Lisice

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
čakaj malo - zakaj pa potem obstajajo te nalepke? zakaj jih imamo? to mi ne gre v glavo ...

to je potem tako, kot bi rešilec na nujni vožnji lahko vozil strogo po predpisih?

še enkrat - kazen mi ni problem - to riskiramo vedno in povsod - problem so lisice.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Meni se samo zdi da te zaradi PRESS nalepke nihče ne mara
grims-1.gif

Saj vsi vemo kakšni so novinarji danes
uf-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ksz ...

kazen mi sploh ni problem. problem so LISICE!! že velikokrat sem dobil parkirno kazen, ko sem, pazi to, parkiral na plačljivem parkingu, a zaradi tega, ker se je delovni čas na dogodku podaljšal, nisem mogel podaljšati parkirnine. kaj naj? smo se na firmi zmenili in firma plača - po dogodku sem še vedno lahko fotografije oddal v pravem času, ne pa danes, ko sem imel še cel kup kolobocij zaradi tega.

PRESS nalepka - zakaj nikoli nisem videl olisičenega Popovega avta? Info TV-jevega? pa so bili zraven vsi olisičeni, ta avta sta imela pa samo obvestilo redarstva. zato, ker sta narobe parkirala, ampak so verjetno vedeli, da morajo hitro naprej.

aja, pa mimogrede, ne delam za šolsko glasilo, temveč za eno večjih fotoagencij v Sloveniji ...

skratka - kazen me ne moti, motijo me lisice, in jutri, ko grem tja, ne bom čakal eno ali dve uri, da mi ga odklenejo ...

aja, pa ni oviral prometa, niti malo. kar se tiče parkinkgov okoli Ekonomske fakultete - nisem vedel, da so plačljivi parkingi to, niti nisem gledal, ker nisem imel časa - če bi vedel, bi gotovo tam parkiral, tako sem pa mislil, da gre za parkinge izključno za študente in zaposlene. btw - vedno parkiram v parkirni hiši ali na plačljivih parkingih - vedno. da bom pa na obrobju parkiral in potem cel dan po raznih busih trogal 6k € vredno fotoopremo - no thank you. se mi je že naredilo, da so mi nekaj polomili na busu, ampak takrat, hvala bogu, velike škode ni bilo.

PRESS nalepka v Sloveniji pomeni samo to, da so ti potem ostali fouš. očitno. kaj čmo. foušarija, nacionalni slovenski šport. če temu ne bi bilo tako, danes ne bi dobil lisic, temveč samo kazen.

Dej česa ne dojameš? Pa koga briga če se tebi mudi?! A ker maš PRESS nalepko se ti pa mudi. A pol če mam jaz nalepko vrtnarije se smatra da se mi mudi rože zalivat in me ne bodo olisičili?!

Glej ker se ljudje ne držimo predpisov kje parkirat so uvedli kazni. Kazni naj bi bile vzgojne. Ti sam si napisal da so ti kazni že plačevale razne firme za katere si delal. Torej ni težave v denarju. Ok. Očitno lisice delujejo bolj vzgojno saj so se te dotaknile do te mere da si nam tu skušal prodati zgodbo o ubogem novinarju in grdih redarjih ki so spregledali neko obskurno nalepko. Očitno deluje. In vemo da tvoj avto ni oviral prometa, zato si dobil lisice. Če bi oviral promet bi fasal pajka in zgodba bi bila dražja (60 EUR odvoz + 40 EUR polovicka kazni = 100 EUR)

Jaz verjamem da si razkurjen. Meni so že odpeljali avto s pajkom, dobil sem lisice in ze nebroj listkov. Pa sem imel tud jaz kako nalepko nalepljeno. In sem bil zato se bolj razkurjen (ker sem si mislil kako si drznejo spake redarske). Ampak na koncu sem si moral priznati. JAZ sem narobe parkiral ne redar. In zame zakoni veljajo enako kot za ostale. In ti lepo plačaj kazen, v izogib lisicam parkiraj tam kjer se sme oz. uporabljaj taksi (če že denar ni problem in ti delodajalec lahko plača) in predvsem - ne smeši se z omenjanjem PRESS nalepke =)

Sorry to zadnje sem res mogu =)

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Glej, v SLO noben redar ne je.be listka "DOSTAVA", kaj šele, da bi se sekirali zaradi "PRESS" listkov... Pa pri dostavi se okoli avta dejansko nekaj dogaja (so indici, da voznik ni v sosednji oštariji na piru) in avtomobila res ne moreš parkirat 200m stran na mestu, kjer je to dovoljeno. Ampak veliko večino redarjev to ne zanima...si v prekršku pa basta.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
to je potem tako, kot bi rešilec na nujni vožnji lahko vozil strogo po predpisih?

