Mehanik leta 2017

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne piši bedarij, sem imel sedaj keramičarja doma (na ključ) pa je material dobil bolj ugodno kot če bi sam nabavljal, je na koncu dal specifikacijo.

He he, razlika med 9,5 in 22% DDV?
Pa verjetno ti ni dal po nabavni ceni (svoji), kar nekateri od mehanikov zahtevate.
Ampak dobil sem občutek da kopujete popuste in se s tem še hvalite.

I

Izbrisan uporabnik #488

ja, 3x dražje je računal kot dobi...vsi ventili so zlati

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.768
6.162
113
blizu močvirne prestolnice
Eno vprasanje.
Serviser je nekaj zamesal pri popravilu /sestavljanju. Kljub temu da sem popravilo ze reklamiral, zadeve niso popravili. Ker je bila reklamacija kratka, sem svetil zraven in kasneje ugotovil kje so ga kiksnili.
Glede na to da so taki strokovnjaki na servisu, z vso proizvajalcevo hw in sw opremo, me ima da jim jutri ob ponovni reklamaciji, ne povem razloga zakaj zadeva ne dela. Naj zasluzijo tistih 40evrov na uro. Lahko pa jim jaz povem. Cena: "prisoten"ob vseh nadaljnih posegih/ servisih na vozilu ce bom hotel biti. Sicer naj pa tuhtajo zakaj zadeva ne dela. Pa po avto bodo prisli z nadomestnim avtom na dom. Ali pa bodo meni placali voznje (kilometrino in cas) na servis.
Povej jim v čem je problem, bodo pri drugi stranki vedeli in popravili tako kot je treba.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Kot bi tebi rekel da moras pokitanosteni pobrusit steno preden jo gres barvat.
Kot vem, je alter mnenje da nimas kaj svetit in motiti mehanika med delom. V tem primeru ce ne bi svetil zraven ne ugotovis na prvo roko napake ki so jo naredil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
To je tvoja pravica konec koncev.

A Ford spet na servisu?
Kaj je moja pravica? Da z mojo prisotnostjo v delavnici motim mehanika?
Ali da pridejo na svoje stroske po avto in mi pripeljejo nadomestnega, oziroma meni placajo izlete na servis?
Ford je cist ok, kar pa za uvoznika, prodajalce in mehanike to vedno tezje trdim. Kljub temu da olje prodajajo po "3"x ceni in da imajo urno postavko "40" evrov

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj je moja pravica? Da z mojo prisotnostjo v delavnici motim mehanika?
Ali da pridejo na svoje stroske po avto in mi pripeljejo nadomestnega, oziroma meni placajo izlete na servis?
Ford je cist ok, kar pa za uvoznika, prodajalce in mehanike to vedno tezje trdim. Kljub temu da olje prodajajo po "3"x ceni in da imajo urno postavko "40" evrov
Nisi odgovoril na vprašanje. Domnevam da ima novo vozilo v garancijskih pogojih napisano kaj ti pripada v primeru okvare. Vsaj Renault ima. Vključno z nadomestnim vozilom.
Ampak ker si se že nakazal ob nakupu kako in kaj nisem prepričan da si prebral garancijske pogoje... kot drugo pa ti očitno ni do tega da imaš avto čim manj na servisu ampak ti je cilj malo zaj. vse okoli sebe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Roberto
Dovolj si ze star da nas ucijo v sloveniji samo pravic, dolznosti pa ne. In tudi ti mene ucis pravice,(ajd pa dolznost prebrati garancijsko knjizico, bom sel se enkrat brat dolznisti prodajalca. ) Da ni slucajno tako napisana kot njihovi katalogi?!

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Roberto

To ima "izobraževanje" da bo izven garancije sam šraufal.

Saj veš Hanzija sam proti vsem :)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.560
113
EU
Hanzi, ne moreš biti zraven mehanika v delavnici, ker nimaš delovne obleke in nimaš opravljenega izpita o varnosti pri delu.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Hanzi ti se lepo uč ob vsakem servisu potem pa naredi svoj youtube kanal in tam služi €.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No zadnjič sem bil pri dohtarci, ki ima najmanj 20 let staža. Šlo se je za eno pigmentirano bradavico, pa naj me pošlje k dermatologu. Baba odpre Wikipedijo, pa gleda kaka vrsta bradavice naj bi bla, da je lahk latinsko napisala v napotnico. tako da ni čudno, če mehanik vsega ne zna in na Youtube pogleda.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.658
113
Sam ko bi te pa focnla bi se pa pomojem vlegel :valjamse:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Kdor nima avta ravno za podaljšek nekega njegovega prekratkega organa, se ne sekira prav veliko kateri mehanik mu šraufa avto. Meni je važno, da je strošek sprejemljiv. Nikoli pa ne grem v delavnico, da bi preveril, kdo dejansko dela na mojem avtu.