Menjava banke - kam?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Sedaj NLB. Na "organ" mi gre, da mi za zlati račun kasirajo skupaj sklikom čez 8€, pa za to ne dobim čist nič.

Gledal sem Sparkasse in sicer udobni plus račun. 3,5€ na mesc, ugodnosti pa očitno iste kot pri NLB zlatem računu, s tem, da je tu velik plusov, predvsem zastonj plačevanje položnic in BN02 nalogov.

Kaj me moti? Ne vem, kako zgleda njihovo spletno poslovanje. Ima kdo to mogoče, pa bi prilimal kak screenshot?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Glasujem ZA Sparkasse (ampak sem pristranski, ker sem pri njih že 2 leti)

Net.stik je meni super

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
bom še jaz pristavil piskerček.

torej štud. status se izteka in potrebno bo poskrbeti za prvi, "nezastonjski" račun.
Kaj priporočate? potrebujem....

-Dobro spletno poslovanje, po možnosti z majhnimi provizijami
-Da, se čimveč stvar, da urediti preko interneta...torej je obisk poslovalnice skoraj nepotreben
- Ugoden redni ter izredni limit ter nekompliciranje pri odobritvi
- IN ŠE NAJPOMEMBNEJŠE....v roku 3-5 let se bo kupovala nepremičnina.....torej ugoden najem hipotekarnega kredita + nekompliciranje pri le tem.....bo pa na na isti banki tudi poslovni račun za dejavnost.

p.s. gorenjska banka odpade,....imam z njimi slabe izkušnje iz preteklosti, NLB tudi.....imajo več zmede kot kaj drugega

LP

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
evi ti napišem za probanko, kjer imam že zeelllloooo dolgo račun:
Plačevanje položnic preko spleta 30 centov,
Prenosi med rtačuni in podobne zadeve se lahko naredijo doma, brezplačno, v banko skoraj ne grem.
Kar se tiče kreditov, pa ne bom pravi naslov, ker ga še nisem rabil in ti nimam kaj za svetovat. Ko pa sem delal diplomsko delo iz bančništva pa je bila probanka med krediti na daljši rok15+ let najugodnejša do 15 let pa je bila ugodna druga banka, sicer diplomskega dela nimam pred sabo mislim pa da je bila SKB banka.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Glasujem ZA Sparkasse (ampak sem pristranski, ker sem pri njih že 2 leti)

Net.stik je meni super

x2

sm že dobu certifikat
grin1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Uporabnik Sparkasse in SKB-ja. Obe banki sta dobri...preko neta ni velikih razlik, razen v dostopu...
pri kreditu pa so bli na SKB-ju veliko bolj kooperativni

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sedaj NLB. Na "organ" mi gre, da mi za zlati račun kasirajo skupaj sklikom čez 8€, pa za to ne dobim čist nič.

Gledal sem Sparkasse in sicer udobni plus račun. 3,5€ na mesc, ugodnosti pa očitno iste kot pri NLB zlatem računu, s tem, da je tu velik plusov, predvsem zastonj plačevanje položnic in BN02 nalogov.

Kaj me moti? Ne vem, kako zgleda njihovo spletno poslovanje. Ima kdo to mogoče, pa bi prilimal kak screenshot?

Zamenjaj kartico na navadno in si dvigni limit
smile-1.gif
. Razen limita in dnevnega dviga jaz ne vidim fore, da bi placeval 5 eur vec. Sem naredil enako, so se neki upiral .. je v postopku spremembe :D.

LP,
PIC

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Zamenjaj kartico na navadno in si dvigni limit . Razen limita in dnevnega dviga jaz ne vidim fore, da bi placeval 5 eur vec. Sem naredil enako, so se neki upiral .. je v postopku spremembe :D.

Am, kaj pa vem, da si limit povečaš je na leto to 40€, razlike med tem pa zlatim računom je pa 20€.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Letna "narocnina" na povecanje limita je? No, tega mi bancnik ni povedal. Ga bom vprasal jutri.

LP,
PIC

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
SKB:

provizija 30 centov
prenos med računi fizičnih oseb na SKB banki - brezplačno
že vnaprej lahko izpolneš spletni obrazec, si izbereš poslovalnico in v roku nekaj dni te pokličejo, da prideš podpisat paprije
SKB net je fajn, ker nisi vezan na določen računalnik, ampak lahko plačuješ položnice, oz. pogledaš stanje kjer koli imaš dostop do neta, samo kalkulatorček moraš imeti sabo.
Vodenje računa mislim, da je 1,90 EUR (evo ga cenik )
glede kreditov so pa tudi zelo fleksibilni, kot je že nekdo omenil.

