Maribor - prometna ureditev velemesta, cona 30!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kao varnost za pešce, kot da bi bilo ne vem koliko poškodovanih pešcev v zadnjem času v centru mesta.

Ja.

Mene so učili, da ko prideš do prehoda za pešce (kot pešec), da pogledaš levo in desno, če je prosto... in "morebiti" počakaš

Danes pa je očitno drugače.

Ne da pogledaš preko prehoda, muzika, mobi, kaj šele kolesarji, ki priletijo preko...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se zdi, da je boljše kot prej, še posebej na križišču s Kardeljevo, ki je kar nepregledno. Pa iz Ljubljanske je bila vedno kolona prej.

Dober_dan

Zelenc'
3. jun 2015
3
0
1
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, če naredijo tako, potem lahko iz razlagove umaknejo vsa obcestna parkirišča in jo preuredijo v malce bolj normalno dvopasovnico, prehodi za pešce pa naj bodo magari pod cesto ali nad.

Nekaterih ljudi res ne razumem. Kakšna normalna dvopasovnica??? V centru nekateri celo živijo, tu so šole in fakultete 2 metra od ceste. Hvala bogu, da je cesta ozka, ker sicer bi ga vsi pičili 100 na uro. Pa kaj misliš, da so pešci manj vredni? Zakaj bi se jaz moral mučit gor in dol po stopnicah v podhodu??? Ali ni tebi lažje premaknit noge iz gasa na zavoro?

Dober_dan

Zelenc'
3. jun 2015
3
0
1
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Raje naj zaprejo za ves promet, razen dostop za stanovalce pa čao pero.

Skratka spet neke neumne igre Fištravca in urejanja prometa.

Prvo naj uredi ceste v NULO in odstrani glupe hitrostne ovire ipd. da se bo dalo normalno peljati, ne pa da voziš slalom med luknjami, brusiš zavore in sklopko na teh oviraš in še bolj onesnažuješ okolje.

Ma kaka varnost, ne ga lomit...

Kolesarske steze? pobarvane z rdeči, da se ne vidi neravnino, izjemno nevarno...

Vedno se lotijo na napačnem mestu s temi idejami.

Če voziš 30 v tretji ne brusiš zavor. Gre čisto lepo gladko prek ovir. Malo bolj na easy je treba jemat te omejitve. Na takšni kratki razdalji nič ne profitiraš, če voziš 10 km več. Ampak verjemi, da stanovalci takoj slišijo, če se nekdo vozi gas do 70 in potem bremza, ali pa lepo jadraš skozi mesto.

In kje so na Mladinski, Maistrovi, Razlagovi ali Krekovi sploh kakšne luknje? Jih ni. Luknje so na Titovi, pa tam vseeno vozijo 100 na uro.

Dober_dan

Zelenc'
3. jun 2015
3
0
1
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Meni se zdi, da je boljše kot prej, še posebej na križišču s Kardeljevo, ki je kar nepregledno. Pa iz Ljubljanske je bila vedno kolona prej.

Se strinjam. Definitivno je boljše. Pritožujejo se itak samo tisti, ki so bili prej navajeni prednostne ceste in se jim fučkalo, da na Kardeljevi ljudje čakajo pol ure preden se lahko vključijo v promet.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mladinska luknje gori pri stadionu, spodaj ozka zaradi parkiranih vozil pri faksu in šolah, nepregledno križišču pri parku, luknje zaradi delovišča na Prešernovi, katastrofa, pelji se gor po Tomšičevem, v spodnjem delu pri vrtcu kot da bi tanki vozli.

Ni, da ni.

Al naj posnamem?
smile-1.gif

Debili so npr. preplastili 3/4 drevoreda, od vrtca dol pa ne, tam raje flikajo in flikajo.

So pa takoj prišli na novo asfaltirati eno ulico, kjer je nekdo blizu NIgradovega vodstva kupil nepremičnino...

Ko si omenil Mladinsko.

Včeraj je bila zaprta, ne vem zakaj, zjutraj zaradi najbrž kake prireditve.

PROSIM TE, da se 1x zapelješ vzporedno po Kamniški ulici!!!!!

Res ni lukenj ja....no zapelji se

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko smo že pri urejenih površinah...

V park noben ne hodi?

"Neprevozno" za invalide, vozičke, lukenj in nevarnih vdolbin, gleda tudi železo iz betona, odprti jaški, NI DA NI!

Izjemno nevarno.

Moram slikati, ker ni treba iskati, na par metrov...

