Mali Zoki nazaj v starem mercedesu

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kje si videl kako odvetnišvo? Napisal sem samo potek dogajanja in se nisem spuščal v presojanje tega dogajanja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.416
113
Avto lahko prodajo, vrnejo alpa unicijo. In veliko veliko se jih vrne. Sploh v primerih lizingov. In sodisce ne more lizingu rect komu bodo avto prodali...lahko rece samo zakonsko zadeva tezko zdrzi.

Sicer bo pa jankote njihov dolg pojedel ne pa prometni prekrski.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sicer bo pa jankote njihov dolg pojedel ne pa prometni prekrski.
Ah dej no. Pri vsakem poslu fajn zaslužijo, če dolgov ne vrnejo jim pa tudi gre v plus.
Pač znajo denar lepo skrit, boli jih qrac, če gre kako njihovo podjetje, ki je do vratu v dolgovih, po tem ko so vse premoženje preusmerili drugam v stečaj.
Pa ni to njihov izum. Ljublanska banka je vse premoženje, dobičke preusmerila v NLB, stari LB so pa ostali dolgovi do varčevalcev in en star pisalni stroj, ki so ga rubežniki končno zarubili, z njim bodo poplačali hrvaške varčevalce, kolikor se da, in je zgodba končana.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.117
16.330
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ampak njegovi firmi, kar je bilo na obravnavi rečeno, da se ne bo zgodilo in zato avto ni šel v prešo. ni tako?

a ločiš firmo od posameznika?

ločim, ločim.... česa tukaj pa ti ne razumeš, da je bilo sodišču zagotovljeno, da avto nikakor ne bo prišel v roke Jankoviæu ali kateri od njegovih firm in da je IZKLJUČNO ZATO avto ostal cel in ni šel v prešo? pa nima zdej veze koliko slamnatih podjetij ali pa X oseb je vmes? rečeno je bilo, da Jankoviæ ne bo prišel do njega pa pika. in temu ni bilo tako. samo to me moti, direktno prepričevanje (laganje sodišču) s figo v žepu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne govorit, da bi šel 200 k€ vreden avto v prešo!! Komu na čast!. In kaj misliš, na koliko zaporednih kupcev lahko vpliva prodajalec? Točno samo na tistega, kateremu proda.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.117
16.330
113
komu na čast? gospodu Jankoviæu, kateri se je kljub poznavanju zakonov vozil brez izpita ter s tem sprejel tveganje, da ga zato doleti kazen..... komu na čast je rekel, bravo, res....

in kaj ima veze koliko je vreden? če bi imelo to kaj vpliva, bi se že ob pisanju zakona spomnili še na vrednost avta in še to nekako not vključili pa niso.... in 200k € vreden avto pomeni nekemu z dovolj denarja (ali s celim kupom pufov) toliko, kot nekomu drugemu avto za 40-50k, pa gredo tisti tudi v prešo, odvisno je samo kako se sodišče odloči. in tukaj so ga namerno lagali, pa ne mi govort o vplivu prodajalca in ostalem, ker se je že isti moment, ko se je odločilo, da avto ne gre v prešo, vedelo, da gre zadeva nazaj v "prave" roke.

in ta avto bi dejansko šel v prešo, če se nebi sodišča na vse pretege prepričevalo v nasprotno in na polno zagotavljalo, da Jankoviæ pa že ne bo prišel do njega, to je bil EDINI razlog za vračilo avtomobila. sej drgač me boli kita za ta avto, na jetra mi gre samo tako očitno zavajanje sodišča, nekateri pa to še na polno podpirate. kar me v bistvu sploh ne preseneča, zagovorniki ste isti, kateri tudi trdite da je Jankoviæ (tokrat Zoran) sposoben, večkrat že izkazan menedžer in bi mu predali še državo v vodenje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Meni ni jasno zakaj je treba avte prešat. Zarubiš, prodaš na JAVNO OBJAVLJENI dražbi in izkupiček šibneš v proračun.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
in ta avto bi dejansko šel v prešo, če se nebi sodišča na vse pretege prepričevalo v nasprotno in na polno zagotavljalo, da Jankoviæ pa že ne bo prišel do njega, to je bil EDINI razlog za vračilo avtomobila. sej drgač me boli kita za ta avto, na jetra mi gre samo tako očitno zavajanje sodišča, nekateri pa to še na polno podpirate. kar me v bistvu sploh ne preseneča, zagovorniki ste isti, kateri tudi trdite da je Jankoviæ (tokrat Zoran) sposoben, večkrat že izkazan menedžer in bi mu predali še državo v vodenje.
O razlogih za vraæilo avtomobila ti ne moreš govorit, samo sodnik ve, zakaj se je tako odločil, kot se je.
In močno dvomim, da je to kar pišeš vzrok za vračilo avtomobila, še manj pa edini. Tisti vzrok o čemur ti pišeš so samo zgodbice za ovce, da so bile s sodbo vesele in zadovoljne.
Ni pa noben sodnik tako naiven ali pa neumen, da nebi vedel, da če nekomu vrne avto, da je potem tisti polnopravni lastnik in ima vso pravico razpolagat z avtom po svoji presoji in avto lahko proda komurkoli.

