Maribor - prometna ureditev velemesta, cona 30!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
to me moti ja, da ne vedo vozit, včeraj je en bil na notranjem pasu in mi potem skočil ven, da sva skoraj ruknila, imo je tu neumno da je sploh dvopasovni, raje bi bil expresni na zunanjih "tirih", notranji pa pač za ostale.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Na gugl maps ni nobene dopolnilne table, sem gledal. Kak je trenutno pa nimam pojma, če pravim, da tabel sploh opazil nisem nikoli
grin1.gif

glih na linku od g maps maš, zgoraj 30 kmh spodaj pa tablo s tekstom, zaj vidim da ni čudno da niti tabl nisi opazo
smile-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ravno sem se s skuterjem peljal skozi "cono" in opazil:
- vhod na Prešernovi, tabla začetek
- izhod na Krekovi pred stadionom, tabla konec
- vhod po južni strani stadiona, Gregorčičeva, tabla začetek
- izhod na koncu parkinga pred križiščem s Prežihovo, tabla konec
- vhod na Gosposvetski za križiščem s Prežihovo v smeri centra, tabla začetek
- pazi zdaj! Od prej vemo, da Strossmayerjeva ni v coni, ampak na koncu (v bistvu na začetku) Gosposvetske proti mestu NI TABLE konec
- Gregorčičeva pri zavodu za zaposlovanje začetek cone
- potem pa voziš po Gregorčičevi, Trgu generala Maistra, Heroja Staneta, pa na Maistrovo, Cankarjevo in izhod s tablo pred križiščem s Partizansko.

Torej dejstvo je, da povsod znotraj cone ni enega znaka za omejitev in samo pomislim lahko kako bo nasrkal en "zmeden" voznik, ki na križišču Partizanske, Titove in Prešernove itak ne ve kod in kam, kaj šele da bi znake gledal (tam je enosmerna po moje čez 10 let, pa se še vedno tedensko najde par njih, ki silijo z Majstrove v Prešernovo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tablo ko v Avstriji, da je celo naselje 30, razen glavne ceste
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Torej dejstvo je, da povsod znotraj cone ni enega znaka za omejitev in samo pomislim lahko kako bo nasrkal en "zmeden" voznik, ki na križišču Partizanske, Titove in Prešernove itak ne ve kod in kam, kaj šele da bi znake gledal (tam je enosmerna po moje čez 10 let, pa se še vedno tedensko najde par njih, ki silijo z Majstrove v Prešernovo.

Žal je tak, imaš tudi kar nekaj 'vhodov' v MB, kjer ni table za kraj, pa to ne pomeni, da lahko po mestu 90 voziš. Kolega sprobal na lastni koži, sodnica ga je odpikala v sekundi, pa čeprav je doma zraven take ceste, kjer ni table, torej ni bluzil, da je tam in tam prišel v MB in ni bilo table.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
ja to pa je bosa, da so doma tam, bi moral biti pravi bedak da ni vedel za to...drugo je, če bi kak tujec prišel, recimo švaba

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Itak, da je vedel, če je še doma v MB, samo hotel se je sklicevat na to in se rešit, pa po predpisih bi moralo it skozi, ampak je bila sodničina razlaga v stilu, da je 'moral vedet, da se nahaja v kraju'
tongue-1.gif
Zdaj pa se pojdi pravdat na višje sodišče, če se ti da...