ljubljanski mestni redarji spet v akciji

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ma sej skozi take kraje, kot je npr Logatec najraje vklopim tempomat, pa lahko u miru spremljam promet, brez da zijam na števec.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Točno to tudi jaz naredim vedno, ko se peljem čez Logatec.
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa še ni res kar je napisano. Lahko mirno steraš na 250, samo potem moraš nekaj časa ustreznio počasneje peljat. Če je pa vmes počivališče, pa tiščiš, vmes greš pa na kavo. SIcer pa imajo ta sistem radi v Italiji, pa obstajajo triki ...

točno to, pelješ tam 180, na odseku kjer je ta sistem montiran, pa grejo mimo padalci z 250+, pa jih vidiš potem na naslednjem postajališču s časopisom in kavico

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Se mal, pa si bomo montiral omejevalce za hitrost, tko kot na skuterjih....
hysterical-1.gif
pri novejših avtih to že dobiš v paketu s tempomatom.
cheer.gif
zadeva se dobro obnese za vožnje skozi naselja, mimo radarjev

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
mislim da na odseku med cestninsko postajo log in vrhniko.
pa v času, ko se je še plačevala cestnina, so bile ideje, da bi se izračunala povprečna hitrost med vstopno in izstopno postajo

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Se mal, pa si bomo montiral omejevalce za hitrost, tko kot na skuterjih....
hysterical-1.gif
pri novejših avtih to že dobiš v paketu s tempomatom.
cheer.gif
zadeva se dobro obnese za vožnje skozi naselja, mimo radarjev

To jaz s pridom uporabljam, ko se vozim dnevno po dunajski cesti. Omejevalnik na 65 in včasih se prav začudim, ko mi avto ne gre več hitreje. Potem pa pogledam na števec in mi je vse jasno.
rolleyes-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
652
113
Mamu jim hebem, pred šolo, že tko ni placa k klerikalci letajo navsezgodaj, une k nimajo več kam pobegnit gledat. Me nič ne moti če hebe za hitrost, tm je zjutraj približno hitrost crknjenega polža. Naj raje naredi red pred cerkvijo, da bomo mulce v miru lahko dostavili v šolo. Predvsem pa naj pospravi bizgece, ki so nam omogočili veleumni semafor. Placa tam kjer je je za krožišče, če pa kote cest pogledaš, pa ugotoviš, da NIMAJO POJMA. Nazadnje me je hotel polistkat in popisat, ko sem nosil v avto in iz avta robo v času dostave, pa sem mu kartonsko škatlo v roke porinu in reku, če te plačujem, še nosi.
Pol je pa debelo gledal, in češ zadnji del avtomobila ovira promet. Seveda mi ga je, ker je na placu za dostavo, bil parkiran avto mestnega redarstva.

lpD

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa še ni res kar je napisano. Lahko mirno steraš na 250, samo potem moraš nekaj časa ustreznio počasneje peljat. Če je pa vmes počivališče, pa tiščiš, vmes greš pa na kavo. SIcer pa imajo ta sistem radi v Italiji, pa obstajajo triki ...
Ta trik je laufal (še laufa?) s začetno in končno cestninsko postajo, s sistemom Tutor/Section control je pa ta bolj težka, ker so merilniki postavljeni na 3-4 km, vmes je pa bolj malo kavic. Zato so se tudi Italijani precej umirili, Avstrijci pa sploh, posebej ker imajo prenosne na nekaterih dalših gradbiščih. Mislim, pa da ne colajo, dokler ne presežeš povprečno hitrost za 10 ali celo 20 km/h.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Zadnjič je bil že zjutraj pred osmo na zaloški na cesti od obvoznice proti polju, tam pri odcepu za Slape(nasproti mercatorja)? Mislim da isti roomster.
Sicer je omejitev 50, pa gužva, tako da so mogoče dobili samo nekaj "padalcev"

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ta trik je laufal (še laufa?) s začetno in končno cestninsko postajo, s sistemom Tutor/Section control je pa ta bolj težka, ker so merilniki postavljeni na 3-4 km, vmes je pa bolj malo kavic. Zato so se tudi Italijani precej umirili, Avstrijci pa sploh, posebej ker imajo prenosne na nekaterih dalših gradbiščih. Mislim, pa da ne colajo, dokler ne presežeš povprečno hitrost za 10 ali celo 20 km/h.

No ja, pri tutorju so malo bolj na redko, pa še luškan trik obstaja ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
danes zjutraj spet na zaloški med obvoznico in cerkvijo v polju. (roomster).
Mislim da ni v bližini nobene šole, prehod vsaj 100m stran..... pa še zanima me v čigavi lasti je tista "široka" bankina.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Væeraj zjutraj (nedelja) so bili aktivni tudi izolski redarji v industrijski coni, kjer so slikali nepravilno parkirane.
Niti obvestila o prekršku se jim ni ljubilo pisat, samo mimo so se peljali in kar iz avta slikali.

Pa me zanima, če je na občini spisana kazen brez danega obvestila pravilno izrečena ter postopek pravilen?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
je legalno. Obvestilo o prekrsku pravno gledano ni nic. Steje placilni nalog ki ti ga posljejo po posti...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No ja, pri tutorju so malo bolj na redko, pa še luškan trik obstaja ...
Meni so se zdeli dokaj pogosto raztreseni, saj se vidi po antenah. Je pa res, da teh odsekov ni zelo veliko.

In ta trik je? Bi me zanimal ...
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
je legalno. Obvestilo o prekrsku pravno gledano ni nic. Steje placilni nalog ki ti ga posljejo po posti...
No vseeno pa me zanima, zakaj redarji niso kazni izrekli takoj na licu mesta, saj sem sedel v avtu. (škodoželjneži, vem da zdejle doživljate orgazme). Sicer ne vem točno, ali je mene tud slikal ali ne, ker mi je pripeljal za ritjo, vem pa da je slikal nekoga pred mano, ki je tudi bil v avtu. A bodo tudi tokrat napisali, da kazni ni bilo moč izrečt na licu mesta in se tako debelo zlagali? Je to še vedno pravilen postopek, če bi se takole lagali v obrazložitvi kazni?
Ja saj vem, mudilo se jim je ker je folk po prireditvi že odhajal, pa so želeli čimveč pokasirat :-(
Za nameček pa še povem, da ima ambasada gavioli par 10 parkirnih mest za dva tisoč ljudi, pa še ti so rezervirana za VIP, pa redarji vedno usmerjajo obiskovalce da parkirajo na pločniku, ob cesti in na delu ceste, ki je takrat enosmerna. Potem zjutraj pa kazen.
Še ena potrditev več, da se gre redarjem izključno za kasiranje, varnost ne igra tu prav nobene vloge.