Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ja, ja, borijo se. Seveda. Kaj zdaj, imajo denar al nimajo?
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
Ksz, ker ste že mal off s temi musli klanji in podobno..
Sem zadnjič vidu, ''voditelje'' takoimenovanih zdravoprehranjevalnih sekt, herbalajfovce, kako se bašejo z konkretnimi maCki in raznimi super menuji v mcdonaldu ob pol 1 zjutraj, seveda vsi torbe herba čez rame in čajčke za poplaknit
Smeha polno
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
A bova naredila en mini izračun?
Zakup prostora, običajno ti ga ne dajo samo za en mesec. Čiščenje starega, obnova itd. Če gledava antikonkurenco je bilo notri vse novo in bleščeče. Delavci, hrana, oprema, registracija podjetja, računovodstvo, službeno dostavno vozilo, dovoljenje za obratovanje, dovoljenja za higienski minimum (HACCP) ali lasten izum kako boš to zagotavljal, UMTS kamerce in podobno. Se pravi to je malo denarja oz ni neki. Tukaj je bilo par 10k minusa, gladko.
Pol kur... se ti sanja o poslu.
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Slučajno naletel na tole stran:
http://www.kmetija.si/Nasvet/s...zival-pred-zako
Zanimivo mi je tole:
Halal klanje je islamski način zakola živali, ki mora prav tako izpolnjevati določene pogoje predvsem pa zahteva, da je žival "živa" preden se jo zakolje. Tolmačenje tega določila pa je bolj fleksibilno, kakor je to v primeru judovskega zakola. Nekatere islamske skupnosti dopuščajo, da je žival pred zakolom omamljena, druge pa tega ne dovoljujejo. Te skupnosti delujejo tudi kot certifikacijska telesa in izdajajo certifikate, s katerimi proizvajalci mesa in mesnih izdelkov izkazujejo, da so meso in izdelki Halal. Halal meso je torej lahko tako od omamljene, kot od neomamljene živali, kar je odvisno od islamske skupnosti, ki je certificirala proizvajalca.
V Sloveniji ima predvsem perutninska mesna industrija certifikate, ki potrjujejo, da je meso halal. Te certifikate je izdala islamska skupnost in ne državni organ. Poudariti pa je treba, da se NIKJER v Sloveniji v klavnicah ne kolje brez omamljanja . Gre torej za halal standard, ki dopušča, da je žival pred zakolom omamljena na ustrezen način, ki zagotavlja, da je ob zakolu sicer živa, vendar je v trenutku usmrtitve brez zavesti in neobčutljiva na bolečino.
Citat:
Uporabnik sole pravi:
po vseh teh postih še vedno ne razumem zakaj je klanje na Halal način pomembno
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Glede na to, da je način samega klanja praktično identičen klasičnemu načinu (torej prerežeš vratno žilo, da žival izkrvavi - to ni samo v halalu)
http://en.wikipedia.org/wiki/Halal
je razlika samo v verskem bluzenju pa ostalem tralala. Ja, easy, točno tako je.
Pogled žvali proti svetemu mestu pobije vse bakterije v njejCitat:
Uporabnik keber pravi:
Seveda. A so mogoče kje v Koranu eksplicitno navedeni tehtni zdravstveni in/ali drugačni razlogi za to?
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Seveda. A so mogoče kje v Koranu eksplicitno navedeni tehtni zdravstveni in/ali drugačni razlogi za to?
V Qur'anu to ne piše, tako da že ne more biti resCitat:
Uporabnik darjan pravi:
A ni meso živali, ki so bile zaklane "prisebne" slabše, zaradi velikih količin adrenalina, ki ga spusti žival, ko ji je "sila" ?