Mehanik leta 2017

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
greš drugam? Saj nima samo amzs teh. pregledov?

Drugače pa, eno je normalen zaslužek, eno je pa pretiravanje. Sam sem vozil na pooblaščen servis, plačal pač kolikor je bil račun. Sedaj vozim k sorodniku, olja mi niti ne računa, dela isto ne...
Pa bi še vedno lahko vozil k pooblaščencu, ampak zaradi določene zadeve sploh ne grem več tja. Tudi sedaj ko sem delal glavni servis, obenem pa menjal še prirobnico in termostat sem se raje za slednje peljal 30 km kot da bi šel v omenjen servis. Pa verjetno tam tudi na zalogi ne bi imel in bi se mi vse skupaj zavleklo...
Aja glavni servis nisem delal na pooblaščencu. Zaradi deoločene zadeve sem uredil pri enem mehaniku, zadovoljen in plačal kolikor je računal. Sem mu hotel pustiti še 17€ več, pa mi jih je 15 nazaj prinesel...
Primerjaš hruške z ananasi. Voziš k sorodniku. A plačaš na račun, obračunan DDV in podobno? Ali je pod roko? Očitno, ker ti ne računa ne olja ne dela. Lahko jaz tja pripeljem pa dobim storitev kot ti pod ISTIMI pogoji in enakem obsegu?
Primerjava bi bila, da imaš mehanika (vseeno d.o.o. ali s.p.) ki bo vsem računal material po najcenejši nabavni ceni iz interneta, uro dela računal po 10EUR, imel vso diagnostiko, orodje, dvigalo, nadomestno vozilo gratis...
Saj vem da je to SF ampak to je očitno Alter standard in Alter zahteva.
Še ti Gatto, ki delaš v JS imaš višjo urno postavko, da ne govorim o Snecerju, ki je zlatarski pravnik. Tam ni nič gratis, še dober dan ne. Kdo je še glasen? A, Matey, zavarovalničarji so tudi zlatarji in lopovi... Pa vsi bi imeli še več...
Saj niste resni...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Si zgrešil point. Mi ne računa, torej kako pod roko?
Lahko bi menjal tudi sam, ampak on ima dvigalo :)
Sem pa napisal da mi ni problem plačat, sem plačeval tudi olje na pooblaščencu, in uro dela z ddv, pa v bistvu kar so mi zaračunali. Ne hodim pa več tja, odkar sem od njih napravil švoh 2 km. in na teh. pregledu mi pove da so ploščice neenakomerno obrabljene. Mislim da če mu plačam servis, da mora ploščice vsaj ošvrknit s pogledom. In če bi jih bi mi lahko tudi to sam povedal...
Jaz imam rad plačano, kar mislim da si zaslužim in isto vem da si zasluži vsak, tudi mehanik. Če pa ljudi obira, prej ali slej mu jih bo primankovalo...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
Kolikor mi je znano popuste ureja in odobruje zavarovalnica in se ne zajedajo v tvoj zaslužek, kajne? Ali moraš zajedati svoj zaslužek da si konkurenčen zastopnikom?

Popuste odobri zavarovalnica, seveda, ampak ne vsem enako in posledično lahko pride do konkretne razlike v ceni pri popolnoma enakih ostalih parametrih. Drugače pa mislim, da me nisi ravno razumel kaj sem želel povedati - dejansko sem primerjal zavarovalno polico z oljem, kar lahko narediš, če predpostaviš, da je komercialni popust (ki je odvisen od mojega truda pri pogajanjih z zavarovalnico) v primeru mehanika tisti rabat, za višino katerega potem dvigne ceno olja za končno stranko.

Dandanašnji trg pa že sam od sebe zaradi vsesplošnega dumpinga povzroča to, da moraš premnogokrat zajedati v svoj zaslužek, da si lahko konkurenčen oz. če želiš skleniti posel in potem od tega pobrati tistih par procentov. Hvala kuhcu pa to (vsaj v mojem fohu) ne velja za vsa (pod)področja.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
Napačna primerjava... AMZS ti lahko reče da ne moreš podaljšati registracije pri njih če pri njih ne opraviš TP

Ni res. Še nisem videl, da bi komu zavrnili podaljšanje registracije (kjer imajo tudi zaslužek) zgolj zato, ker je tehnični pregled opravljen drugje, enako velja za sklenitev zavarovanja. V kolikor jim prineseš veljavno potrdilo o opravljenem TP in potrdilo o zavarovanju AO ti MORAJO podaljašti registracijo vozila oz. veljavnost prometnega dovoljenja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
Čakam na dan, ko bo AMZS rekel, da ne moreš več podaljšati registracijo, če polico s sabo prineseš. Moraš pri njih sklenit. In potem prodajajo 3x dražje police kot drugje.
In potem bodo zavarovalnice rekle, da so NAJ PRODAJNI KANAL LETA 20XY, da lahko vse ostale zastopnike kar ukinejo, ker ne znajo prodati 3x dražje police kot to recimo zna AMZS.

