malo delo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V žepe.

Samo ne študentske, kar pa našuntani pijani študenti, ki bodo protestirali čez 2 tedna, ne verjamejo. Ovce.
stupid-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Čisti prihodki od prodaje 9.849.237 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja 105.830 EUR
Vir: AJPES - podatkovna baza letnih poročil 2008

Ok, no, je treba priznat, da je malo čudno, da s prihodka slabega MIO €, prideš na 100k€ čistega dobička...
grin1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
827
113
zakaj pa ne. sej dobiček pomeni neke dividende za lastnike podjetja, ko so že vsi stroški poplačani. razn če je kreda.

lp

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
..človek bi mislih, da jim bo malo več ostalo...

Sm pa spregledal št. zaposlenih-min 50 kom.. (kar spremeni celotno zgodbo)..
Vsak 1k€ plače-cca. 600k€ / 1 leto.. Dodaš še zaslužek 100k€, ostalo je najemnina (recmo) za poslovne prostore.... Recmo, da se izide
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zdaj, edino če si se zatipkal pri copy-pastanju, ampak jaz vidim bolj slabih 10 milijonov prihodkov kot pa slab milijon.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ovca sej oni majo miljon cistega dobicka... to je ze prihodek - stroski...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

Meni je v tej državi najbolj smešno, da recimo predstavniki študentov napovedo protest, predstavniki sindikatov, torej delavcev pa rečejo "študentje, mi vas podpiramo".

Mislim, dobro jutro, kaj so v tej državi že vsi čist zblojeni. Zdaj niti posamične interesne skupine, ki so v bistvu na trgu dela konkurenca drug drugi več ne razumejo situacije in podpirajo drug drugega, sindikalisti se strinjajo s študentskimi organizacijami, naj bodo študentje še naprej nelojalna konkurenca delavcu na trgu dela?

Samo da se protestira, greeeemo na uliceeeeee....ha ha ha

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz upam, da tega malega dela pri nas (če so pri zdravi pameti) ne uvedejo in da se študentsko delo popolnoma ukine, ker drugače niso naredili nič. Študentje lahko delajo tudi na druge oblike dela, jim nihče ne prepoveduje. Preberte si zakon, ful so zakomplicirali zadevo.
Pa 3,50 eur min bruto postavka max pa 8 bruto, le kdo je tako nor, da bo delal za ta denar?! Če bodo to uvedli bo še naprej cvetelo delo na napotnice in na črno, delavci za nedoločen čas pa se bodo še naprej zamenjevali s podcenjenimi študenti. Mislim, da bo še veselo!

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
ksz

Meni je v tej državi najbolj smešno, da recimo predstavniki študentov napovedo protest, predstavniki sindikatov, torej delavcev pa rečejo "študentje, mi vas podpiramo".

Mislim, dobro jutro, kaj so v tej državi že vsi čist zblojeni. Zdaj niti posamične interesne skupine, ki so v bistvu na trgu dela konkurenca drug drugi več ne razumejo situacije in podpirajo drug drugega, sindikalisti se strinjajo s študentskimi organizacijami, naj bodo študentje še naprej nelojalna konkurenca delavcu na trgu dela?

Samo da se protestira, greeeemo na uliceeeeee....ha ha ha
Se popolnoma strinjam s tabo... Vidi se, da se sindikalistom kratko malo jeble za delavce, glavno da se govori in protestira, pa na shodih denar zapravlja za pitje in žretje. Folk pa: beee

Steve

Guru
13. avg 2007
10.018
1.927
113
kak bo cvetelo delo na napotnice, če jih več ne bo in se bo štelo v delovno dobo in se bodo plačevali davki?? delo na črno pa dvomim da bo cvetelo ker bo manjkal povezovalni člen med delodajalci in jemalci. zdaj je to šs, kdo bo pa potem?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:

... Pa 3,50 eur min bruto postavka max pa 8 bruto, le kdo je tako nor, da bo delal za ta denar?! ...
hmmmm... min 3,5€/h * 170h = 595€, max 8€/h * 170h = 1360€. Marsikateri delavec nima max bruto za cel mesec dela. Min pa...
Študentki bi pa - kaj? "Delali" za 50€/h? Po možnosti nekvalificirano delo (katerega je večina študentov sploh sposobna)?
Pa ja, afne guncat, kofetkat in škodo delat za čimveč €, da ga bomo lahko žurirali, študij počaka.
bonk.gif

Danes sem videl pri Šumiju (pod blabla faksi), razen nalepljenih plakatov s protestnimi gesli ob opozorilu "Plakatiranje prepovedano" (še brati ne znajo, bodo pa zahtevali ne vem kakšne urne postavke
bonk.gif
. Kdor se bo na to prijavil, naj mu vzamejo status študenta forever. Če študiraš, študiraj in končaj faks v roku, delaj in afne guncaj pa potem po diplomi z lastno prisluženim denarjem, katerega obvezni del si dal državi, da lahko tudi tvoji nasledniki doštudirajo v roku.

_lippy_

Zelenc'
29. jul 2009
25
4
3
prijam: Vidim, da spet ne veste o čem govorim. Jaz govorim o organizacijskih oblikah ŠOS, vi pa meni o študentskih servisih. Zapomnite si, da je vsa povezava med tema dvema zadevama, da črpata sredstva iz koncesijskih dajatev in beseda »študentski« v besedni zvezi. Na koncu izpade, kot da bi se pogovarjali o jabolkah in hruškah.
Glede vsesplošnega delanja preko napotnic pa je seveda problem, ki ga je res težko nadzorovati. Kolikor mi je znano so predstavniki študentov vedno zagovarjali večji nadzor nad uporabo napotnic, vendar se je bolj malo zgodilo na tem področju. Tudi vpise zaradi statusa bi se dalo zelo omejiti, vendar tudi ta predlog študentov ni šel skozi, vendar to je že druga zgodba.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
To je tako, kot z zakonom o kajenju pred temu restriktivnemu, ki je sedaj v veljavi: zakon je bil sprejet, je ponujal določene opcije. Ampak ne, še tisti minimum so gostinci izigrali in mutili. Nato je država udarila po mizi s komplet prepovedjo kajenja. Zato, ker so vsi izigravali prejšnji zakon.
Tako bo tudi s študentskim delom. Sedaj nekakšen zakon je, a ga vsi izigravajo. In bo država udarila po mizi z bolj restriktivnim zakonom, ki bo onemogočal mutenje in izigravanje.
Tako to gre pri nas. Kot kaže, slovenčkom (od mularije na gor) še najbolj zaleže dobra gajžla.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Se popolnoma strinjam s tabo... Pa naj --lippy-- piše kar hoče, na koncu je dejstvo to, da si posamezniki delijo miljone mimo države. 85.000 eur eno svetovanje
bonk.gif
In to študentska organizacija... Pa kaj si ti ja nor....