ljubljanski mestni redarji spet v akciji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Kaj se zgodi če daš zahtevo po sodnem varstvu?
Recimo da jaz verjamem, da imam prav, "redar" na MOLu je po telefonu tudi rekel da imam "prav",samo da naj priložim "oprijemljiv dokaz" (katerga pa pri ugovoru še nisem mogle priložiti, ker je bil še v postopku "pridobitve", ki je trajal 7let in pol.
bonk.gif

Na drugo kazen sem že priložil ta "oprijemljiv dokaz" in je šlo z "opominom" skozi. (čeprav avti ki so imeli ta dokaz na vetrobranskem steklu sploh niso dobili kazni, ne vem zakaj si potem jaz zaslužim opomin,). Če si ga kdo zasluži v mojem primeru, si ga zasluži, država.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Zahteva za sodno varstvo je tam zato, da tisti, ki na svoja vozila lepijo neumne liste z napisom "ne pisite mi kazni ker me lahko sodi samo sodnik ..." - zraven pa na navajajo ustavo, ki je niti ne razumejo, pridejo na svoj račun. Sodišče pač presoja dokaze v tvojo korist....

Jaz ne vem zakaj te moti opomin? kako naj redar ve da si invalid, če nimaš oznake na avtu?! A naj zavoha al kaj? Opomin je čisto fer, ti ne boš plačal, še vedno pa je sporočilo da si delal napako.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz ne vem zakaj te moti opomin? kako naj redar ve da si invalid, če nimaš oznake na avtu?! A naj zavoha al kaj? Opomin je čisto fer, ti ne boš plačal, še vedno pa je sporočilo da si delal napako.
A zakaj ga moti opomin?
Opomin pomeni, da redarji menijo da Hanzi JE napačno parkiral. pa so rekli naj mu tokrat bo oproščeno, ker se jim ne ljubi za 20€ pisat odgovore na pritožbe, kregat z njim, hodit na sodišča....in dali opomin, upajoč da se ga bodo tako znebili.

Hanzi pa meni, da NI napačno parkiral in bi želel tam parkirat tudi danes, jutri in naslednja leta brez kazni (in brez dovolilnice za vetrobranom, ker jo nima).

Zdej takole. Če ima Hanzi prav in če so se redarji zmotili, je prav da zahteva sodno varstvo, kjer bodo ugotovili da ni kriv. Opomin namreč pomeni da je kriv.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Ja, ker dejansko je kriv. On je parkiral nekje kjer se ne sme če nimaš dovolilnice. Ki je pač ni imel. In zato je kriv. Opomin je dobil zaradi olajševalnih okoliščin ki jih navaja (da bi si dovolilnico zasluzil pa se ze 7 let bori zanjo). Samo dokler je nima je v prekršku ce parkira na mestih za invalide.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Opomin sem dobil na ugovor kjer sem že lahko priložil kopijo parkirne akrte.
Na prvo kazen je še nisem mogel priložiti in so mi lepo napisali globo.
In sedaj grem na sodno varstvo s kopijo parkirne karte (čeprav v pravnem pouku je ena "past" - naknadno priloženi dokazi ne veljajo?!), vsaj zdi semi da je nekako tako napisano.
Sem pa že v prvotni ugovor priložil kar nekaj dokumentacije, in se me je "rabelj" na MOL- u tudi spomnil po obširni dokumentaciji ko sva govorila po telefonu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

In sedaj grem na sodno varstvo s kopijo parkirne karte (čeprav v pravnem pouku je ena "past" - naknadno priloženi dokazi ne veljajo?!), vsaj zdi semi da je nekako tako napisano.

To velkja le za dokaze, ki si jih že imel, pa jih nsii takoj predložil. Če si dobil naknadno, to seveda ne velja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Ja ampak bistvo opomina je v tem, da karte nisi imel na armaturki oz. vidnem mestu. tudi ce bi jo v tistem trenutku imel pa ni bila na vidnem mestu si v prekrsku. Ker sicer bi vsak to imel doma in se pac pritouzil ko bi dobil kazen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
v času nepravilnega parkiranja še nisem imel karte.....sem jo pa dobil v času ko so pošiljali obvestilo o prekršku (drugo). Za prvo obvestilo sem bil prepozen s prejemom karte. "nepravilno" sem parkrial v začetku in sredi frebruarja.....(tako kot skoraj vsak dan predl blokom)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Žurnal 24 je objavil tole zanimivost...
pa sem mislil, da je to možno samo v vicih o policajih
grims-1.gif

Boh ve, kaj je to zaena zajebancija. Dvomim, da je kdo toliko retardiran, da bi šel na tak avto limat še kazen.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Bom kar kopiral iz a.com
Citat:
Danes je v Kranju, vseh bivših kranjskih občinah, občini Tržič, občasno tudi občina Bled in Radovljica, začel delovati radar.

Samo v Predosljah jih je danes slikal zaradi prekoračitve hitrosti preko 70. Toleranca bo za sedaj za 10 km od predpisane.
Zato po predpisih ....

t_radar_003_770.jpg

t_radar_002_789.jpg

t_radar_001_172.jpg

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Teli radarji se pa množijo. Za pobruhat. Bo treba kar pazit, da ne bomo podpiral države po nepotrebnem. Še posebej, če so fajn postavljeni, recimo pred koncem al pa takoj na začetku naselja, po možnosti tam, kjer se naslje začne ali konča 100 metrov prej ali kasneje, ko ni več ne hiš ne ničesar =)

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
A so te registrske edine, ki so na Roomsterjih? LJ DJ-053 & LJ DJ-211
Ker je bil danes proti večeru (malo pred 19h) na Nemški cesti parkiran en sumljiv Roomster s tablicami (upam da sem si prav zapomnil): LJ FE-67...
Ti redarji tudi kaj menjavajo tablice?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tole je pa še slabše vidno kot tisti lj roomsterji.....

jeba bo....

Zate je vseeno, saj si že večkrat napisal da vedno voziš (in parkiraš) po predpisih.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
A so te registrske edine, ki so na Roomsterjih? LJ DJ-053 & LJ DJ-211
Ker je bil danes proti večeru (malo pred 19h) na Nemški cesti parkiran en sumljiv Roomster s tablicami (upam da sem si prav zapomnil): LJ FE-67...
Ti redarji tudi kaj menjavajo tablice?
Pozoren moraš biti samo na razne CB antene katere se nahajajo na vozilu in so vidne že na daleč.