@prijam: ravno sedaj sem gledala za hipotekarni kredit in mi je všečno, kar sem preštudirala na hitro.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Jaz sem bil prebeznik iz NLB na Sparkasse (btw, narocnina na udobni racun plus je 3.15 in ne 3.5). Cisto drug planet in ni mi zal, da sem sel stran. Seveda veliko odtehta, da dvigov na bankomatih kjerkoli v eurolandu ni potrebno placati in da nakazila/poloznice kjerkoli znotraj eurolanda nimajo provizij (beri: vse vkljuceno v narocnino
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Sem pri SKB in mi je (razen delovnega časa) vse ok, osebje izredno prijazno, ogromno se da naredit po telefonu, me pa močno moti, da je dvig na bankomatu 0,52€ (ko preračunaš v sit vidiš da je to kar oderuško), če nisi navajen nosit večje količine denarja v denarnici imaš min 5-10 dvigov mesečno, njihovi bankomati pa so zelo redki pri nas...

No, pa ne gre mi v glavo da ne moreš odpret trajnega naloga preko skb.net ?!
Je pa tudi tu problem, da so nekatere transakcije še kak dan "v čakalnici" in stanja ne prikazuje pravilno...

Nas pa pri poslovnem računu kluba močno lupijo - so praktično najvišji strošek v letu, pa niti spletne banke nimamo (bi bila cca 100€ pristopnina)... Kakšna ideja kam prestavit račun=

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Poglej se na Raiffeisen, sem zelo zadovolje, nekatere poslovalnice delajo tudi do 7ih zvecer. Spletno poslovanje deluje preko certifikata, do zdaj brez pripob. Dvigi na bankomatu so zastonj. Zadovoljen. Za kaj vec pa vprasaj.

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Gre za poslovni račun?

Za osebnega definitivno sparkasse, za poslovnega nimam izkusenj, samo gremo verjetno v kratkem k njim.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne, gre za osebni racun. Poslovnega imam na Abanki, ze zdavnaj bi ga premaknil na Raiffeisen pa ga iz dolocenih druzinskih razlogov ne morem oziroma " ne smem".
bonk.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Poslovnega imam na Abanki, ze zdavnaj bi ga premaknil na Raiffeisen

Citat:
Uporabnik tony pravi:
Za poslovni račun na Sparkasse ali pa PBS...

Lahko take trditve malo utemeljite...da bo lažja odločitev zakaj eno, zakaj drugo ipd.
K odločitvi najbolj pripomore osebna izkušnja nekoga......tisto kar je na papirju zadnje čase bolj malo drži.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Raiffeisen osebni racun

Izjemno prijazni ter fleksibilni. Indvidualna obravnava ceprav nisem "mocna" stranka. Hitri kredit brez problema ter nepotrebnega kompliciranja. Vse papirje je uredil bancnik, oglasil se na banki ter podpisal. Izjemno dobro svetovanje pri skladih, tudi v kriznih casih. Raznolike akcije pri kredintnih kartich, 2 leti brez clanarine, 1 leto s plovicno clanarino. Odobritev izrednega limita po telefonu v tujini brez problema, isti dan.. Zanesljivo ter preporosto delovanje spletnega bancnistva. Placilo poloznice je manj kot 30 centov. To bi bilo tako na kratko, sigurno sem se kaj spustil

To so dobre lastnosti, edino kar me moti je to, da imajo malo premalo poslovalnic, v Ljubljani ce se ne motim imajo 3 za katere vem jaz. Do zdaj nimam nikarksnih slabih izkusenj.

Abanka je pa ravno nasprotno, so nefleksibilni, oderuska cena vodenje racuna, ogromno birokracije za katero me ne potrebujejo, visim v banki kot simpanz v ZOOju. Nakazila so se mi vcasih zavlekla tudi za 5 dni ali vec, sedaj mi naceloma vse uredijo v 3 dnevih. Zaposleni so brez dinamike, svetovanje je na psu.

Pozitivna zadeva je ta, da pri dvigu vecje kolicine denarja do zdaj nisem potreboval obvestila v naprej.