Tisto domnevno zagotavljanje, da vozilo ne bo prišlo nikoli več Jankoviču v roke nima nobene večje teže in pravne veljave kot pa tvoja zagotovila policaju/sodniu, da ne boš nikoli več prehitro vozil, potem ko te je policaj ujel na radar in misliš da ga boš s takimi izjavami prepričal, da bo odstopil od kazni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Meni ni jasno zakaj je treba avte prešat. Zarubiš, prodaš na JAVNO OBJAVLJENI dražbi in izkupiček šibneš v proračun.
In tvegaš, da se ti bo kdo pritožil na vrhovno/ustavno ali evropsko sodišče, potem boš pa vrnil avto in odškodnino in še plačal kazen, ker tak zakon vsaj po mojem mnenju ni v skladu z ustavo. Pa ne samo da boš plačal za ta primer, še pri drugih, za katere veš da se ne bodo tožili do konca si zajebal lopovski biznis.

Država dobro ve, da je bolje Jankoviča in podobne spustit in potem naprej kasirat ovcam, kot pa da bi Jankovič šel s pritožbami do konca, in potem še ovcam nebi več smeli avte zaplenit če bi se izkazalo da je takšno plenjenje vozil protiustavno. ,

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
O razlogih za vraæilo avtomobila ti ne moreš govorit, samo sodnik ve, zakaj se je tako odločil, kot se je.
In močno dvomim, da je to kar pišeš vzrok za vračilo avtomobila, še manj pa edini. Tisti vzrok o čemur ti pišeš so samo zgodbice za ovce, da so bile s sodbo vesele in zadovoljne.
Ni pa noben sodnik tako naiven ali pa neumen, da nebi vedel, da če nekomu vrne avto, da je potem tisti polnopravni lastnik in ima vso pravico razpolagat z avtom po svoji presoji in avto lahko proda komurkoli.

Tisto domnevno zagotavljanje, da vozilo ne bo prišlo nikoli več Jankoviču v roke nima nobene večje teže in pravne veljave kot pa tvoja zagotovila policaju/sodniu, da ne boš nikoli več prehitro vozil, potem ko te je policaj ujel na radar in misliš da ga boš s takimi izjavami prepričal, da bo odstopil od kazni.

OK, po Treh Apaurinih in enourni seansi joge sem se pomiril z dejstvom, da se moram strinjat s tabo.
evil.gif

Edino težo, ki jo ima sodnikova pripomba, da naj avto ne pride v roke določeni osebi, je v opozorilu, da bo naslednjič, ko bo njihovo vozilo v obravnavi, sodba bolj ostra.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
[
Mi ne živimo v pravni državi ampak v lopovski državi, kjer ti zaradi prekrška, ki ne vpliva na prometno varnost zaplenijo avto vreden 50 jurjev.

Če nekdo nima vozniškega izpita oz. ga je v tem primeru zaradi pi...rij, ki jih je delal na cesti izgubil je to sedaj prekršek,ki ne vpliva na prometno varnost???????????????????????????????????????????????

Ti RES živiš v svojem bananistanu...
Vožnja brez veljavnega vozniškega ali prometnega dovoljenja je prekršek, ni pa to prekršek zoper prometno varnost, saj z neobstojem štemplja v knjižici nikogar ne ogrožaš.
Če ne štekaš pa povej, koga konkretno je ogrožal Goršek, ki se je vozil brez veljavne prometne in bi za ta prekršek moral plačat nekaj tisočakov kazni, če nebi bile kazni za priviligirance drugačne kot za rajo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In tvegaš, da se ti bo kdo pritožil na vrhovno/ustavno ali evropsko sodišče, potem boš pa vrnil avto in odškodnino in še plačal kazen, ker tak zakon vsaj po mojem mnenju ni v skladu z ustavo. Pa ne samo da boš plačal za ta primer, še pri drugih, za katere veš da se ne bodo tožili do konca si zajebal lopovski biznis.

Država dobro ve, da je bolje Jankoviča in podobne spustit in potem naprej kasirat ovcam, kot pa da bi Jankovič šel s pritožbami do konca, in potem še ovcam nebi več smeli avte zaplenit če bi se izkazalo da je takšno plenjenje vozil protiustavno. ,
A če pa avto sprešajo pa ne tvegaš nič od tega?
grims-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ja, večkratna vožnja brez izpita je čisto nedolžen prekršek.

