malo delo

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
V Sloveniji imamo glede na trenutne potrebe že tako ali tako preveč "diplomirancev". Za normalen študij, je po moji osebni izkušnji in oceni, dovolj cca. 200-300€ mesečno. Pač govorimo o minimalcu in da študiraš izven domačega mesta. Zajeto tukaj noter je bivališče (cca.150€ za posteljo), cca. 100€ hrana in 50€ druge "potrebe". Čeprav lahko vse podstavke varirajo tudi v minus do 50%, odvisno od luksuza ki si ga hočeš privoščiti.

Če želiš lahko takle denar "komot" zaslužiš tudi z zakonom o malem delu, samo z delom ob vikendih. Tako da si "preskrbljen" tudi če ti starši ne morejo nuditi niti 1€. Seveda potem odpadejo raznorazna pijančevanja, iphoni, "hudi avti" ipd., kar je za študente dandanes pravzaprav že "nujen pripomoček k študiju".

Če ti takšen špartanski način študiranja ni všeč, greš pač delati ali pa si poiščeš sponzorja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik badboys pravi:
aja ka pa če slučajno nimaš staršev...... pol si kr avtomatsko obsojen na propad....... oziroma se ne moreš izobraževat. a ni glih fora v tem da lahko vsak študira kdor hoče?.... in kdo naj bi bil ta sponzor?

Lej, če si brihten, boš dobil štipendijo. Če nisi, pač rabiš dovolj premožne starše. Ali pa služba + ob delu študirat. Se bo treba navadit, da faks ni vsespološna pravica. Je morda kdo opazil, da je kup nezaposlenih s faksom in da se stalno išče dober srednji kader?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.569
5.880
113
Citat:
Uporabnik badboys pravi:
. mislm wtf a zdj če nimaš staršev k imajo vsak po jurja pa pol plače na mesec potem si obsojen da boš delavec..... jao me je tko pograbil da bi ga kr nalomu.....

ne foter in ne mati nimata nad 1000. pa vseno brez problemov gre skozi. in vsak dan sem se vozil 30km na fax. še avto mam si lahko misliš. pa niti ne švoh pecikl. pa še kaj se najd od "luksuza"
je pač trema malo drugače treba na dnar gledat in ne vsak dan po 10 kavicah in vse vikende vlit okoli po diskačih itd.
po vrhu vsega sem pa še ZA malo delo. šit ej kak je to mogoče? delam dovolj malo da mi ne pobere vsega cajta ampak še vedno dovolj da mam dost €€ za svoje potrebe.

uglavnem tisti ki jamra da mu ta novi zakon onemogoča študij si najprej naj v svoji glavi razčisti kam meče dnar

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Tisti, ki študira, ga zakon o malem delu nebo prav nič omejeval. Ostali "študentje" pa.....