še enkrat - kazen mi ni problem - to riskiramo vedno in povsod - problem so lisice.

Ta primerjava je čsto neumestna,kajti če je rešilec na intervencijski vožnji, to je nujno,če pa fotograf/snemalec ne odda pravočasno materijala pa ni življenjsko pomembno
confused-1.gif

Kot je nekdo že napisal,plačaj pa basta,za drugič boš pa vedel da tam pač ne smeš parkirat..

Lp.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
ksz ...

kazen mi sploh ni problem. problem so LISICE!! že velikokrat sem dobil parkirno kazen, ko sem, pazi to, parkiral na plačljivem parkingu, a zaradi tega, ker se je delovni čas na dogodku podaljšal, nisem mogel podaljšati parkirnine. kaj naj? smo se na firmi zmenili in firma plača - po dogodku sem še vedno lahko fotografije oddal v pravem času, ne pa danes, ko sem imel še cel kup kolobocij zaradi tega.

PRESS nalepka - zakaj nikoli nisem videl olisičenega Popovega avta? Info TV-jevega? pa so bili zraven vsi olisičeni, ta avta sta imela pa samo obvestilo redarstva. zato, ker sta narobe parkirala, ampak so verjetno vedeli, da morajo hitro naprej.

aja, pa mimogrede, ne delam za šolsko glasilo, temveč za eno večjih fotoagencij v Sloveniji ...

skratka - kazen me ne moti, motijo me lisice, in jutri, ko grem tja, ne bom čakal eno ali dve uri, da mi ga odklenejo ...

aja, pa ni oviral prometa, niti malo. kar se tiče parkinkgov okoli Ekonomske fakultete - nisem vedel, da so plačljivi parkingi to, niti nisem gledal, ker nisem imel časa - če bi vedel, bi gotovo tam parkiral, tako sem pa mislil, da gre za parkinge izključno za študente in zaposlene. btw - vedno parkiram v parkirni hiši ali na plačljivih parkingih - vedno. da bom pa na obrobju parkiral in potem cel dan po raznih busih trogal 6k € vredno fotoopremo - no thank you. se mi je že naredilo, da so mi nekaj polomili na busu, ampak takrat, hvala bogu, velike škode ni bilo.

PRESS nalepka v Sloveniji pomeni samo to, da so ti potem ostali fouš. očitno. kaj čmo. foušarija, nacionalni slovenski šport. če temu ne bi bilo tako, danes ne bi dobil lisic, temveč samo kazen.

sej tm maš in plačljiv parking in garažno hišo. pa še neplačljiv parking ampak tm raj ne parkirat. js sm ene parkrat pa je bil avto vsakič bolj odrajsan

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
In kako je z dostavo?
Če jaz nekomu nekaj peljem v LJ ,moram parkirat pred vhodna vrata.....drugače ne gre.....pa še zmontirat morem.
Če koga že kje zapakrkiram ,potem pustim listek s telefonsko in če kdo klliče tečem odmaknit kombi......drugače ne gre.

A lahko dobim lisice tudi za tako parkiranje? Stem da so vsi 4 smerniki vklopljeni?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Očitno so nate lisice kar vzgojno delovale. Naslednjič boš pred EF sigurno parkiral na mestu, ki je za to določeno. In si vzel tiste pol minute časa, da boš šel pogledati na ogromno parkirišče pred EF...
bonk.gif

Kot da se nobenemu drugemu ne mudi po svojih opravkih, pa morajo ravno tako vsi iskati parking....pač, pridi 10 minut prej in ne boš imel težav.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Dizzy ne ser ga, ti mas v glavi da ce imas press nalepko da pa lahko parkiras kjerkoli ti zapase, kot da si nek specijalec, jest pa ostali si pa s press nalepko samo rit obrisemo.

Pop tv in ostali delajo novice, pa se za te me briha, ti pa fotkas pa se pocutis kot da svet resujes, ah dej nehaj.

