Manipuliranje medijev in globalno segrevanje...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kjub spomladanskemu mrazu in snegu je nekaj sadja. No češenj ni bilo. Višen za vzorek tak isto sliv. A sedaj ralko rečemo da je konec sveta?
Saj pred 200 leti so bili lačni ( 4leta je bila res kriza)v evropi ker je poleti padal sneg.
Saj v soli so vas tudi ucili da je bilo nekoč pa onsko morje.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Ni konec sveta.
Ce bo pa slo zako naprej, je to začetek konca sveta, kot ga mi poznamo in na katerem lahko prebiva 8 miljard ljudi.
Za par 100 milijonov bo vedno nekje primerno. Samo vojne so potrebne, da se doloci delitev.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Pri tem življu so take spremembe kar občutne.
Predstavlajte si, da bi pozimi vsako leto padlo 1 m snega v Ljubljani. OK 60 cm snega Življenje se ustavi.

p.s. Naprimer v Reki, ki je vsa v hribu je 10 cm snega dovolj z alarm.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Pac preselis v enem tednu kakih 500 mio ljudi, ki zivijo tik ob morski gladini.. Simpl.

Pa ko poplave/suše /toca zjaha xy% svetovne pridelave hrane.. Simpl.. Gres v Hofer in kupiš.

• Haha
Reactions: sandra

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Pac preselis v enem tednu kakih 500 mio ljudi, ki zivijo tik ob morski gladini.. Simpl.

Pa ko poplave/suše /toca zjaha xy% svetovne pridelave hrane.. Simpl.. Gres v Hofer in kupiš.

Zakaj pa v enem tednu? Eno stoletje je časa, če verjameš pripadnikom warmerskega kulta.

Pridelava hrane se bo v tem stoletju preselila malo bolj severno. Porast tri stopinje pomeni, da bo v Sloveniji taka klima kot je sedaj Makedonija ali južna Italija, kjer so idealne razmere za pridelavo hrane...

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Eh...v Sloveniji Fajonćki tulijo da je prevroče in da je zadnji cajt za ukrepanje...potem pa grejo na Hrvaško na morje kjer je še bolj vroče. :valjamse:
Vse skup pa je tak samo farsa in bi radi Fajonćki cuzali €U denar in ležali brezskrbno na sončku nekje ob vodi.

• Všeč mi je

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Bi rekel, da ni tako enostavno.. Kaj bos potem tam, kjer je ze danes zelo vroce?
Poseljene obale in dvig morske gladine?
In predvsem... Dosti bolj ekstremni vremenski pojavi? Ali daljsa susa, ali premocan veter ali velika toca..

V loncu z vodo dosti bolj dogaja ko je voda vedno bolj topla.. Dokler ne prizges stedilnika je mirno.

• Haha

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Pozabil si napisat da jokajo o co2 in potem 5 ur čakajo na meji v prižganem avtu klima seveda na polno...

Spet flancate segreavanja ali ohladitev. Kar pač bo se bomo prilagodili. Če bo vroče dodo tukaj rastle olive in pridelovali bomo papriko / zelenjavo kot v makedoniji
Če bo mraz pa ajdo in druga žita. Kar bo sfalilo mamo pa hofer. #nemozenamnikonista

• Všeč mi je
Reactions: Robert in endvatri

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Bi rekel, da ni tako enostavno.. Kaj bos potem tam, kjer je ze danes zelo vroce?
Poseljene obale in dvig morske gladine?
In predvsem... Dosti bolj ekstremni vremenski pojavi? Ali daljsa susa, ali premocan veter ali velika toca..

V loncu z vodo dosti bolj dogaja ko je voda vedno bolj topla.. Dokler ne prizges stedilnika je mirno.
Kaj te matra oblala, a maš vikendico meter od morja ? Cro morje je itak finiš v parih letih. Že letos jamrajo da je v morju vse več tropskih rib.
Ektremni vremenski pojavi so že od nekdaj. Razlika je samo da je sedaj polarni mraz pri - 20 :valjamse: vroče pa vse nad 25.
Lani je bilo preveč mokro in hladno , letos kontra. Isto pač toča ker to je narava - kmetijstvo je pa fabrka pod soncem in vsak kmet se s tem sprijani ker tako je.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Kakorkoli.. Ljudje smo itak kolektivno trdi v glavah da je joj.
Ce bi namesto covida bla ena res orng pasja zadeva, bi prej vsi pomrli, preden bi se vsi protestniki dogovorili kje so nase pravice in teorije zarot.

Isto je tule..zadeva je ratala odvisna od ne vem.. Politicnega nazora ali pa merska enota za kul faktor.. Kaj se sekirate, to ni nic..

• Všeč mi je
Reactions: sad

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Kaj te matra oblala, a maš vikendico meter od morja ? Cro morje je itak finiš v parih letih. Že letos jamrajo da je v morju vse več tropskih rib.
Ektremni vremenski pojavi so že od nekdaj. Razlika je samo da je sedaj polarni mraz pri - 20 :valjamse: vroče pa vse nad 25.
Lani je bilo preveč mokro in hladno , letos kontra. Isto pač toča ker to je narava - kmetijstvo je pa fabrka pod soncem in vsak kmet se s tem sprijani ker tako je.
Uf, a ves da se mi ne da...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kakorkoli.. Ljudje smo itak kolektivno trdi v glavah da je joj.
Ce bi namesto covida bla ena res orng pasja zadeva, bi prej vsi pomrli, preden bi se vsi protestniki dogovorili kje so nase pravice in teorije zarot.

Isto je tule..zadeva je ratala odvisna od ne vem.. Politicnega nazora ali pa merska enota za kul faktor.. Kaj se sekirate, to ni nic..
Kje pa piše da ne bomo ? Že tako nas je preveč , pravijo.
Uf, a ves da se mi ne da...
Prav. Tako kot hrvate briga če bo potres v Lj tako mene briga za njihovo obalo in če se morje za meter dvigne.
Pač svak se bo moral prilagodit, verjamem pa da bo sončkom najtežje.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Aja, hrvatje so ti problem.. Enkrat sem slisal, da baje se na svetu obstajajojo obale tudi izven jadrana..

Razlozi onim ljudem, ki se fajtajo s pozari, da so soncki.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
V kaliforniji se lahko zahvalijo naprednim levim politiko ker so prepovedali poseke ki so bili namenjeni varovanju pred požari.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala