Manipuliranje medijev in globalno segrevanje...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ja kako zdaj to?

v zadnjih 10 letih nič kaj ne kaže na segrevanje.... ja kako, če pa se je v tem času količina CO2 ziher dvignila vsaj za 15%
sprasujem se.gif

jaz bi mel bolj tooooooploooooo me prav zeeeeebeeeee
bonk.gif

Stupido, pa to je zato ker so nam spet začel nebo s chemtrailsi špricat dddddd

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, zdaj se je pa nekaterim dokončno odpulilo.
10.gif

Težava: preveč izpustov. Rešitev: manj mesa.

Da se jaz odrečem sočnemu zrezku zaradi nekih bolnih idej? No, saj dobro, da mečejo ven te blodnje, kmalu bodo te kajfeže vsi jemali (razen nekaterih vernikov) samo še za slabe poulične komedijante.
zmaga.gif

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Flota ladij za boj proti globalnemu segrevanju

Najnovejša takšna ideja je prišla od raziskovalcev iz ZDA in Velike Britanije, kjer je John Latham iz državnega centra za atmosferične raziskave predlagal, da bi za boj proti globalnemu segrevanju uporabili več kot 1500 ladij, s katerimi bi lahko nadzorovali število in količino oblakov, ki so prisotni v zemljini atmosferi.
rolleyes-1.gif

Ladje, ki bi jih raziskovalci poslali na morje, bi v zrak "pošiljale" slano vodo, sol, ki bi prišla v atmosfero pa bi služila kot dodaten kondenzator za vodne kapljice, kar bi posledično pomenilo, da bi bilo v zraku več oblakov, ki bi odbili več svetlobe.

Vir:slo-tech

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Me prav zanima, na kakšen pogon bo teh 1500 ladij? Na nafto??
Mogoče bodo zaradi večje prijaznosti okolju raje kar veslali ali pa razpeli jadra.

Globalni vpliv na klimo bo pa itak tolikšen, kot če bi z močnejšim mahanjem rok poskušal narediti vihar.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Jupiii, pa bo na obalah v bljižini akcije slani dež-uničenje rodovitne zemlje.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Če pa vetra slučajno ne bo, ga bodo pa proizvedli s pomočjo dizelskih agregatov in vetrnicami
crazy1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čakaj ne zastopim.
Kot prvo, kajfeži jamrajo da je vse več slabega vremena, neurij in orkanov -> vse več oblakov na nebu
Pod drugo pa bi radi teh oblakov še več -> torej še več slabega vremena?
10.gif

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Najprej se pritožujejo zaradi človekovega vpliva na klimatske spremembe,
zdaj bodo pa sami gradili draga postrojenja, ki naj bi na zelo sumljiv način vplivala na globalno vreme.

Kaj hočeš, razdvojene osebnosti (shizoidnost)
evil.gif

Bushez

Pripravnik
4. okt 2007
127
0
16
LJ
Nebi se čisto strinjal. To so pač cikli ki nastanejo zaradi sprememb v premikanju (vrtenju okoli osi) zemlje. Če bi bila os nagnjena za 25 sopinj nas nebi bilo. Oz. kopirano iz wiki: "Milankovitch cycles are the collective effect of changes in the Earth's movements upon its climate."

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Narobe. Ti cikli so kombinacija spreminjanja nagiba osi in ekscentričnosti zemljine krožnice.
In to da nas ne bi bilo, če bi bila os nagnjana za 25 stopinj je malo za lase privlečeno. +- par stopinj od naše trenutne vrednosti ni nič kritičnega, važno je, da je ta nagib čimbolj stalen. Slabe so velike spremembe nagiba osi.

Bushez

Pripravnik
4. okt 2007
127
0
16
LJ
Lej, popolnoma se strinjam s tabo, spotaknil sem se ob "Če že, potem je veliko bolj važna zadeva, ..." . Hotel sem samo povedati, da če nebi bila os nagnjena za kolikor je, nebi bilo Milankoviæevih ciklov. Ne strinjam se z tem, da so cikli bolj važni. Cikli so posledica nagnjenosti + ekscentričnosti + ..... kot si sam zapisal. Samo to nič drugega.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
ksz:

Jaz bi tak reku.

1. Kolko faktorjev ima model napovedi vremena? Za kolko dni uspemo napovedat vreme, preden se model sesuje?

2. Kolko faktorjev ima model klime celotne zemlje? Za koliko desetletij ga lahko napovemo?

Hmmmmm......
sprasujem se.gif

In kako locis naravno nihanje klime od clovesko povzrocene? A z temi fragile modeli ki niti priblizno ne zajemajo vseh parametrov zemljine klime in ki jih non stop drkajo da bi kazal tja kamor se jim zdi da bi moral kazat. Mislim.. sej je logicno. Naredis model in kaze da bo cez 10 let -5C. Ja valda da neki ni uredu, pricakujemo ogrevanje, gremo popravljat kodo. Al ne, je uredu? Pomoje si kle lah sam kaksni programerji predstavljajo da nek model napisat kar tako da bi delal iz prve ni mogoce. Stestirat ga pa tud ne mores. Model ki bi funkcioniral ne obstaja. Sej se prekletega vremena za 7 dni naprej ne morejo napovedat. Pa kam bo zavil hurricane... Pa pol 2 leti po tem ko katrina zavije v ZDA pogruntajo da so pozabli nevem kaj upostevat, pa nadgradijo model. Jaz ne vidim resitve tega dejansko.

Ne vidim kako lahko locimo naraven cikel zemlje od clovesko povzrocenega segrevanja, ker modela klime ni mogoce narest, kaj sele stestirat.

In btw, pomoje ljudje podcenjujejo, oz. ne vejo kaksne klimatske spremembe ima zemlja v kratkem obdobju par 100 let in to v casih ko so ljudje naokol se z meci in puscicami skakal.

Se ena dobra.. Recimo... "to je bil najtoplejsi januar od leta 1950". Lol, ja super, ocitno je bil leta 1950 se toplejsi, so what?
smile-1.gif
Hocem sam povdarit, da si lahko hitro zaveden z besedami. Namerno al nenamerno.

Pa carbon tax je tudi zanimiva zadeva, ki se kuha...

lp,
S.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:
Naredis model in kaze da bo cez 10 let -5C. Ja valda da neki ni uredu, pricakujemo ogrevanje, gremo popravljat kodo. Al ne, je uredu? Pomoje si kle lah sam kaksni programerji predstavljajo da nek model napisat kar tako da bi delal iz prve ni mogoce. Stestirat ga pa tud ne mores.

Čisto tehnično gledano model lahko v grobem stestiraš. Npr. nafilaš ga s podatki izpred 20 let in naj napove kakšna klima je bila pred 10 leti. Ko to približno uspe, ga še nafilaš s podatki izpred 10 let in naj izračuna, kaj je danes in potem ga nafilaš z današnjimi podatki in upaš da bo izračunal prav za čez 10 let.

Verjamem, da je tu še veliko motečih dejavnikov, vendar apriori mišljenje, da model kar sam usmerjaš po mili volji ni na mestu.