Manipuliranje medijev in globalno segrevanje...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Antarktike ni tako malo kot se zdi. Pa še Grenlandijo dodaj.

Sicer pa se kregaj z avtorji teme, jaz sem ti samo namignil, zaradi katerega ledu se lahko gladina dvigne.
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ampak 30 stopinj višjih temperatur, da bi se konkretneje talila Antarktika še dolgo časa ne boš doživel
tongue-1.gif

Čez par 100 miljonov let, ko bo sonce zadosti povečalo svoj izsev in nič prej. Se bo prej sam kontinent zapeljal iz južnega tečaja
evil.gif

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Tako je, piše IF, kakor sem na koncu tudi poudaril, da nihče ne napoveduje staljenja celotnega ledu.

To kar ti zagovarjaš, zagovarjajo tudi drugi nasprotniki in predvsem kapital. Kar jaz zagovarjam, zagovarjaja druga skupina ljudi. In čas bo pokazal svoje.

bom pol napisal več, zdej morem it.
lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tega ledu nad vodo sicer ni tako malo (dvignil bi oceane za tam nekje 60-65 metrov), vendar da bi se ves stalil, bo trajalo še ohoho časa, bo prej nova ledena doba, pa če skurimo ves premog in nafto na tem planetu.

Tisti plavajoči led na severni in južni polarni kapi pa se lahko ves stali, gladina morja se ne bo nikamor premaknila. Samo eni te osnovne fizike še vedno ne dojamejo.
17758-icon_confused.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Mislim, ta debata je popolnoma zašla, zato se niti ne vključujem. Posledice taljenja ledu, sprememb podnebja, onesnaženja ne merimo le v zvišanju/znižanju gladine vode. To je meritev in nič več. Bolj pomembno je to, kako te spremembe vplivajo na življenje, kar pa je veliko bolj kompleksno vprašanje. Vplivi niso linearni, ampak fazni.

Sprememba temperature za 1 st lahko da ne pomeni skoraj nič, za 1,1 pa sproži izumrtje določenih vrst, od katerih je odvisno življenje drugih in tako naprej po celi verigi. Npr, koliko se lahko še dvigne temperatura morja, predno bo izumrl Great Coral Reef in z njim nepregledna množica od njega odvisnih živali?

Pa če se gladina ne dvigne niti za mm in se tali le Arktika, verjetno izumre severni beli medved. itd, itd. A to ni problem? V tem trenutku izginjajo živalske vrste s takim tempom, kot nikoli v zgodovini človeštva. A to ni problem? To nima veze s človekom? Je to manipulacija in zarota?

Ne vem no, nekateri si naravnost (verjetno podzavestno) želite, da svet propade in zagovarjate strogo tehnološki pogled. Že če nam čebele izumrejo, smo ljudje totalno najebali, ker ne bo glavnih opraševalcev. A s statističnega pogleda je izumrla le še ena živalska vrsta...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
vedno so izumirale živalske vrste in vedno bodo.
Pa kaj... če si Zemlja zmisli segret za 2°C.... očitno ji že paše tako.
Nebi blo prvič in sigurno ne zadnjič
grin1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Pa če se gladina ne dvigne niti za mm in se tali le Arktika, verjetno izumre severni beli medved. itd, itd. A to ni problem? V tem trenutku izginjajo živalske vrste s takim tempom, kot nikoli v zgodovini človeštva. A to ni problem? To nima veze s človekom? Je to manipulacija in zarota?

Kar se mene tiče je moj point da za globalne klimatske spremembe ni kriv človek, še najmanj pa toplogredni plini. V preteklosti smo (brez človekovih vplivov) imeli hladnejša in toplejša obdobja. 200 ali 800 let je v globalni zgodovini mišji prdec. Zagovarjam pa zmanjševanje vseh onesnaženj (in izpust CO2 zame ni onesnaženje, ker je hrana rastlinam) ampak predvsem plastika, pesticidi in druga kemična industrija, urbanizacija in nekontrolirana izsekavanja tropskega gozda. CO2 in druga toplogredna s.anja so le pesek v oči, da ne vidimo drugih, večjih okoljskih problemov.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Kolikokrat je bila Arktika popolnoma brez ledu, pa je severni medved še vedno med nami. kolikokrat so bile temperature že opazno višje kot sedaj(nazadnje par 1000 let nazaj), pa je koralni greben še vedno na svojem mestu itd.
Citat:
V tem trenutku izginjajo živalske vrste s takim tempom, kot nikoli v zgodovini človeštva.
Si siguren? Ali le slepo verjameš temu, kar pravijo zagovorniki globalnega segrevanja?
smirk-1.gif

