McDonald recept (jogurtova omaka)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik Success pravi:
Popravek: Kruh je bil pred časi res iz Slovenije, žal pa slovenski kruh ni dosegal standardov McDonalda, niso bili vsi kruhki enaki, zato jih dobimo iz tujine. V McDonaldu so mislim da slovenski le prelivi za sladolede.

Glede standardov pa lahko samo povem, da so zelo visoki.
Vcasih je bil kruh nas. Meso mislim da je se vedno. Glede standardov pa vem - to je bla moja prva redna sluzba pr 16
smile-1.gif

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
solata je povsem enaka solati v vecini restavracij po sloveniji. Meso? Meso je zmrznjeno mleto meso ki dosega najvisje standarde ki jih postavi korporacija. Tezko je postati dobavitelj. Kruh? Se proizvaja v sloveniji, je pa sladkan. Zato da se ob stiku s toploto karamelizira da se omake ne vpijajo v kruh.

Dej se ti kake podatke tle gor napis no

Kot da bi poslušal zavaljenega američana, ki govori kako je mac hrana kvalitetna, fak barbončice si nove kupi.
Prosim te vzemi si jutri kaj časa in greš na tržnico kupiš solato pol pa v meka in doma stestiraj razliko.
Kakšne standarde?? Standardi niso nič višji kod jih imajo ostali slo in eu (pač zakon) proizvajalci mesa seveda je tukaj govora o nadzoru živali (bolezni itd.) in sterilnosti proizvodnje. Drugo pa je kvaliteta mesa, ki je na podnu in to ti bo vsak rekel, ki je kdaj jedel normalno pleskavco. Kruh je zaradi mene lahko izdelan pod hišo in mi to prav nič ne pomeni če nima ne konzistence ne okus prave žemljice.
Praviš, da si delal v macu oz. proizvodnji mesa. No zdaj mi povej, razen tega, da si vrjetno zlagal meso v škatle in seveda opazil, da je delovno okolje zelo striktno zavarovano pred "umazanijo" (kot vsaka večja proizvodnja mesa v eu) kaj si drugega opazil oz. vedel o proizvodu samem?

Zdej sem se spomnil "jabolčne pite" o bog že to je poglavje zase.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
ne, delal sem v macu, na skatlah videl nalepke dobaviteljev in se pogovarjal z vodstvom slo mcd o tem kak je postopek da nekdo rata dobavitelj mesa. Pustiva standarde glede higiene, gre za to, da mora meso dosegati enak okus kot povsod drugje po svetu.

Sicer pa bi rad videl kolikokrat dnevno pri tvojih pleskavicah zar mojstri preverijo tempraturo jedra. V macu se to naredi vsako uro na vsakem grillu ki obratuje.

Pises na pamet, pametujes, postavljas trditve argumentirat pa ne znas. In pol pises naj menjam brboncice. Mogoce jih moras pa ti? Ce tebi nekaj ni dobro, to ni osnova da napises da je le-to narejeno iz najslabsih sestavin, ker to enostavno ni res.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne, delal sem v macu, na skatlah videl nalepke dobaviteljev in se pogovarjal z vodstvom slo mcd o tem kak je postopek da nekdo rata dobavitelj mesa. Pustiva standarde glede higiene, gre za to, da mora meso dosegati enak okus kot povsod drugje po svetu.

Sicer pa bi rad videl kolikokrat dnevno pri tvojih pleskavicah zar mojstri preverijo tempraturo jedra. V macu se to naredi vsako uro na vsakem grillu ki obratuje.

Pises na pamet, pametujes, postavljas trditve argumentirat pa ne znas. In pol pises naj menjam brboncice. Mogoce jih moras pa ti? Ce tebi nekaj ni dobro, to ni osnova da napises da je le-to narejeno iz najslabsih sestavin, ker to enostavno ni res.

Wow ti res imaš nekaj hudih argumentov svaka čast (sarkazem).

Standard, ki pripomore, da je okus isti kot povsod po svetu (kar btw ni res) mi samo pove pač to, da želi imet mac povsod enake purgerje nič drugega.

Merjenje temp. ipd. ahahahaha daj mi povej kako to pripomore k kvaliteti mesa??? JOK
To mi samo pove, da ima pleskavica nek standrdiziran čas peke itd.

Nimaš argumentov niti ti fant moj delal si v mecu zlagal si sendviče na pladenj nič druzga (delala punca eno leto vem kako deluje).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Ne merjenje temperature mesa se izvaja zato da ves ali je meso dovolj termicno obdelano. Cas peke je izracunan in se masine same odpirajo ko je peceno.

