Seveda, vidimo pa tudi to, da študentska funkcionarka vozi bmw-ja in da imajo študentski funkcionarji plače na ravni predsednika vlade, kar se meni ne zdi prav. Bodo pač prišli delat tisti, ki so pripravljeni delat za pol manj denarja in tako bo tudi dovolj denarja za študentske klube.
Jst mislim, da je metanje peska v oči tudi to, da vsi v en glas govorijo, da brez študentskega dela ne bodo mogli študirati. Ko sem nazadnje preverila je bil reden študij pri nas zastonj. Tudi sama sem bila nekoč študentka in sem delala samo poleti in moj cilj je bil narediti vse izpite, ne zaslužiti 200.000 sit na mesec. Moji starši so bli daleč od tega, da bi bili premožni in sem vseeno normalno shajala in tudi meni je bilo povsem logično, da kot študentka ne morem imeti polne omare oblek, avtomobila, naročnine za gsm pa vsak dan jesti po restavracijah, ob vikendih sem zapravila 2000 sit, če sem jih imela, če ne smo s frendi skupaj zbrali za dve litrce in liter kokakole in smo se meli kul.
Pa ne ciljam nate, da ne bo nepotrebnih zamer
Govorim o študentih, ki so pozabili, da je njihova primarna naloga da študirajo, ne to, da imajo najzmogljivejši računalnik in telefon.
Pri nas imamo 35% fiktivnega vpisa in dokler se sistem v taki meri izkorišča, jaz čisto podpiram da se temu naredi konec.
lp