Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
a Maribor je velemesto?
si ze dobil odgovor...
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
a Maribor je velemesto?
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Konec cone 30 je takrat, ko je za to postavljen znak za konec cone ali pa enostavno poiščeš znak na drugi strani ceste, kjer je iz one strani začetek cone, je iz te strani konec - pokončen ozek znak.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Prvič sploh vidim te znake
Tu si ubogi na pameti, če misliš da to ni namerno. To je namerno in dobro premišljeno, in rezultat bo viden v blagajni.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj - v določenih primerih je "cona 30" več kot primerna.
Napak je, da se pri nas te "cone 30" določajo nepremišljeno in preširoko, ter da se znaki postavljajo prav po kavbojsko - pa naj si bo to brez smisla in kar "na pamet", kakor tudi "šlampasto". Kot da majstri ne bi v življenju videli plajbe ali vaservage. Ko pa jih včasih še "skrijejo" za kakšen grm se pa vprašaš ali to naredijo namerno ali so le ubogi na pameti.
Za syntiča - jaz se bolj bojim, da so ubogi po pameti - če bi to delali namerno bi jih se mogoče lahko spremenil.
Ne bit pikolovski...Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
To ni znak za cono 30.
Zakon ne določa za vse znake, da omejitev velja do naslednjega križišča, ampak samo za nekatere. in znak za cono 30 (območje omejene hitrosti) ni med njimi.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
.....in to da zakon določa, da omejitev velja do naslednjega križišča).
Glej, ni fora avtošole oz. katera avtošola, ampak je fora v tem, da v neupoštevanju tega, kar sem zapisal, nemudoma padeš na izpitni vožnji - izpitna komisija si tole tako razlaga. Torej, če pospešiš nad 30 še pred hrbtno stranjo ozkega visokega znaka za omejitev 30, na izpitni vožnji padeš. Tako je bilo rečeno iz strani inštruktorja in tole se je marsikateremu na izpitni vožnji že zgodilo, pa neki členi gor ali dol.Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Katera avto šola?
Res me zanima, ker ni nobene logike, da človek gleda zadnjo stran tabel na nasprotni strani. Edina potencialna izjema, ki mi je znana so križišča, kjer po obliki znaka (šestkotnik ali trikotnik) lahko ugibaš kakšen znak je postavljen.
Bom prav kolega, ki se službeno na državnem nivoju ukvarja s prometno varnostjo vprašal za tolmačenje.
Torej jo morajo vrniti vsi, ki so v izpitni komisiji, njihovi nadrejeni, vsi inštruktorji v avtošolah...Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kar se pa tiče "cone 30" - kdorkoli trdi, da se "konec" takšne cone ugotavlja z opazovanjem znakov "iz druge" strani, naj prosim čimprej vrne tisto rozo izkanico ozr. njen plastični ekvivalent.
Si sam dobro odgovoril, smo v Sloveniji. Če že pogledaš sama krožišča, sploh dvo-pasovna... Več različnih oblik, več različnih pravil vožnje... Tako da takšni znaki niso nič kaj novega in čudnega.Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj jaz se s tvojo "razlago" strinjam in bi kot taka bila tudi smislena (pustimo zdaj smislenost same lokacije in to da zakon določa, da omejitev velja do naslednjega križišča).
Ampak! Čemu k vragu imamo potem neki Pravilnik, ki ga "ni potrebno" upoštevati.
Upam, si trditi, da bi (hipotetična) kazen za hitrost padla, ko bi primer prignal do sodišča. Le-to namreč ne sme mimo tega, da je v zakonu določeno, kateri znaki veljajo in kateri ne.
Čeprav - smo vseeno v Sloveniji - ta da ...