Sem pa res opazil zadnje cajte da hocete ratat kr neki umetniki, oziroma neka sub pi*darija. Izzrazate svoje nevem kaj skozi objektiv, ma dej nehi, ze za gasilce mi grejo kocine pokonc ko se ker oglasi in zacne jokati kaksna nadvrsta so, ampak dobr gasilec vsaj nekaj zrtvuje ce ze.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam eni ste pa res mal trdi - ni 10 minut časa. če imaš dogodek ob 12h, ki se konča ob 12:30 in imaš naslednji dogodek na drugem kraju ob 12:20 - se mi zdi da imam res 10 minut.
rolleyes-1.gif

in sem tudi rekel, da nisem vedel, da je tisto parkirišče odprtega tipa, temveč sem mislil, da tam parkirajo študentje in zaposleni. če ne bi gotovo tam parkiral, ker sem hotel na enem od teh parkirišč parkirat, pa je bila rampa, kakšne omarice za parkirne listke pa nisem videl.

glede na to, da sem velikokrat primoran malce napačno parkirat, kaj naj. fotko pa moram prinest. in kot sem rekel - če je le možno, parkiram po pravilih na plačljivih parkirplacih. se pa naredi najmanj 1x na teden, da to enostavno ni možno. takrat improviziram - kot veliko drugih.

rallyart: to so drugačni umetniki. mi se samo potrudimo, da novico, katera je napisana, najbolje podamo skozi objektiv, to je vse. saj pravim - kaj je pomen teh nalepk - zakaj nam potem ne rečejo ne veljajo in jih damo dol in basta. zakaj potem dostikrat avte z nalepko pustijio pri miru?

sej je vseen, vsak bo svoje tumbal, tko da itak ne bomo nikamor prišli. glavno, da mi je že par kolgov reklo, če lahko to nalepko še njim zrihtam ...

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Radar tebi ni hotel izkazovati nobeno fovsijo(lepo te prosim no), ampak njemu to nic ne pomeni, POPTV pa ostali so pa vrjetno kaksne pritozbe posiljali in se jih resneje jemlje, ti pa vrjetno nimas DELO PRESS ali podobno kartico.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Trd si kvečjemu ti! Tvoj problem, če "nimaš časa" zaviti na parkirišče do rampe in vprašati, če lahko parkiraš ali pa pritisniti na gumb od avtomata.
stupid-1.gif

Sploh pa ne razumem takih kot si ti, najprej naredijo prekršek, potem pa jokajo po forumih glede ugovorov in pritožb. Pač, parkiral si tam kjer ni dovoljeno, tvoja press kartica je en [censored] vredna za napačno parkiranje in pač požri, kar si si skuhal.

Sicer pa nima veze, izučilo te verjetno je za drugič in to je namen.

P.S. potem, ko si izgubil verjetno vsaj eno uro, da so ti lisice sneli, si pa verjetno res profitiral
grims-1.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:

Ne cmeri se no. Tam okoli so ze miljon folka olisicili, ti se pa zdaj jokas, ker velecenjega fotografa s PRESS nalepko ne bi smeli. Pravila veljajo za vse in prej ko se bos sprijaznil s tem, lazje ti bo v zivljenju.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Pravila veljajo za vse in prej ko se bos sprijaznil s tem, lazje ti bo v zivljenju.

Right. Pa dedek mraz in božiček tudi obstajata.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Pravila veljajo za vse in prej ko se bos sprijaznil s tem, lazje ti bo v zivljenju.

Right. Pa dedek mraz in božiček tudi obstajata.

Ok mogoce sem se narobe izrazil....pravila bi morala veljat za vse.

Lahko mi pa tudi dokazes selektivnost policajev/redarjev pri dajanju kazni pri EF
grin1.gif

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Očitno je tale "parkirni" lobi postal izredno močan, še posebej pa lisičarski oddelek. Celo tako drznost so si dovolili, da so Dizzyja olisičili. Je temu sploh še videti konec? Kdo bo naslednji? ...

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Itak je pa pri Ekonomski en ogromen plačljiv parkplac, zato izgovor, da ni bilo časa, pa nikjer prostora, pa ...., ne drži vode. Tja bi šel, plačal tistih par evrčkov in ne bi imel nobenih težav.

Pri Ekonomskem faksu je res ogromen parkplac, vendar je po novem samo za abonente... torej, če nisi abonent, se znajdi kot veš in znaš, parkirišče ob študentskih blokih in nasporti FDV pa je vedno zasedeno in moraš imeti prekleto srečo, da kam stisneš svojega konjička...
jezen.gif