Ne. Ne govorimo tistem o prekršku, ko je nekdo delal pi..rije po cesti, zato je dobil kazen takrat.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Vožnja brez veljavnega vozniškega ali prometnega dovoljenja je prekršek, ni pa to prekršek zoper prometno varnost, saj z neobstojem štemplja v knjižici nikogar ne ogrožaš.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
[
Mi ne živimo v pravni državi ampak v lopovski državi, kjer ti zaradi prekrška, ki ne vpliva na prometno varnost zaplenijo avto vreden 50 jurjev.
Če nekdo nima vozniškega izpita oz. ga je v tem primeru zaradi pi...rij, ki jih je delal na cesti izgubil je to sedaj prekršek,ki ne vpliva na prometno varnost???????????????????????????????????????????????
Ti RES živiš v svojem bananistanu...
Če ne štekaš pa povej, koga konkretno je ogrožal Goršek, ki se je vozil brez veljavne prometne in bi za ta prekršek moral plačat nekaj tisočakov kazni, če nebi bile kazni za priviligirance drugačne kot za rajo.
Govorimo, da je nekdo delal pi..rije po cesti in je zato zgubil izpit - kar je po tvoje nepomemben prekršek... ne izmotavaj se in ne vozi teme drugam. Drugače pa itak... sej dugega kot to ne znaš.. ko si postavljen pred dejstvo in konkretno vprašanje čudežno "spregledaš" post oz. citiraš le tisto, kar se tebi dopade.
LP
Nebi rekel, da so vsi proti meni.Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
A ni malo nenavadno, da le tebe noben ne dojame in da smo vsi proti tebi?
Lepo te je brat, se človek nasmeji.Citat:
1) O tej kategoriji ne teče debata. Bi pa ob tem pripomnil, da bi morala država nudit pogoje, da vsak čimprej pridobi vozniško znanje in izpit, ne pa da nekatere pri tem omejuje in jim pridobitev znanja in opravljanje izpita celo prepoveduje.
2) 18 točk lahko dobiš zelo hitro. 6x prekoračiš za 5km/h (ko že omenjaš ravno ta prekršek) v coni 30, ki danes rastejo kot gobe po dežju. Ali pa 2x pelješ v Kranju mimo pokopališča toliko, kot je bila pred 3-leti tam omejitev.
Vožnja brez izpita po tem, ko so pridelal 18. točk prav nič bolj ne kliče po nesreči kot vožnja pri tistih, ki izpit imajo, če voziš po vseh drugih predpisih. Če si nekoč v preteklosti kršil nek predpis, ni moč sklepati, da ga boš vedno kršil.
Sem pa prepričan, da bi se se je pri vsakem od nas že napralo velikokrat po 18 točk, če bi policaji videli vse prekrške, ki jih povzročimo. Ampak eni imajo večjo srečo, drugi manjšo. Ene policaj opazi in kaznuje, če ne ustavijo npr. pri stop znaku, druge pač nikoli.
Tisti, ki trdi, da prekrškov ne dela je pač lažnjivec, ali pa ne pozna predpisov in se ne zaveda svojih napak, kar je v bistvu še slabše.
Tebi ne, pač pa tvoji ženi, ki je vsakodnevno udeležena v letalskem prometu. ti ji samo metlo poštemplaj za tehnični.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Lepo te je brat, se človek nasmeji.Citat:
1) O tej kategoriji ne teče debata. Bi pa ob tem pripomnil, da bi morala država nudit pogoje, da vsak čimprej pridobi vozniško znanje in izpit, ne pa da nekatere pri tem omejuje in jim pridobitev znanja in opravljanje izpita celo prepoveduje.
2) 18 točk lahko dobiš zelo hitro. 6x prekoračiš za 5km/h (ko že omenjaš ravno ta prekršek) v coni 30, ki danes rastejo kot gobe po dežju. Ali pa 2x pelješ v Kranju mimo pokopališča toliko, kot je bila pred 3-leti tam omejitev.
Vožnja brez izpita po tem, ko so pridelal 18. točk prav nič bolj ne kliče po nesreči kot vožnja pri tistih, ki izpit imajo, če voziš po vseh drugih predpisih. Če si nekoč v preteklosti kršil nek predpis, ni moč sklepati, da ga boš vedno kršil.
Sem pa prepričan, da bi se se je pri vsakem od nas že napralo velikokrat po 18 točk, če bi policaji videli vse prekrške, ki jih povzročimo. Ampak eni imajo večjo srečo, drugi manjšo. Ene policaj opazi in kaznuje, če ne ustavijo npr. pri stop znaku, druge pač nikoli.
Tisti, ki trdi, da prekrškov ne dela je pač lažnjivec, ali pa ne pozna predpisov in se ne zaveda svojih napak, kar je v bistvu še slabše.
