malo delo

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Jap, tale članek kar zadane bistvo situacije.

Tisti članek iz požarreporta(al karkol že je) je pa vrjetno še en beden poizkus obrambe ŠOU-a(al ŠOS karkl že je). Itak se po slikah vidi da so metali večinoma dijaki (pripeljani in napiti s strani ŠOUa
smile-1.gif
).

Tisti ljudje iz seznam so edini, ki so vedeli zakaj se sploh protestira + to da poznajo kako deluje ŠOU in so kakšno rekli tudi čez njih.

Zato sem bil pa vesel da je bil parlament razsut in upam da bo ŠOU najebal.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja tist je zmaga, k je en tip baje hkrati anarhist in neonacist...me zanima, kje je tu logika...
confused-1.gif

tisti che guevara wannabe je pa sploh epic fail kak se je tip osmešil...
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Poudarki:
- Študentska organizacija bo izgubila polovico sredstev

Torej se bodo z vsemi silami borili proti temu (ali pa našli način za "napajanje" kje drugje).

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Zaenkrat vidim same pluse: zmanjšanje dohodkov ŠOS in št. servisov, podvojena vsota za štipentije, zmanjšanje števila večnih študentov, ukinitev izkoriščanja študentskega statusa za vse razen za študij sam, upam da tudi več zaposlovanja takoj po končanem študiju.

Sicer podpiram, da študenti delajo tudi med študijem, a sama bi to omejila samo na poletne počitnice in samo za tiste, ki imajo opravljenih več kot polovico študijskih obveznosti, stanje ki ga gledamo danes, da nekdo že četrtič obiskuje 1. letnik faksa in je v tem času zamenjal že tri fakultete je mimo ...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Kaj pa to, da bomo študentje, penzjonisti, brezposelni vsi vrženi na en kup. "Malih delovnih mest" bo pa veliko MANJ! To pa nihče ne vidi?! Vsak vidi samo to, da bo ŠOS ob denar, pa da bodo ukinjeni študentski servisi (Kar sicer podpiram)!

Kaj pa študentski klubi, ki prav tako ne bojo več mogli funkcionirat, ker pač ne bo denarja s ŠKISa, oz. ga bo mnogo manj... Za nek KŠK me ne skrbi, kaj pa mali študentski klubi??

Večje število štipendij je pa samo metanje peska v oči...
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Seveda, vidimo pa tudi to, da študentska funkcionarka vozi bmw-ja in da imajo študentski funkcionarji plače na ravni predsednika vlade, kar se meni ne zdi prav. Bodo pač prišli delat tisti, ki so pripravljeni delat za pol manj denarja in tako bo tudi dovolj denarja za študentske klube.

Jst mislim, da je metanje peska v oči tudi to, da vsi v en glas govorijo, da brez študentskega dela ne bodo mogli študirati. Ko sem nazadnje preverila je bil reden študij pri nas zastonj. Tudi sama sem bila nekoč študentka in sem delala samo poleti in moj cilj je bil narediti vse izpite, ne zaslužiti 200.000 sit na mesec. Moji starši so bli daleč od tega, da bi bili premožni in sem vseeno normalno shajala in tudi meni je bilo povsem logično, da kot študentka ne morem imeti polne omare oblek, avtomobila, naročnine za gsm pa vsak dan jesti po restavracijah, ob vikendih sem zapravila 2000 sit, če sem jih imela, če ne smo s frendi skupaj zbrali za dve litrce in liter kokakole in smo se meli kul.
Pa ne ciljam nate, da ne bo nepotrebnih zamer
smile-1.gif
Govorim o študentih, ki so pozabili, da je njihova primarna naloga da študirajo, ne to, da imajo najzmogljivejši računalnik in telefon.

Pri nas imamo 35% fiktivnega vpisa in dokler se sistem v taki meri izkorišča, jaz čisto podpiram da se temu naredi konec.

lp

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
A ima tazga BMWja kot Maci?
grin1.gif
Hec! Res ni prav, da imajo takšne plače teli "funkcionarji". Tudi glede fiktivnega vpisa se popolnoma strinjam s tabo. Samo če hočeš študirat in ob tem ne zažirat staršev, pol je treba kdaj tudi kaj zaslužit.