Točno tako. Bravo. :nazdravje:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
O Gatto, a si le dojel... da si včasih k jager u štariji. Sam ropotaš in ropotaš in hočeš met zadnjo besedo. Kot Hanzi... pa nič pametnega za povedat. :p

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Negiral? S čim že?
Ne da se mi. Še beri svoja posta #586 in #587, tokrat tako da boš razumel napisano, poveži logično kaj si (morda hotel) povedal in odgovor imaš na dlani.
No, jaz sem razumel da si kontradiktoren. Pritrjuješ Pbutec in negiraš mojo primerjavo. V bistvu pa AMZS podaljša registracijo ker zmeraj zraven zasluži.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
LooooL, ne ne, takole se pa ne bova šla. Ti si postavil trditev in ker je ne razumem oz. se z njo ne strinjam sem te prosil za obrazložitev. In to ne tako, da navedeš številke mojih postov, to pač tko ne gre.

Dejansko se nisem prav nič negiral, primerjal sem komercialni popust (ki ga za stranko jaz izborim) pri zavarovalni polici s popustom, ki si ga mehanik izbori na ceno motornega olja in potem ta popust zaračuna stranki, da lahko pač malce več zasluži in enako lahko potem praktično gledano naredim tudi jaz v svoji branži.
Pbutec je dojel na kaj ciljam in je potem peljal zgodbo naprej na AMZS kjer sklepajo zavarovanja bolj kot ne brez popustov ter na zavarovalnice, ki imajo več različnih prodajn ih kanalov z različnimi zmožnostmi prodaje, nato pa si v zgodbo uletel ti s kr enimi tehničnimi pregledi, ki si jih potegnil od bogsigavedi kje in se ne povezujejo prav z ničemer.

Torej še enkrat - nič se nisem negiral ampak ti ne dojemaš poante, kot sem napisal že par postov nazaj. Potrjujem Pbutcu, ker se z njim strinjam in negiram tvojo izjavo, ker se z njo ne strinjam saj prodajaš buče o (ne)možnosti podaljšanja registracije na AMZSju. Jasno kot beli dan.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
...
Primerjava bi bila, da imaš mehanika (vseeno d.o.o. ali s.p.) ki bo vsem računal material po najcenejši nabavni ceni iz interneta, uro dela računal po 10EUR, imel vso diagnostiko, orodje, dvigalo, nadomestno vozilo gratis...
Saj vem da je to SF ampak to je očitno Alter standard in Alter zahteva.
...
povprečen alteraš je navajen, da mu vodovodar za cevi računa manj, kot jih prodajajo v merkurju. navajen je, da mu fasader za stiropor računa manj, kot stane v bauhausu. navajen je, da mu krovec za strešnike računa manj, kot jih prodajajo v topdomu. in potem se čudi, zakaj mu na pooblaščenem servisu računajo olje po 3x ceni, kot jo dobi v lokalni štacuni. ampak nekaterim je to čisto normalno in iščejo 1000 in 1 izgovor, čemu tako.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne piši bedarij, sem imel sedaj keramičarja doma (na ključ) pa je material dobil bolj ugodno kot če bi sam nabavljal, je na koncu dal specifikacijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Eno vprasanje.
Serviser je nekaj zamesal pri popravilu /sestavljanju. Kljub temu da sem popravilo ze reklamiral, zadeve niso popravili. Ker je bila reklamacija kratka, sem svetil zraven in kasneje ugotovil kje so ga kiksnili.
Glede na to da so taki strokovnjaki na servisu, z vso proizvajalcevo hw in sw opremo, me ima da jim jutri ob ponovni reklamaciji, ne povem razloga zakaj zadeva ne dela. Naj zasluzijo tistih 40evrov na uro. Lahko pa jim jaz povem. Cena: "prisoten"ob vseh nadaljnih posegih/ servisih na vozilu ce bom hotel biti. Sicer naj pa tuhtajo zakaj zadeva ne dela. Pa po avto bodo prisli z nadomestnim avtom na dom. Ali pa bodo meni placali voznje (kilometrino in cas) na servis.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eno vprasanje.
Serviser je nekaj zamesal pri popravilu /sestavljanju. Kljub temu da sem popravilo ze reklamiral, zadeve niso popravili. Ker je bila reklamacija kratka, sem svetil zraven in kasneje ugotovil kje so ga kiksnili.
Glede na to da so taki strokovnjaki na servisu, z vso proizvajalcevo hw in sw opremo, me ima da jim jutri ob ponovni reklamaciji, ne povem razloga zakaj zadeva ne dela. Naj zasluzijo tistih 40evrov na uro. Lahko pa jim jaz povem. Cena: "prisoten"ob vseh nadaljnih posegih/ servisih na vozilu ce bom hotel biti. Sicer naj pa tuhtajo zakaj zadeva ne dela. Pa po avto bodo prisli z nadomestnim avtom na dom. Ali pa bodo meni placali voznje (kilometrino in cas) na servis.
To je tvoja pravica konec koncev.

A Ford spet na servisu?