Lool, samo to je lep fa.kič pravni državi. Še en dokaz kje živimo.
Vožnja brez izpita (ob upoštevanju drugih pravil, kot je bil slučaj pri Jankoviču) je s stališča varnosti povsem nenevaren prekršek.
Zaradi knjižice ali brez knjižice v predalu pač ne voziš nič drugače, nobenega več ne ogrožaš.
Ma nemoj.
No, dejva pogledat zakaj normalna oseba nima izpita:
1.) ga ni naredila, torej lahko sklepamo, da ne NE pozna CPP predpisov, desnega pravila, stop znaka, itd.
2.) ga je naredila, a so ji ga odvzeli (verjetno zato, ker je vozila 5 km/h prehitro, a ne?
grims-1.gif
)
Obe možnosti pa kličeta po nesreči.
Ali imaš ti še kakšen tretji razlog?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.021
113
kod Džej-Zija
Pozabi, da boš temu posebnežu to dopovedal. Smo mu poskušali že mnogi, pa:
[*]nas ima za norca in samo provocira;
[*]je totalen tepec, nesposoben dojeti.
Katera od alinej velja, ve samo on.
rolleyes-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
rolleyes-1.gif
Obe?
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ja, večkratna vožnja brez izpita je čisto nedolžen prekršek.

Lool, samo to je lep fa.kič pravni državi. Še en dokaz kje živimo.
Vožnja brez izpita (ob upoštevanju drugih pravil, kot je bil slučaj pri Jankoviču) je s stališča varnosti povsem nenevaren prekršek.
Zaradi knjižice ali brez knjižice v predalu pač ne voziš nič drugače, nobenega več ne ogrožaš.
Ma nemoj.
No, dejva pogledat zakaj normalna oseba nima izpita:
1.) ga ni naredila, torej lahko sklepamo, da ne NE pozna CPP predpisov, desnega pravila, stop znaka, itd.
2.) ga je naredila, a so ji ga odvzeli (verjetno zato, ker je vozila 5 km/h prehitro, a ne?
grims-1.gif
)
Obe možnosti pa kličeta po nesreči.
Ali imaš ti še kakšen tretji razlog?
1) O tej kategoriji ne teče debata. Bi pa ob tem pripomnil, da bi morala država nudit pogoje, da vsak čimprej pridobi vozniško znanje in izpit, ne pa da nekatere pri tem omejuje in jim pridobitev znanja in opravljanje izpita celo prepoveduje.
2) 18 točk lahko dobiš zelo hitro. 6x prekoračiš za 5km/h (ko že omenjaš ravno ta prekršek) v coni 30, ki danes rastejo kot gobe po dežju. Ali pa 2x pelješ v Kranju mimo pokopališča toliko, kot je bila pred 3-leti tam omejitev.

Vožnja brez izpita po tem, ko so pridelal 18. točk prav nič bolj ne kliče po nesreči kot vožnja pri tistih, ki izpit imajo, če voziš po vseh drugih predpisih. Če si nekoč v preteklosti kršil nek predpis, ni moč sklepati, da ga boš vedno kršil.
Sem pa prepričan, da bi se se je pri vsakem od nas že napralo velikokrat po 18 točk, če bi policaji videli vse prekrške, ki jih povzročimo. Ampak eni imajo večjo srečo, drugi manjšo. Ene policaj opazi in kaznuje, če ne ustavijo npr. pri stop znaku, druge pač nikoli.
Tisti, ki trdi, da prekrškov ne dela je pač lažnjivec, ali pa ne pozna predpisov in se ne zaveda svojih napak, kar je v bistvu še slabše.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
rolleyes-1.gif
V resnici gre za
[*] vi ste totalni tepci, nesposobni dojeti.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
[
Mi ne živimo v pravni državi ampak v lopovski državi, kjer ti zaradi prekrška, ki ne vpliva na prometno varnost zaplenijo avto vreden 50 jurjev.

Če nekdo nima vozniškega izpita oz. ga je v tem primeru zaradi pi...rij, ki jih je delal na cesti izgubil je to sedaj prekršek,ki ne vpliva na prometno varnost???????????????????????????????????????????????

Ti RES živiš v svojem bananistanu...
Vožnja brez veljavnega vozniškega ali prometnega dovoljenja je prekršek, ni pa to prekršek zoper prometno varnost, saj z neobstojem štemplja v knjižici nikogar ne ogrožaš.
Če ne štekaš pa povej, koga konkretno je ogrožal Goršek, ki se je vozil brez veljavne prometne in bi za ta prekršek moral plačat nekaj tisočakov kazni, če nebi bile kazni za priviligirance drugačne kot za rajo.

Govorimo, da je nekdo delal pi..rije po cesti in je zato zgubil izpit - kar je po tvoje nepomemben prekršek... ne izmotavaj se in ne vozi teme drugam. Drugače pa itak... sej dugega kot to ne znaš.. ko si postavljen pred dejstvo in konkretno vprašanje čudežno "spregledaš" post oz. citiraš le tisto, kar se tebi dopade.

LP