Po vseh črevah, ki sem jih prebral tukaj, vidim, da nekateri (pač kakor jim paše) mešajo pojme "kvaliteta", "okus" in "zdravje". Vse troje ni povezano eno z drugim, še najmanj pa v Macu.
Kvaliteta:
kakšen okus ima na koncu izdelek, ni odvisno od kvalitete samih sestavin, temveč od načine predelave. Vem, da je recimo Perutnina Ptuj, ki ima celo v Evropi velik renome, imela kar nekaj težav, da je dosegla kvaliteto, ki jo zahteva McDonald's. Prav tako so se pošteno namučili pri pridobivanju dobaviteljev zelenjave, kako je s tem zdaj, pa ne vem. Mislim, da je PP še vedno dobavitelj piščančjega mesa.
Kvaliteta ne vsebuje samo, kakšnega okusa je izdelek, temveč obesga številne pogoje, recimo izgled, struktura, način pridelave, fitosanitarne inšpekcije itd.
Okus:
Okus je najbolj "nehvaležna" postavka - enim odgovarja, drugim pač ne. Če bi probali samo kruh ali samo meso iz Mc-a, bi po moje vrgel prek. Ampak kot celota so mi sendviči v McDonaldsu okusni, prav tako krompirček itd. Slabši okus mi j recimo v Burger Kingu, pa verjamem, da se 75% ljudi tukaj z mano ne bo strinjalo. Ampak tako pač je. Nikakor pa tega ne zamenjam za pravo pleskavico v lepinji "od doli".
Če komu okus ne odgovorja, potem pač naj ne je, izgovarjat se na slabo kvaliteto in nezdravo hrano je smešno, sploh ker med sabo niso povezani...
Zdravje:
Mislim, da nobeden ni oporekal dejstvu, da je hrana v Mc-u nezdrava. To je priznal tudi McDonald's sam. Veliko maščob pač ne more bit zdravih. Ampak če človek tu pa tam zavije v Mc-a, se mu ne bo nikjer poznalo, kaj šele, da bi ga pobralo... Če pa bo človek živel od fast fooda (pa naj se gre za Mc, pizzerije, horsa, kebab...) bo pač krepnil zaradi holesterola.
Point je, da je kvaliteta sestavin v Mc-u na visokem nivoju, je pa priprava in okus tisti, ki nekaoga odvrnejo - žal ti okus povezujejo (nespametno in naivno) z slabo kvaliteto hrane.
Lahko pa grete in kupite vrhunsko maso za čevape, iz samega najkvalitetnejšega mesa in si jo pripravite, pa vam garantiram, da ne bodo niti približno tako okusni, kot recimo od Ibrota v Sarajevu, ki uporablja samo najslabše meso in staro olje. Verjetno tvegaš še kakšno zastrupitev, ampak bodo pa božanski - vanmarkus bi rekel, da je to "top shit" kvaliteta iz Juga, ne pa naše nekvalitetno sranje.
V Mariboru je bila svoj čas najbolj popularna Vrba, hamburger stanica pri Štuku. Bili so res prvovrstni hamburgerji, ampak, citiram enega od zaposlenih: "verjetno ne izpolnjujemo nit ene točke higienskega minimuma. Če pride inšpekceja, nas verjetno zaprejo vse po vrsti."
LP
Gargy