ljubljanski mestni redarji spet v akciji

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
nikjer ni napisano, da ti je prekrskovni organ dolzan placilni nalog vrociti na kraju. Ljubljanski redarji nikoli ne vrocajo na kraju ker mislim da niti nimajo obrazcev in se vse printa iz racunalnika.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
nikjer ni napisano, da ti je prekrskovni organ dolzan placilni nalog vrociti na kraju. Ljubljanski redarji nikoli ne vrocajo na kraju ker mislim da niti nimajo obrazcev in se vse printa iz racunalnika.
Kranjski jih pa znajo naprintat na licu mesta in zataknit za brisalce.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

ja in?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

ja in?
znaš pojasnit, zakaj različni postopki?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ker so plačani iz davkoplačevalskega denarja in nekako, moralno morajo odgovarjati kaj počnejo z našim denarjem?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Ker so redarji stvar občine?
Ker nimajo željeukvarjati se z raznoraznimi osebki?
Kaj ne velja za vse redarje različnih občin enak ZVCP? in enaki postopki zapisanh v zakonih, ki jih je sprejel parlament?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
in kaj ima ZVCP veze z izrekanjem kazni? očitno so videli kater [censored] sedi v avtu, pa so se odločili, da raje kar po pošti pošljejo, kot da debatirajo z njim 2 leti

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
in kaj ima ZVCP veze z izrekanjem kazni? očitno so videli kater [censored] sedi v avtu, pa so se odločili, da raje kar po pošti pošljejo, kot da debatirajo z njim 2 leti
In kater zakon ima po tvoje veze z izrekanjem kazni?
Maš prav, res niso hotli z nikomer debatirat, so vizgleda nedeljo zjutraj mal potegnili spanec, pa se je mudilo narest red v industrijski coni (beri pokasirat), ker je folk že odhajal, pa bo se s pisanjem listkov zamudili toliko, da bi kakšen šel, še preden bi mu pokasirali. Al pa so se bali, da jih kak pijan in razjarjen voznilk, ki so ga visoko oglobili za povsem nepomemben prekršek, ki ni oviral ali ogrožal nikogar, lepo po domače usekaj na gobec.

Še vedno pa ni jasno, zakaj eni redarji dajo obvestilo o prekršku, drugi pa ne? A ni za vse enak zakon o postopkih, zvcp...?

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Naj redarjem naložijo real time google earth, pa bodo kar tam kasirali
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Naj redarjem naložijo real time google earth, pa bodo kar tam kasirali
grin1.gif

Sej ko boš imel škatlico za satelitsko cestninjenje, bodo do metra natančno vedli kje se nahaja tvoj avto vsak trenutek.
Pa jim še registerskih ne bo treba prepisovat.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Pa ne plačilne naloge ampak obvestila o prekršku. to delajo tudi ljubljanski. Ni pa jim treba. Sicer pa o postopkih ne govori ZVCP ampak ZP-1 tok da se ne boš šenaprej smešil z omenjanjem ZVCP v povezavi s tem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Sem preletel ZP-1 pa nikjer ne piše, v kakšnem času mora organ ki je izdal plačilni nalog, odgovoriti na ugovor. So samo dolžnosti "prekršitelja" vedno navedeno, tistih na drugi strani pa ne.
Upam da ne bom dobil enkrat samo izvršbe.

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
jaz ravno čakam razglednico s pozdravi mesnega redarstva. "Spekli" so me pri znaku 30km/h (pa ne v okolici šole, tam se strogo držim omejitve). Koliko sem pa točno peljal pa nevem, nekje med 45-50km/h.
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
v mojem "rajonu" je 30 cona, pa sem prepričan da tudi lpp ne vozi 30, razni večerno-nočni motoristi pa z lahkoto spredaj dodajo 1 (130)

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Sem jih jaz zašpecal na HIT. So ba bli v bistvu na dvorišču gostilne Tinček v Sneberjah,.

PS Svoje dvorišče naj si kupijo pa tam postavijo radar.

Sej tam je omejitev 50 ane?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
@hanzi,

tisto akr sem jaz napisal sem pobiral iz ZUP-a, vendar sem malce brcnil v temo. v tvojem primeru imajo čas do poteka zastaralnega roka. Koliko je, se mi po resnici sedaj ne da iskati (v glavi mam cifro 2 leti). v glavnem tisto z zupom velje, ko ti od nekega organa zahtevas nekaj (recimo gradbeno dovoljenje), tole kar mas sedaj pa je ze postopek o prekrsku. Tko da kupi si blazinico, daj jo na stol, vsedi se k oknu in cakaj postarja
=)

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik kingroad pravi:
jaz ravno čakam razglednico s pozdravi mesnega redarstva. "Spekli" so me pri znaku 30km/h (pa ne v okolici šole, tam se strogo držim omejitve). Koliko sem pa točno peljal pa nevem, nekje med 45-50km/h.
crazy1.gif

Za posrat
uf-1.gif

In zdej se bo zih eden našel in napisal, vozil bi počasneje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Aha, oni imajo dve leti čas zbirati pravna mnenja in ugotavljat ali imajo oni prav ali jaz, jaz pa osem dni......
Tako je.
Sicer nism prepričan ampak se mi zdi da je zastaralni rok celo 4 leta. Več kot za kaka hujša kazniva dejanja. Jebiga, denar država ne spusti kar tako z rok. Prej lopove.

Hanzi, upam da ti to dejstvo ne bo omajalo vero v nezmotljivost in poštenost državnih organov, pa v prepričanost, da so kazni namenjene izključno večji varnosti in nikakor ne polnjenju proračuna, tako kot si do nedavnega vedno zagovarjal. in želel višje kazni (dokler nisi ti prišel na vrsto za plačat).