Lisice

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Dizzy, ti imaš pa redno probleme s parkiranjem v Ljubljani:) Enostavno je tu tako, da lahko parkiraš tam, kjer je mesto NAMENJENO parkiranju. Got it? Ni to isto kot če u Žireh pod prvo hruško zapelješ. Mestno redarstvo te je kaznovalo, ker si narobe parkiral. Zelenice v LJ niso zato, da se gor parkira avto, ane? In kazni se ne boš izognil in prav je tako. Če imaš v centru problem parkirat (imamo jih vsi) potem parkiraj na obrobju in se pelji z busom.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Parkirne hiše pa so prazne. Noben problem dobiti plac v njih dopoldne...
To je edini način, da se folk nauči kje se sme parkirati... Ker je "prišparal" max. 2EUR na uro za plačljiv parking.
Šparat je treba, pa naj stane kolikor hoče...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Itak je pa pri Ekonomski en ogromen plačljiv parkplac, zato izgovor, da ni bilo časa, pa nikjer prostora, pa ...., ne drži vode. Tja bi šel, plačal tistih par evrčkov in ne bi imel nobenih težav.

Zelo na živce mi gre folk, ki tlači avte na najbolj nemogoče prostore, da bi se izognil plačilu evrčka. Ja, a za bencin oz. nafto pa imate?
bonk.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Roberto: kako pa izterjajo potem policaji takim študentom? No, na isti način naj tudi tak prekršek, jebiga.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Ni ravno isto, ker na prekršek se da vedno ugovarjati, na lisice pa bolj težko. Če hočeš avto še uporabljati, pač plačaš. Ker ti nihče ne bo lisic snel, ker si reven študent in nimaš denarja za kazen.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Oladi mojster glasbe, oladi. Če študentu zatakne listek za brisalec za nepravilno kazen se lahko obrišejo pod nosom zanjo, saj boščki itak nimajo iz česa plačati (dejansko se izmikajo plačilu). Tako pa, če se hočejo odpeljati, morajo plačati kazen.
Ker si tako pameten; tudi v Celju ti nataknejo lisice že samo, če prekoračiš čas parkiranja. Razmisli zakaj že? Naslednjič, če nisi ravno bogatun, parkiraš tam kjer je dovoljeno daljše parkiranje ali pa pridno hodiš futrat avtomat in menjat listke...

Zbudi se, sem študent, sem dobil listek, ga nisem plačal, so mi vseeno trgali iz računa.

Ti razmisli zakaj ti nataknejo lisice? ker morš tam plačat tistih 35 eurov in ne čez 8 dni? naj dvignejo kazni če se jim gre za več denarja...

sploh se ne bom več pregovarjam z osebkom, ki dejansko misli, da lisice kaj dosežejo, če pa država ni popolnoma vseeno a dobi tistih 30 eurov takoj, ali čez najkasneje eno leto, ko trgajo celotno kazen + stroške, ne samo polovičko, potem je pa to ena navadna patetika

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glej kako si smotan - tukaj govorite da naj dvignejo kazni za parkiranje, ko pa dvignejo kazni za prekrške CPP ste pa spet vsi na trepalnicah pa pljuvate po vladi.... saj veš kaj mislim.

Kazni morajo biti VZGOJNE ! Jaz bi še kakšno prisilno delo uvedel, ker folk je s parkiranjem dobesedno neumen danes. Malo se pelji dopoldan okoli kliničnega v LJ recimo, pa pojdi še mimo garažne hiše, kjer je skoraj vedno 300 praznih parkirnih mest, po drugi strani pa zaparkirane praktično vse ceste in ulice okoli KCja....

In prav je da dajejo lisice, še bolje bi bilo če bi pajka poklicali takoj. Ker je*e se tebi za 30 eur, pač jih boš plačal, ali še raje ne, mogoče bodo pozabili pa boš zastonj skozi prišel, če ne naj si pa kar z računa trgajo.... ko pa 2 ure čakaš da ti pridejo avto odklenit te pa zaboli, ane ? In to je namen tega, da se mal zamisliš nad seboj pa svojim parkiranjem.

LP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Glej kako si smotan - tukaj govorite da naj dvignejo kazni za parkiranje, ko pa dvignejo kazni za prekrške CPP ste pa spet vsi na trepalnicah pa pljuvate po vladi.... saj veš kaj mislim.

Kazni morajo biti VZGOJNE ! Jaz bi še kakšno prisilno delo uvedel, ker folk je s parkiranjem dobesedno neumen danes. Malo se pelji dopoldan okoli kliničnega v LJ recimo, pa pojdi še mimo garažne hiše, kjer je skoraj vedno 300 praznih parkirnih mest, po drugi strani pa zaparkirane praktično vse ceste in ulice okoli KCja....

In prav je da dajejo lisice, še bolje bi bilo če bi pajka poklicali takoj. Ker je*e se tebi za 30 eur, pač jih boš plačal, ali še raje ne, mogoče bodo pozabili pa boš zastonj skozi prišel, če ne naj si pa kar z računa trgajo.... ko pa 2 ure čakaš da ti pridejo avto odklenit te pa zaboli, ane ? In to je namen tega, da se mal zamisliš nad seboj pa svojim parkiranjem.