Sicer pa mene bolj jezi to, da bodo ukinjeni študentski klubi. Oz bojo laufali, samo se bo treba pač prijavljat na vse možne razpise kar jih bo.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Samo če hočeš študirat in ob tem ne zažirat staršev, pol je treba kdaj tudi kaj zaslužit.

Nekako to dvoje ne gre skupaj. Ali delaš ali pa študiraš. Tisti "kaj zaslužit" boš pa tako ali tako lahko zaslužil, saj boš lahko še vedno delal 14 ur na teden.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
grin1.gif
Hec! Res ni prav, da imajo takšne plače teli "funkcionarji". Tudi glede fiktivnega vpisa se popolnoma strinjam s tabo. Samo če hočeš študirat in ob tem ne zažirat staršev, pol je treba kdaj tudi kaj zaslužit.
Kar boš z malim delom tudi brez problemov.

Študentski servis/delo se je izpridilo toliko, da bo redkokdo jokal za njim (razen parazitov, ki so na njgov račun živeli):
- poceni delavec (zakaj plačat dajatve?)
- še bolj poceni delavec (zakaj sploh kaj plačat?)
- "redna" zaposlitev, a brez dajatev (glej zgoraj)
- delo pod drugim imenom

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
grin1.gif

Sicer pa mene bolj jezi to, da bodo ukinjeni študentski klubi. Oz bojo laufali, samo se bo treba pač prijavljat na vse možne razpise kar jih bo.

noben v slo nima tako hudega bmw kot maci, zapomni si to, hec gor ali dol...
tongue-1.gif

badboys

Pripravnik
18. avg 2007
52
0
6
nekje je bilo rečeno da morajo starši financirati študenta dokler študira in da ne rabi noben delat študantskaga dela, če ga starši ne morejo financirat potem naj gre pa redno delat..... evo to je bla izjava nekega profesorja na faksu....... mislm wtf a zdj če nimaš staršev k imajo vsak po jurja pa pol plače na mesec potem si obsojen da boš delavec..... jao me je tko pograbil da bi ga kr nalomu.....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.749
9.962
113
40
MB
če nisi preveč brihtn, pol je boljše da delaš kot pa sprobavaš različne smeri študijev do 30 leta na račun nas vseh, če si u iber nadarjen boš pa si brez težav najdo sponzora za študij ...

badboys

Pripravnik
18. avg 2007
52
0
6
aja ka pa če slučajno nimaš staršev...... pol si kr avtomatsko obsojen na propad....... oziroma se ne moreš izobraževat. a ni glih fora v tem da lahko vsak študira kdor hoče?.... in kdo naj bi bil ta sponzor?

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Citat:
Uporabnik badboys pravi:
aja ka pa če slučajno nimaš staršev...... pol si kr avtomatsko obsojen na propad....... oziroma se ne moreš izobraževat. a ni glih fora v tem da lahko vsak študira kdor hoče?.... in kdo naj bi bil ta sponzor?

Saj, če bi tole gornje skrpucalo znal napisati tako da bi bilo čemu podobno, bi:
- bil pismen,
- lahko (do)študiral.

In ne, ni "fora" v tem, da lahko študira vsak ki to hoče, ampak, tisti ki (še enkrat):
- je pismen,
- lahko (do) študira in
- ne zagoni za študij 15 let.

Pa brez zamere, študenti bi kljub vsemu naj bili neka bodoča elita družbe in ne polpismeni šalabajzerji.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.749
9.962
113
40
MB
glej, če si perspektiven neboš prišel na trg dela sploh, ker te bo prej eno podjetje vzelo k sebi pa ti dajalo štipendijo, če si pa nek povprečn pa je škoda denarja za tvoj študij idi rajše delat ...
wink-1.gif

to zdaj vse skupaj ne pomeni, da si slab, bodi boljši od 80 % vseh ostalih
smirk-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.611
1.303
113
Citat:
Uporabnik badboys pravi:

no ja... taki nesrečniki dobijo kar lepo mesečno pomoč od države klko sem nazadnje preveril tako da lahko brez dela komot študira, položnice plačuje pa še ostane mu.