Bushez

Pripravnik
4. okt 2007
127
0
16
LJ
ksz...

Vzrok naj bi bil v soncu, ker je manj aktiven oz oddaja manj energije, naj bi imel manj sončnih peg.

Mene nekaj zanima. Če je res uporaba fosilnih goriv kriva za ogrevanje zemlje, zakaj ne ukinejo nizkocenovnih letov, zakaj ne ukinejo raznih motošportov, zakaj proizvajajo vedno več novih avtomobilov, pa še bi lahko naštevali? Nekje sem slišal, da za izdelavo avtomobila spustijo v ozračje veliko več škodljivih plinov, kot jih bo avto produciral v 100 letih. Tukaj se gre zgolj za kapital in zganjanje strahu. Tako kot cigarete - dokazano je, da škodujejo zdravju vendar jih vseeno proizvajajo in prodajajo. Zakaj?? Ker nekdo mastno služi in ga boli k.....

Še nekaj o rastlinah (to sem kopiral):
Žal ni tako enostavno. Rastline (razen izjem) ponoči kisik porabljajo in izločajo CO2. In ko rastlina umre in zgnije ali recimo zgori (za važiče: oksidacija), urno pripne kisik k shranjenemu ogljiku in tako sestavi nazaj nam neljube CO2 kljukce, zaradi česar so potem naši otroci žalostni. Neto količina kisika, ki ga drevo v svojem obstoju sprosti v svet je nič. S to računico lahko navidezno zavlačujemo; lesena hiša bo zgnila kasneje od padlega debla, torej smo s kisikom za čas obstoja lesene hiše v plusu (ne pa tudi za čas obstoja dreves, ki to ljubko hišico sestavljajo)..

Res je, da onesnažujemo okolje in to sigurno ni dobro. Koliko časa že govorijo o globalnem segrevanju in če v naslednjih nekaj letih ne naredimo koraka naprej bo šlo vse v franže. Kaj se je od takrat spremenilo???? Se mogoče kdo manj pelje z avtomobilom, se mogoče manj ljudi odloča za nizkocenovne lete = na kavico v London
stupid-1.gif
Ali se ta "zeleni" vozijo z kolesi? Mati mi je povedala da so imeli nek zbor/sestanek in se je vsak pripeljal z svojim avtomobilom, toliko o ekologiji in ozaveščenosti, to je navaden kremenčev pesek v oči in pluvanje v lastno skledo.
Važno da so Al Goru dali Nobelovo nagrado
stupid-1.gif

Vreme se je spreminjalo, se spreminja in se bo spreminjalo.

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Imaš point, še posebno to mi je všeč, da je vsaj nekomu jasno, da gozd ne kopiči ogljika (razen v gozdnih požarih in če kako drevo slučajno telebne v močvirje)!
Take reči dopovedat raznim greenpiss tepcem in podobnim pa je... praktično nemogoče...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
V tem trenutku izginjajo živalske vrste s takim tempom, kot nikoli v zgodovini človeštva.
Si siguren? Ali le slepo verjameš temu, kar pravijo zagovorniki globalnega segrevanja?
smirk-1.gif
Sori no, ravno zaradi takega odnosa sem razočaran. Nabijate ene številke in ste vsi srečni, da lahko še vedno živite brezbrižni potrošniški lajf as usual, zunaj pa evidentno izginja svet, kot ga poznamo in to z veliko človeško pomočjo. Slepite se in tolažite, da lahko človek počne, kar se mu zahoče in da to nima posledic ne na okolje, ne na vreme.

