I
ti že veš.
se strinjam, ne vem o kakih posegih piše na 3-4 leta starih avtih...kot da sem od včerajTočno tako snecer. Ne vem kaj to zaena jajca vozijo, da se 2-3 leta stari avti šraufajo. Še moj tako kurcani reno dci ni v 3 letih videl drugega kot olje in filtre.
Prej bi rekel da je nategunstvo mehanika 10-15€, kot pa 30.Saj sn ti že napisal 1x da si obleči ibercug za kaki dan al pa dva in idi delat v delavnico, kaj se servisira. Al ti dejansko verjameš, da na 3-4 leta starem avtu samo olje menjuješ
AvtoFun glede olja je nekak tak ja če gledamo za nepooblaščene servise evro gor evro dol odv glede na olje. Večina recimo, da jeme 60l sode. in večina ma potem ceno 10-15€ liter (vsaj kaj jaz poznam), kar po mojem ni neko oderuštvo. Drugo so pooblaščeni servisi tam so določene zahteve kje in kako olje vzet. Samo ajde 30€ l vseene ne upraviči.
Večina recimo, da jeme 60l sode. in večina ma potem ceno 10-15€ liter (vsaj kaj jaz poznam), kar po mojem ni neko oderuštvo.
Odvisno, za koliko se isto olje prodaja v redni prodaji po trgovinah. Za moj avto servis prodaja olje po 18eur na liter, po trgovinah pa ga še nisem zasledil nad 7eur, v glavnem se ga dobi za 6eur.Evo, sem šel prav preverit, ko je tolk govora o olju - na kmagu sem za dobrih pet litrov olja plačal cca 45 eur. Se mi zdi kar korektna cena?
Za točno katero olje pa gre?Evo, sem šel prav preverit, ko je tolk govora o olju - na kmagu sem za dobrih pet litrov olja plačal cca 45 eur. Se mi zdi kar korektna cena?
Čakam na dan, ko bo AMZS rekel, da ne moreš več podaljšati registracijo, če polico s sabo prineseš. Moraš pri njih sklenit. In potem prodajajo 3x dražje police kot drugje.Aja pa vsi tisti, ki zagovarjate prodajo olja s strani mehanika po 3x ceni, kot se ta prodaja po trgovinah z avtodeli - Ddjte me lepo prosim kontaktirat, ko boste imeli avtomobile za zavarovat, da vam sestavim dobro polico s kvalitetnimi kritji in z max popusti, kot si jih lahko za vas izborim pri zavarovalnici ampak plačali mi boste pa toliko, kot bi vam zaračunali na kakšnem AMZSjevem šalterju (torej bolj kot ne polno ceno). Glede na to, da se ne obremenjujete s previsokimi maržami in da podpirate, da ljudje služijo (pa magari če neupravičeno preveč), vas ne bo motilo, če bo šla razlika meni v žep. Kako pa naj drugače kaj zalužim in si povrnem vse mogoče stroške, s tistimi bogimi provizijskimi procenti s strani zavarovalnic bolj težko tako da me seveda več kot razumete v taki situaciji ter s takim morebitnim dejanjem kajne?
Kolikor mi je znano popuste ureja in odobruje zavarovalnica in se ne zajedajo v tvoj zaslužek, kajne? Ali moraš zajedati svoj zaslužek da si konkurenčen zastopnikom?Aja pa vsi tisti, ki zagovarjate prodajo olja s strani mehanika po 3x ceni, kot se ta prodaja po trgovinah z avtodeli - Ddjte me lepo prosim kontaktirat, ko boste imeli avtomobile za zavarovat, da vam sestavim dobro polico s kvalitetnimi kritji in z max popusti, kot si jih lahko za vas izborim pri zavarovalnici ampak plačali mi boste pa toliko, kot bi vam zaračunali na kakšnem AMZSjevem šalterju (torej bolj kot ne polno ceno). Glede na to, da se ne obremenjujete s previsokimi maržami in da podpirate, da ljudje služijo (pa magari če neupravičeno preveč), vas ne bo motilo, če bo šla razlika meni v žep. Kako pa naj drugače kaj zalužim in si povrnem vse mogoče stroške, s tistimi bogimi provizijskimi procenti s strani zavarovalnic bolj težko tako da me seveda več kot razumete v taki situaciji ter s takim morebitnim dejanjem kajne?
Napačna primerjava... AMZS ti lahko reče da ne moreš podaljšati registracije pri njih če pri njih ne opraviš TPČakam na dan, ko bo AMZS rekel, da ne moreš več podaljšati registracijo, če polico s sabo prineseš. Moraš pri njih sklenit. In potem prodajajo 3x dražje police kot drugje.
In potem bodo zavarovalnice rekle, da so NAJ PRODAJNI KANAL LETA 20XY, da lahko vse ostale zastopnike kar ukinejo, ker ne znajo prodati 3x dražje police kot to recimo zna AMZS.
Korejci so uradno Shell/Castrol...po servisih točijo pa tudi Mobil1Za točno katero olje pa gre?
To je to. Greš drugam in vsem kolegom poveš, da se nategunov izogibajo...greš drugam? Saj nima samo amzs teh. pregledov?
Drugače pa, eno je normalen zaslužek, eno je pa pretiravanje. Sam sem vozil na pooblaščen servis, plačal pač kolikor je bil račun. Sedaj vozim k sorodniku, olja mi niti ne računa, dela isto ne...
Pa bi še vedno lahko vozil k pooblaščencu, ampak zaradi določene zadeve sploh ne grem več tja. Tudi sedaj ko sem delal glavni servis, obenem pa menjal še prirobnico in termostat sem se raje za slednje peljal 30 km kot da bi šel v omenjen servis. Pa verjetno tam tudi na zalogi ne bi imel in bi se mi vse skupaj zavleklo...
Aja glavni servis nisem delal na pooblaščencu. Zaradi deoločene zadeve sem uredil pri enem mehaniku, zadovoljen in plačal kolikor je računal. Sem mu hotel pustiti še 17€ več, pa mi jih je 15 nazaj prinesel...