Tudi izruvane kocke, granitke.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.167
113
blizu močvirne prestolnice
Kaj se jokcate, to imate v zahvalo, ker ste izbrali bando, katera vas cuza že 50+ let. Je SouthPark lepo napisal, Kangler je bil kmet, ta pa naj bi bil mestni izbran s strani takih veleumov kot sta godina, jašir... in predvsem s strani ovc.

I

Izbrisan uporabnik #488

Človek ki veruje v pravljično bitje in to mastno plačuje, je zadnji, ki kahko tu pametuje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kateri park? Tisti pri ribnikih? Ne vem, ne opažam da bi me kaj motilo, razen skupina južnih ki se dere kot na tržnici.

Bolj me motijo lastniki psov, oz psi, ki niso na vrvicah in nimajo nagobčnikov, ali pa tisti, ki za sabo ne poberejo dreka.

No..pa gostilna tam pred ribniki bi lahko bila malce bolj "moderna", ampak to je privat lastnina, predvidevam, tako da se pač sami odločajo kako in kaj so.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Saj ne vem kam dat tole temo..ampak ker je tako debilna paše v čvek pa malo avtomobilizma polek.

Torej tisti ki se boste peljali v MB pazite, po novem je pol centra cona 30. Kolikor poznam naše debilne vladarje, bo kmalu polno radarjev in kontrol...ureditev je seveda za tako malo mesto s tako malo prometa kot Maribor. čisti debilizem.

da boste vedeli o čem govorim

http://www.maribor24.si/lokalno/v-centru-maribora-uvedba-cone-30/21954
Trenutno sem v AŠ (za A kat.), pa se peljema z inštruktorjem po Ljubljanski cesti od semaforja pri Mercator centru proti Streliški. Tam je ena kratka cona 30 (slabih 100m), pa evo vrage, merijo hitrost znotraj tistega odsekca 30. So ravno ustavili enega, ki roko na srce, ni peljal več kot 50 (policijo tam vidiš že od daleč), prepozno zavrl, pa so ga že imeli v obdelavi.
Stali so pa na tej postaji
Maps
Omejitev 30 je pa do sem Maps
Skratka, ne vem, akj si naj mislim...
bonk.gif

Tole v centru je pa tudi brezveze. Ne vem, kdo si je to sploh zmislil, mogoče kak zadetek na občini, ki mu je bicikl vse na svetu.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Jaz sem jih enkrat videl, kako so pri LV merili, iz smeri kalvarije, lepo skriti med parkiranimi vozili. Če ne bi pred mano vozili v koloni, bi tudi jaz najebal.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Kot pravim, če kdo misli, da v coni 30 ne bo radarjev, je res en velik optimist. Na Razlagovi ali Mladinski stacionarca postaviš praktično neopaženo.
Tule na Ljubljanski je fajn točka za kasiranje, pa pri Q-ju na ulici Gorkega, ravna cesta s pločniki levo in desno, pa omejitev 30...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ena razlika je. Policija dela za državno vrečo, redarji pa za občinsko. verjemi da je večji interes na strani občine. policaji majo še polno drugega dela, promet je samo ena oblika dela, redarji pa večinoma samo to počnejo, čeprav bi naj izvajali tudi druge občinske odloke, kot recimo odlaganje smeti na neprimernih mestih, itd. Ne spomnim se da bi bilo kje redarji delali po tem vprašanju. preveč dela za premalo haska in kazni. Štrafat je najlažje z največjo dodano vrednostjo.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Saj, ampak če bodo redarji srali, bodo pele pešice. Redarja še vsak z lahkoto okoli uhe, policija pa je drugo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik map pravi:
Ena razlika je. Policija dela za državno vrečo, redarji pa za občinsko. verjemi da je večji interes na strani občine. policaji majo še polno drugega dela, promet je samo ena oblika dela, redarji pa večinoma samo to počnejo, čeprav bi naj izvajali tudi druge občinske odloke, kot recimo odlaganje smeti na neprimernih mestih, itd. Ne spomnim se da bi bilo kje redarji delali po tem vprašanju. preveč dela za premalo haska in kazni. Štrafat je najlažje z največjo dodano vrednostjo.
467716-post_slo.gif

Kazni za cono 30 so pa itak take, kot da si množični morilec, če pelješ tam 50, sem lani lepo pokasiral 450€ v LJ, ogrožal sem vse živo levo in desno, še dobro, da so me umirili s takšno kazinjo, ker bi druače sigurno 20 šolarjev umrlo
bonk.gif