Delam, kar hočem, boli me k za vse! Tak odnos ljudi nas bo pokopal. Če še niste v življenju spoznali, da imajo dejanja svoje posledice, je skoraj že prepozno. Žal tudi na moj račun, ker mene NE boli k, ker želim še uživat pestrost življenja in narave.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik Bushez pravi:
Mene nekaj zanima. Če je res uporaba fosilnih goriv kriva za ogrevanje zemlje, zakaj ne ukinejo nizkocenovnih letov, zakaj ne ukinejo raznih motošportov, zakaj proizvajajo vedno več novih avtomobilov, pa še bi lahko naštevali? Nekje sem slišal, da za izdelavo avtomobila spustijo v ozračje veliko več škodljivih plinov, kot jih bo avto produciral v 100 letih. Tukaj se gre zgolj za kapital in zganjanje strahu. Tako kot cigarete - dokazano je, da škodujejo zdravju vendar jih vseeno proizvajajo in prodajajo. Zakaj?? Ker nekdo mastno služi in ga boli k.....
S tem se strinjam. Problem je, ker poleg kapitala mnogo ljudi boli k, tako kot v tej temi. Sem že povedal, ekonomija neomejene rasti (kapitalizem) na omejenem resursu je endgame. Upam, da vsaj to večina ljudi šteka. Končali bomo zasuti v lastnih tehno igračah.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
smirk-1.gif
Sori no, ravno zaradi takega odnosa sem razočaran. Nabijate ene številke in ste vsi srečni, da lahko še vedno živite brezbrižni potrošniški lajf as usual, zunaj pa evidentno izginja svet, kot ga poznamo in to z veliko človeško pomočjo. Slepite se in tolažite, da lahko človek počne, kar se mu zahoče in da to nima posledic ne na okolje, ne na vreme.

Delam, kar hočem, boli me k za vse! Tak odnos ljudi nas bo pokopal. Če še niste v življenju spoznali, da imajo dejanja svoje posledice, je skoraj že prepozno. Žal tudi na moj račun, ker mene NE boli k, ker želim še uživat pestrost življenja in narave.

kake veze ima vso to zgornje naštevanje s CO2 ????
to mi samo razloži prosim.....

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Pa nobenega ne skrbi sama kakovost zraka? Glede na to, da je vedno več škodljivih plinov v zraku.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Torque pravi:Glede na to, da je vedno več škodljivih plinov v zraku.

Vedno bolj so zaostrena merila za kakovost zraka, dejansko pa je škodljivih plinov v zraku mnogo manj kot recimo 30 let nazaj.

@Baltazar: pa menda nisi mislil, da bo svet ostal statičen za vedno? Svet se spreminja že celotno zgodovino, in to precej bolj kot si eni mislite. Kot smo že rekli, včasih so bili v Angliji vinogradi, danes to ni mogoče. Včasih je bil v Radovljici ledenik, danes ga ni. Včasih je bila Antarktika tropska džungla, danes to ni. Danes je Sahara puščava, pred nekaj desettisoč leti je bila zelena. Včasih smo imeli Panonsko morje, danes je samo nekaj jezer. Vse to brez vpliva človeka.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
ja kako zdaj to?

v zadnjih 10 letih nič kaj ne kaže na segrevanje.... ja kako, če pa se je v tem času količina CO2 ziher dvignila vsaj za 15%
sprasujem se.gif

jaz bi mel bolj tooooooploooooo me prav zeeeeebeeeee
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ali je Lučka že izračunala katerega leta je bilo nazadnje tako hladno poletje??? Ali je ohladitev stranski proizvod GW?
17758-icon_confused.gif

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
smirk-1.gif

Še ena razočarana nad odnosom. Klimatske spremembe se dogajajo, saj to menda vidimo vsi in ni point samo globalno segrevanje. Al pač mislte, da je to naravno obnašanje Zemlje? Saj bi rekla, "pa naj nas izpljune ta Zemlja, saj smo res en virus, ki uničuje vse pod sabo." Ampak sploh ne gre zame, naša generacija bo že preživela še kolikor tolk normalno, naši potomci pa...?