ljubljanski mestni redarji spet v akciji

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Govoril sem o Roomsterjih
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz

Bom kar kopiral iz a.com
Citat:
Danes je v Kranju, vseh bivših kranjskih občinah, občini Tržič, občasno tudi občina Bled in Radovljica, začel delovati radar.

Samo v Predosljah jih je danes slikal zaradi prekoračitve hitrosti preko 70. Toleranca bo za sedaj za 10 km od predpisane.
Zato po predpisih ....

t_radar_003_770.jpg

t_radar_002_789.jpg

t_radar_001_172.jpg
V prvih štirih dneh delovanja je samo v kranjski občini (meri še v petih drugih) ulovil 247 prehitrih voznikov, od tega kar štiri, ki so prekoračili hitrost v naselju za več kot 30km/h. koliko je blo tistih do 10, (20, 30) pa niso napisali.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
A so te registrske edine, ki so na Roomsterjih? LJ DJ-053 & LJ DJ-211
Ker je bil danes proti večeru (malo pred 19h) na Nemški cesti parkiran en sumljiv Roomster s tablicami (upam da sem si prav zapomnil): LJ FE-67...
Ti redarji tudi kaj menjavajo tablice?
Pozoren moraš biti samo na razne CB antene katere se nahajajo na vozilu in so vidne že na daleč.

Za službene radijske zveze se ne uporabljajo cb postaje ampak ukw, ker pa vozila delujejo samostojno jo pravzaprav ne rabi, razen za druge namene. Leta nazaj so pa radarji delovali tako da je v vozilu operater meril in po radijski vezi sporočal naprej koga naj ustavi in seveda hitrost, ja , takrat so nam postaje zelo pomagale
grims-1.gif

Lp.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
to se dela se danes. pride radarist iz prometne in lokalni policisti. Dogovorijo se na katerem kanalu bodo delali in potem je isto kot vcasih. Na koncu radarist sprinta vse slike in jih da lokalcem za potrebe dokazovanja v morebitnih pritozbenih postopkih. Samo sedaj je tetra in ne ukw. Ukw je ostal na nekaterih obmocjih ki jih je skoraj nemogoce pokrit s tetro in pa nekatere enote uporabljajo ukw kot sekndarne zveze.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sass: lastnina je sveta. pot je last MOL.(naj grem kidat tudi zaloško, obvoznico, AC?). Naj jo napiše v lastnino stanovalcev (pol pa svizec zavije čokolado) pa jo bomo mi kidal.
ThaShizznitt: a ne vidiš kupa snega? Le zakaj potem pred in za kupom snega dobivamo kazni za parkiranje na intervencijski poti? Pa je vsaj še en tak kup snega na tej "intervencijski poti". Je pa res da je bil včeraj že pol manjši kot tik po sneženju.
Sicer pa sem prepričan da se redarji zaman trudijo. Če pa bi odvetnika najel pa sploh! Samo rabim - čakam sliko napačno parkiranega avta kot dokaz!

Sicer pa pravega razloga za to pisanje in slikanje še nisem objavil in ga tudi ne bom. Vsaj zaenkrat še ne, oziroma dokler se zgodba s kaznimi ne razplete!
Ko pa se to "razplete" bom pa zahteval še javna opravičila od določenih alter uporabnikov!
evil.gif

Samo v vednost:
Obe kazni sta stornirani! Sicer je bilo potrebno nekaj klicev, in imeti veliko sreče s to slo birokracijo
bonk.gif
ampak je na srečo uspelo.
Če pa ne bi, bi se pa tudi na kakšnih višjih instancah pogovarjali! (s pomočjo odvetnikov seveda)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
stornirani nista. Ali sta odpravljeni ali pa razveljavljeni. In ce mestna uprava da kaj na svoje redarje potem sta razveljavljeni

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
stornirani nista. Ali sta odpravljeni ali pa razveljavljeni. In ce mestna uprava da kaj na svoje redarje potem sta razveljavljeni
Kaj je pa razlika med temi izrazi? (storno, razveljavitev, odprava)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No potem pa razveljalvljeni oziroma sem dobil "opomin". Itak ne bi svoje (ali pa birokratske ovire) napake priznal niti pred evropskim sodiščem najbrž.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Odpravi se stvari ki so nične (ne bi smele sploh nastati - recimo jaz te kaznujem ker si hodil po pločniku - nična zadeva ker ni zakonske podlage) in se odpravijo za nazaj z vsemi posledicami ki so nastale zaradi zadeve ki je sedaj nična. Razveljavitev je pa da se ugotovi da nekaj ni bilo ok ampak je sicer obstajala zakonska podlaga samo odlocitev je bila recimo napacna. Se razveljavi in izda nova odlocba (sklep, pln, ...).

Torej tebi ni bilo nic stornirano ampak si se vedno kriv. Samo sankcija je blazja kot prej.

Pa kot smo zaslediliv tej temi:
- ti si parkiral na mestu za invalida
- ti dejansko si invalid
- ti zaradi birokratske nesposobnosti nimas parkirne karte za invalida

In kaj naj zdaj redar zavoha to slednjo tezavo? tip je postopal po zakonu

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No potem pa razveljalvljeni oziroma sem dobil "opomin". Itak ne bi svoje (ali pa birokratske ovire) napake priznal niti pred evropskim sodiščem najbrž.

Hanzi
Dobil si opomin, torej ostajaš kriv.