Eno vprašanje: dej mi povej tole. Jaz bi rad letalo pilotiral (pa nimam pojma o tem in sem totalni antitalent). A mi mora država omogočit, da to čimprej lahko delam?
Citat:
Ne. Ne govorimo tistem o prekršku, ko je nekdo delal pi..rije po cesti, zato je dobil kazen takrat.
Govorimo o prekršku, v nekem drugem času in kraju, ko ni delal nobenih pi..rij po cesti, samo vozil je brez knjižice v predalu. razen tega ni naredil nobenega drugega prekrška. Takrat ni ogrožal pač nikogar.
Zanimivo. Mene pa najbolj ogrožajo trezni z izpitom, in ti tudi povzročijo preko 90% nesreč.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Ne. Ne govorimo tistem o prekršku, ko je nekdo delal pi..rije po cesti, zato je dobil kazen takrat.
Govorimo o prekršku, v nekem drugem času in kraju, ko ni delal nobenih pi..rij po cesti, samo vozil je brez knjižice v predalu. razen tega ni naredil nobenega drugega prekrška. Takrat ni ogrožal pač nikogar.
Evo, to sem hotel slišat. Zakaj pa potem vlečeš v to temo še vsej kaj drugega? Aha... saj res... jaz ne smem, ti lahko...
PA eš moje mnenje... VSAK, ki je zgubil izpit iz takega ali drugačnega razloga me ogroža VSAKIČ, ko je na cesti brez izpita.
LP
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ampak njegovi firmi, kar je bilo na obravnavi rečeno, da se ne bo zgodilo in zato avto ni šel v prešo. ni tako?
a ločiš firmo od posameznika?
ločim, ločim.... česa tukaj pa ti ne razumeš, da je bilo sodišču zagotovljeno, da avto nikakor ne bo prišel v roke Jankoviæu ali kateri od njegovih firm in da je IZKLJUČNO ZATO avto ostal cel in ni šel v prešo? pa nima zdej veze koliko slamnatih podjetij ali pa X oseb je vmes? rečeno je bilo, da Jankoviæ ne bo prišel do njega pa pika. in temu ni bilo tako. samo to me moti, direktno prepričevanje (laganje sodišču) s figo v žepu.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ma nemoj.Citat:
Vožnja brez izpita (ob upoštevanju drugih pravil, kot je bil slučaj pri Jankoviču) je s stališča varnosti povsem nenevaren prekršek.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ja, večkratna vožnja brez izpita je čisto nedolžen prekršek.
Lool, samo to je lep fa.kič pravni državi. Še en dokaz kje živimo.
Zaradi knjižice ali brez knjižice v predalu pač ne voziš nič drugače, nobenega več ne ogrožaš.
No, dejva pogledat zakaj normalna oseba nima izpita:
1.) ga ni naredila, torej lahko sklepamo, da ne NE pozna CPP predpisov, desnega pravila, stop znaka, itd.
2.) ga je naredila, a so ji ga odvzeli (verjetno zato, ker je vozila 5 km/h prehitro, a ne?)
Obe možnosti pa kličeta po nesreči.
Ali imaš ti še kakšen tretji razlog?
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ma nemoj.Citat:
Vožnja brez izpita (ob upoštevanju drugih pravil, kot je bil slučaj pri Jankoviču) je s stališča varnosti povsem nenevaren prekršek.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zaradi knjižice ali brez knjižice v predalu pač ne voziš nič drugače, nobenega več ne ogrožaš.
1.) ga ni naredila, torej lahko sklepamo, da ne NE pozna CPP predpisov, desnega pravila, stop znaka, itd.
2.) ga je naredila, a so ji ga odvzeli (verjetno zato, ker je vozila 5 km/h prehitro, a ne?)
jankovič je IMEL izpit ampak ga ni imel s SEBOJ...velika razlika
Citat:
Zanimivo. Mene pa najbolj ogrožajo trezni z izpitom, in ti tudi povzročijo preko 90% nesreč.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Evo, to sem hotel slišat. Zakaj pa potem vlečeš v to temo še vsej kaj drugega? Aha... saj res... jaz ne smem, ti lahko...
PA eš moje mnenje... VSAK, ki je zgubil izpit iz takega ali drugačnega razloga me ogroža VSAKIČ, ko je na cesti brez izpita.
LP
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ma nemoj.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
očitno tvoje razumevanje prava ni ravno najboljše...Lizingodajalec je obljubil da ONI nebodo več dali jankoviču avtomobila...kako naj bi ONI zagotovili da tretji tega avtomobila nebo prodal jankoviču - NEMOGOČE...tak da počasi nehajte nakladat kdo in kaj je lagal sodišču...Lizingodajalec je svojo obljubo izpolnil in avto prodal tretjemu.-..le-ta pa ni dal sodišču nobene obljube in lahko avto proda komurkoli želi..
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ma nemoj.Citat:
Uporabnik sad pravi: