Masterchef-Slovenija

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Tako je, tudi gumo scentrirat bi moral znati vsak, tudi v gozdu podreti drevo, zamenjati olje v avtu, sešiti srajco....vse to folk pač nekako more obvladat...

glede šova pa:
Amateur cooks compete to win the coveted MasterChef title

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Dejstvo je, da gre tukaj za Masterchefa in glede na tujino naj bi nastopali ljudje, ki so že DOBRI kuharji ali imajo neke predispozicije in navdih, da postanejo odlični kuharji. In tukaj je važna tudi širina znanja, okusa, idej,..zmagovalec je potem dejansko nekdo, ki bi lahko stopil v neko odlično restavracijo in delal ali jo celo vodil.

Naši so bolj telebajski, širine nimajo nobene, kuhajo slabo, ne vem kje so jih pobrali...očitno se gre le za show in ne za dejansko kuharijo.

Meni je žal, da so šovi narejeni tako, da folk vedno reče vau kaj so slabi, namesto, da bi bil en šov, kjer bi rekel vau kaj so dobri! In bi dejansko imel dobre kuharje, ki tekmujejo kdo ima tisti kanček več in presegajo eden drugega skozi oddaje. Tako pa se le išče tiste, ki več zajebejo in dejansko se tudi išče ljudi, ki bodo še večji štori.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Tako je, tudi gumo scentrirat bi moral znati vsak, tudi v gozdu podreti drevo, zamenjati olje v avtu, sešiti srajco....vse to folk pač nekako more obvladat...

glede šova pa:
Amateur cooks compete to win the coveted MasterChef title

Pa kaj tebi ni jasno???? Govorimo o tekmovanju Masterchef, kjer se od tekmovalca pričakuje znanje OSNOV kuhanja. Bo šlo? Kaj so osnove kuhanja lahko vprašaš gugla. Če se že greš blamirat na tv, potem to pomeni, da o sebi VEŠ, da znaš kuhat, kar se tiče amaterjev, nadpovprečno. To, da pred sodnika postaviš surov štrukelj ali pa "žvako" iz govedine pomeni, da NIMAŠ POJMA o kuhinji, ne, da poznaš osnove.

Na tekmovanju za najboljšega avtomehanika v SLO pred par meseci domnevam, da so vsi znali scentrirat gumo in zamenjati olje, v Lumberjack tekmovanjih pa vsi znajo podreti smreko in jo omajit.

Nazadnje urejeno:

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Popolnoma drži.

Tale naš masterchef se mi zdi nekako na silo speljan. Tekmovalci so več ali manj totalni kulinarični analfabeti, za sodnike so pa tudi dobili zgolj tretjeligaše.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
čist razumem, da je vse kar je slovensko avtomatsko zanič. Tudi v tujini se v mastechefa prijavljajo čisti amaterji in tudi tam se pred sodnike velikokrat dajo grozni krožniki.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Daleč od tega, da bi bilo vse, kar je slovensko, zanič. Celo nasprotno.

Vendar tale masterchef je zanič. Jebiga.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
nimamo kej, upamo da bo druga sezona boljša
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali upoštevaš tajming? Ena ura za dve ali več jedi? Če imaš dovolj časa, je verjetno tudi rezultat drugačen.

Nima veze. Gledal sem dvakrat po 20 minut, pa je vsak ta drug rekel, da ni tega še nikoli delal. Pa so bile take osnovne stvari, kot je jagnjetina, špargljeva juha itd. Zadnjič so delali kremšnite in so jim dali RECEPT?!!?

Tega še nikjer drugje nisem videl.

valda, jagnčka ti zna nardit vsak šlosar.....
bonk.gif

Ja... ker tam iščejo Slovenias next top šlosar a ne?
cry12bpy.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
čist razumem, da je vse kar je slovensko avtomatsko zanič. Tudi v tujini se v mastechefa prijavljajo čisti amaterji in tudi tam se pred sodnike velikokrat dajo grozni krožniki.

Ja pa poglej, kaj se tam kuha in kako so tekmovalci tam zreli.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
dvakrat sem slučajno mal vmes ko sem šaltal pogledal in fdvakrat je un švicko s klobukom vse po tleh stresu, pol mu gre pa tko iskreno na jok, da se vsem zasmili.... una jeseničanka je pa tudi čist mem.... da ne bo kdo mislu, da so vse babe na našmu koncu take
wink-1.gif

šov je pač šov

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Človek je vzel iz pečice z eno rokavico in z nožem... to je tud neki, kar sem prvič videl. Ponovili so pa itak 50x.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
KSZ

Sem prvič in zadnjič gledal, ko so tekmovalci govorili, da nimajo pojma o mehiški kuhinji.
uf-1.gif
Nisem nek strokovnjak, da bi se spoznal na kuharijo ampak jebena mehiška restavracija je na vsakem vogalu.
Mene bi bilo sram... Ni mi jasno kako mislijo naredit iz teh lolekov masteršefa, če še za kuharja pomočnika niso.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
odaja je AMATERSKA (kolikor sem lahko rezbral...)!

torej, prijavili so se vsi, ki so amaterski kuharji,... in pač eni mislijo da znajo kuhat pa ne znajo... jebat ga..
tukaj se niso prijavljali kuharji iz gostiln...

torej v čem je problem?

in jebat ga eni pač ne znajo vsega skuhat/spečt...

aja oddaje pa nisem gledal ker so mi taki show-i neumnost...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pol boljš, da ne gledaš bara. Tam imajo vsi full izkušenj iz bar-ov, sam zgleda, da z napačne strani šanka :/ :S