No pa te vprašam, pa pošteno odgovori. Kolikor razberem si dobil dvakrat kazen zaradi kršenja nekega člena. (parkiranje na intervencijski poti in parkiranje na mestu za invalide če se prav spomnim). če se motim me popravi. no lahko pa kar člene navedeš, da bomo vedli zakaj se je šlo.

torej vprašanje :
Ali si tisti člen res kršil, tako kot ti je očital redar. odgovori z DA ali NE ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

- ti zaradi birokratske nesposobnosti nimas parkirne karte za invalida
in preklemansko "srečo" sem imel da sem dobil karto letos spomladi po dolgotrajnem zdravljenju. Če bi recimo kazen fasal lani ali celo prej me prav zanima kako bi se "pogovarjali".
Pritožbe brez parkirne karte niso jemali resno, kljub temu da sem jim poslal 10+ strani zdravniške dokumentacije iz katere je bilo razvidno da bom upravičen do karte!

BIROKRACIJA
bonk.gif

Intervencijska pot je lastnik MOL.
kjer so bili avti parkirani je last stanovacev. Imajo redarji pravico talati listke na privat zemljišču?
Pri sosednjih blokih se je že zamenjal znak, na katerem piše da je dovoljeno za stanovalce. No pri našem je sedaj bolje da se ne, ker jaz sedaj parkiram "legalno"

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
syntič: na zemljišču bloka (stanovalcev) sem parkiral brez parkirne karte na mestu označenem za invalide(mislim da je na šverc označeno, vsaj tako mi je enkrat prišlo na "uho", ker sicer se znak tepe s znakom ki prepoveduje vožnjo (do invalidskega znaka) razen intervencijskim vozilom.
Kazen dobil za aprkiranje na intervencijski poti(last MOLa) , kar pa sploh ni res! Če že, smo samo uporabljali to pot za dovoz, ampak tega nam ne morejo "dokazat", razen če nas dobijo pri vožnji po njej!

Aja pa da se ne boš spustil v invalide: Bodi brez skrbi,sedaj lahko legalno in legitimno parkiram na teh parkingih (čeprav se jim velikorkat odpovem) . Samo prej pa zaradi "trapaste" BIROKRACIJE" nisem mogel, čeprav sem bil na inv. voziščku in imam odločbo da vozim avtomatika.

Ja saj vem , makovke.....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Glej človek dojemi: Nisi imel parkirne karte. Nisi je imel. In nicniso naredili narobe. So spremenili kazen ker si dokazal da defacto si bil upravicen do parkiranja, samo karte pa nisi imel.

Za voznjo po intervencijski poti te redar ne more kaznovati, ker nadzirajo le mirojoc promet in pa hitrost z samodejnimi radarji.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pritožbe brez parkirne karte niso jemali resno, kljub temu da sem jim poslal 10+ strani zdravniške dokumentacije iz katere je bilo razvidno da bom upravičen do karte!

Pa kaj bi rad - saj niso oni ne usposobljeni, ne nastavljeni da presojajo o tem kdo je upravicen do karte z invalidsko oznako. Njihova naloga je, da tiste, ki karte nimajo (in ti je nisi imel), evidentirajo in oglobijo. Bodi srecen, da niso sli po crki zakona, sicer bi kazen moral placati.

Za podelitev karte so zadolzeni drugi. Ce kdo, potem so kvecjemu tile pravi naslov za tvoj gnev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Če drugače povem: karta mi je bila na srečo odličen izgovor. Je pa res, za podelitev karte so zadolženi drugi in nekaterim od teh sem že povedal svoje, nekaterim pa še bom.

Bi ti bil tiho, če bi na tvojem dvorišču dobil kazen za nepravilno parkiranje? Sosednji bloki so si že postavili pr. znake, ki stanovalcem dovoljujejo parkiranje na zemljišču ki je v lasti stanovalcev. Pa so "okoliščine" enake kot pri našem bloku.
Me prav zanima na koga so pritisnili (najbrž preko upravnika), da so postavili drugačen pr. znak.

Zadnjič sem lepo slišal uradno osebo: država mora spoštovati zakone! To je res, ampak samo takrat ko njej paše... ko njej ne paše, se lahko slikaš

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Bi ti bil tiho, če bi na tvojem dvorišču dobil kazen za nepravilno parkiranje?

Nikakor - pri nas je tabla "dovoljeno za stanovalce <nas naslov>", parkirisce je dovolj veliko, da na "intervencijski poti" pri nas od stanovalcev obcasno parkira samo en tip, ki je na trenutke prelep, da bi uposteval predpise (njegov poklic: odvetnik
rolleyes-1.gif
), ostali se pa lepo zvrstijo po parkirnih mestih.

Pri nas se nisem videl obcinskega redarja, ze tako so preleni, da bi oglobili vse tiste, ki zaparkirajo plocnik na solski poti (enega dobijo, napisejo listek in odkorakajo stran, ze cez par minut so pa namesto tistega enega avta tam vsaj trije drugi, ker je rulja prevec lena, da bi se sprehodila 50 metrov od avta do trgovine).

Ce bi po kaksnem nakljucju kljub temu zelel obcinski redar na nasem parkiriscu meni nekaj neutemeljeno zaracunati, bi se precej verjetno znasel na TV z imenom in priimkom, ker slabo prenasam bedake. Ko bi se moral njegov nadrejeni pred kamero opravicevati za njegovo neumnost, bi najbrz posteno razmislil, ali bi ga se obdrzal v sluzbi.

Ne vidim pa kako je to povezano s tvojim primerom - ti ustrezne karte nisi imel in si parkiral tam, kjer brez karte ne smes parkirati.