Dajva obnovit - ti si postavil trditev ki je ne znas argumentirat (razen da si napisal da to itak vsi vemo pa da je dokazano da je v macu vse zanic - dej nam ze link do teh dokazov no) in sedaj pricakujes da bom jaz tebi utemeljeval zakaj nimas prav. Ce je punca delala v macu jo malo vprasaj kaj in kako se ej tam delalo pa kolkrat je bila inspekcija iz hrvaskega mcd na obisku. point je da taki znalci kot si ti serjete naokoli kok je mac zanic pol greste pa v ostarijo kjer vam pleskavico naredi nek mojster ki si niti rok umil ko je z wcja prisel.

mcd je med fastfoodi pol subwaya in burgerkinga top v nasi drzavi. Tako po kvaliteti sestavin kot po higieni in ostalem

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in kaj amte proti jabolnčni piti.

definitivno ap je vse bolej pri lokalnem šipcu..ne vem sam a ma tsnadardizirano kokrat gre scat na kilo mesa.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne merjenje temperature mesa se izvaja zato da ves ali je meso dovolj termicno obdelano. Cas peke je izracunan in se masine same odpirajo ko je peceno.

Dajva obnovit - ti si postavil trditev ki je ne znas argumentirat (razen da si napisal da to itak vsi vemo pa da je dokazano da je v macu vse zanic - dej nam ze link do teh dokazov no) in sedaj pricakujes da bom jaz tebi utemeljeval zakaj nimas prav. Ce je punca delala v macu jo malo vprasaj kaj in kako se ej tam delalo pa kolkrat je bila inspekcija iz hrvaskega mcd na obisku. point je da taki znalci kot si ti serjete naokoli kok je mac zanic pol greste pa v ostarijo kjer vam pleskavico naredi nek mojster ki si niti rok umil ko je z wcja prisel.

mcd je med fastfoodi pol subwaya in burgerkinga top v nasi drzavi. Tako po kvaliteti sestavin kot po higieni in ostalem

Ne res bi mogu ostat v mecu. A znaš povezat skupaj tvoj prvi stavek?? Kuhanje oz. po tvoje termična obdelava + čas kuhanja = pečena pleskavca (tolko in tolko stopinj za toliko časa, debelina mesa sktarka osnovna računica), ne mi delat tukaj neke znanstvene fantastike in nek plus iz tega, kateri je uveden samo zato, ker se v meku ne peče kot recimo doma "po občutku" , ampak po tekočem traku. Btw moj lokalni hamburgeraš tega ne rabi pa vseeno je očitno genjalac in mu uspe dobro speči pleskavco bog vedi kako mu uspe brez vse zf tehnologije, ki jo ima mac res ne vem.

Js sem ti reku, kako sem prišel do ugotovitve da je slaba kvaliteta mesa itd. na zelooo preprost način. Prave sestavine ne vem niti js kot niti ti saj je to vrjetno poslovna skrivnost a se ti ne zdi??

Pa tudi to da bi lepil linke je čist neumesna, ker, če ti vrjameš slepo internetu js pač ne.

maš pa film o temu, če se ne motim

glede tega pa da je mac na prvem mestu kaže samo to da so zelo uspešni z merkentingom in so z mnogoletnimi izkušnjami uspeli uporabiti "najboljše" umetne arome, ki očitno privlačijo folk

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Mejduš, zdaj me pa res skrbi.

Daj, povej, kdaj je Mc-SS prisel do tebe pozno ponoci, in te z repetirano pistolo (da ne celo smajserjem?!) prisilil, da si sel v McDomalds jesti? Ker tega res ne bi rad dozivel, in me v naprej zanima kdaj se moram sam zglasiti tam, da me ne bodo prisli na dom iskat.

Hvala za povratno informacijo, in Heil Schikerlgruber!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.057
6.256
113
blizu močvirne prestolnice
Tisti kateri zagovarjate McDonalds očitno ne znate kuhati oziroma nimate ženska da bi znale kuhati. Saj ne rečem greš tistih 3-4 letno tja notri, toda ne more se primerjati taka hrana recimo z domačim golažem....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tisti kateri zagovarjate McDonalds očitno ne znate kuhati oziroma nimate ženska da bi znale kuhati. Saj ne rečem greš tistih 3-4 letno tja notri, toda ne more se primerjati taka hrana recimo z domačim golažem....

Zagovarjam svobodno izbiro, koncept, ki ga dokazano ne razumes.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.057
6.256
113
blizu močvirne prestolnice
Ti znaš brati, kje sem komu prepovedal, briga me če 10x na dan ješ to hrano, sam imam ženo katera je sposobna tudi kaj skuhati, v primerjavi z nekaterimi!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
mam punco ki odlično kuha
zmaga.gif

Vseeno pa rad zaidem ravno v Macka sploh če sem kje v tujini na kakšne jajčke zjutraj al pa na kak drugačen zajtrk, ki ga žal SLO Mack žal ne pozna upam da nekdaj ga bo!

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
evrofil res trofiš neumesne kdo je kaj prepričeval oz. grozil folku da ne sme oz. mora jesti v mecu in kjerkoli
zarad mene lahko ješ iz školjke
govora je o kvaliteti hrane
pa tudi primerjava z golažem je nevmesna saj je se gre o hamburgerjih

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne vem no, meni zvenis kot nekdo, ki poizkusa ljudi prepricati v svoj prav, ki je to, da je McDonalds malo manj kot sankcionirani prodajalec anthraxa...