serijsko vgrajen na vozilih brez pranja. Sedaj imam sicer narejeno tako da pere žaromete skupaj s pranjem sprednješipe, vendar samo toliko časa kot pereš šipo. Dela pa.
Nivelacija višine? Manjka potem še računalnik in 'štangice', če je že kablaža potegnjena... Pa za to moraš imeti original ksenon žaromete, le-ti se regulirajo tudi pri hitrosti...
Če vsaj z dvemi elementi daješ vtis 'originala', nimaš težav... Kakšne ultra-vijolične žarnice so pa hitro vaba...