LP

ko sem zadnjič parkiral v parkirni hiši šentpeter je bilo v celi hiši prostih 27 parkirnih mest - ob 9 uri zjutraj, zelo pogosto parkiram tam okrog, in verjetno bolje kot ti poznam situacijo

če si napoti, te naj odpelje pajek, to je dejansko smiselno, in lahko premišljaš o tem ko špranciraš proti dolgemu mostu, lisice pa so zato, da je lahko avto še dalj časa nepravilno parkiran, kar nikakor ne pripomore k izboljšanju parkirne situacije

in ne, ne zagovarjam dviga kazni, samo če želijo več kasirat, kar je edina stvar za kar so dobre lisice, naj pač dvignejo kazen, ne pa da z lisicami še bolj ovirajo promet...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa zgolj za tvoj info; kazni izrečene s strani mestnega redarstva gredo v mestni proračun. Tu pobere država (če) samo DDV. Iz tega naslova se potem gradijo in vzdržujejo tudi parkingi. Pa še poceni je prišel skozi; na Leskoškovi cesti (proti Tuš C&C), ki je slepa je kazen za parkiranje na pločniku 82 EUR (bivših 20k SIT).
Drugače pa se mi študentki smilite
ne-ne-1.gif
. Če ni šoldov za parking pa peš hodite.

Tudi jaz se ne bom več pregovarjal z osebki ki tudi to ne vedo, kaj je smisel kazni in kdo jo izreče. Ki ve o državi samo toliko, da ko bajagi po krivem davke pobira in kazni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Parkirne hiše pa so prazne. Noben problem dobiti plac v njih dopoldne...
To je edini način, da se folk nauči kje se sme parkirati... Ker je "prišparal" max. 2EUR na uro za plačljiv parking.
Šparat je treba, pa naj stane kolikor hoče...

Sicer se strinjam s parkiranjem po parkrinih hisah in tudi vedno parkiram tam, kjer lahko (placljivo ali brezplacno)... ampak tarife pa imajo naravnost oderuske... V evropskih prestolnicah NIKJER nisem placal tako drago parkiranje, kot v Ljubljani... Zadnjic sem bil na kavi v Maxiju... Parkiranje je bilo skoraj drazje kot runda
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da te takoj negiram:
Dunaj, aprila letos. Ura parkinga v tehnološkem parku 4 EUR. Prav tako v parkirni hiši na StefanPlatzu. Zurich, danes. Še dražje.
Drugače pa je Kozolec mnogo cenejši. Pa Kotnikova tudi. Sam malo se je potrebno sprehoditi. Na Trdinovi so tudi dragi, nazadnje sem plačal za 6 začetih ur 10,20 EUR. Dokler mi služba povrne te stoške je v redu, privat ga bom pa v Tivoli parkiral in se sprehodil do mesta.
Npr. kratkotrajno parkiranje na avtomatu v lasti MOLa pa je poceni; 60centov na uro, max. 2 ure (1,2 EUR). Pa SŽ parking je tudi poceni...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Da te takoj negiram:
Dunaj, aprila letos. Ura parkinga v tehnološkem parku 4 EUR. Prav tako v parkirni hiši na StefanPlatzu. Zurich, danes. Še dražje.
Drugače pa je Kozolec mnogo cenejši. Pa Kotnikova tudi. Sam malo se je potrebno sprehoditi. Na Trdinovi so tudi dragi, nazadnje sem plačal za 6 začetih ur 10,20 EUR. Dokler mi služba povrne te stoške je v redu, privat ga bom pa v Tivoli parkiral in se sprehodil do mesta.
Npr. kratkotrajno parkiranje na avtomatu v lasti MOLa pa je poceni; 60centov na uro, max. 2 ure (1,2 EUR). Pa SŽ parking je tudi poceni...

V Hannnovru, Berlinu, Koelnu, Muenchnu, Salzburgu, in se kje... nisem se nikoli placal toliko za dobro uro parkiranja... sploh pa imejo te garazne hise v centrih ponavadi 15 minut brezplacno ... v Ljubljani sem dozivel, da sem moral zato, ker sem sel v garazno hiso obrnit, placat enouro parkiranja... in to zato, ker me je policaj napotil, da naj grem notri obrnit garazna hisa Kapitelj pri trznici), ker je bila tista cesta tam mimo (je to Poljanski nasip ali katera ze) takrat razrlita in se ni dalo obrnit, hkrati je bil razrit tudi zmasjki most... na kriziscu pri Dnevniku pa nobenega znaka, da je vse zaprto
bonk.gif

Pa se to... izgobima se centra Ljubljane, ce se le da.. in ne morem "vohat", koliko kosta katera parkirna hisa... V Tivoliju pa ne bi parkiral niti pod razno... Tam je pomoje parkirisce, kjer imajo narkomani svoj mir in se najvec vlamlja v avtomobile
bonk.gif
...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Plačal si 2 EUR na uro in začel si še drugo uro... Taka tarifa pa je dokaj normalna za centre mesta. Tudi v Celovcu v parkirni hiši v centru (pod zmajem) ni nič ceneje.
Za tole tvoje bi na Dunaju plačal 8EUR (pač 4 EUR vsaka začeta ura...). Trdinova je 1.7 EUR na uro, Kozolec pa 1,5 EUR. Kotnikova pa obračunava na 30minut interval.
Tivoli pa je dober za čez dan... Ponoči je free.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
lisice so zato, da tudi parkirne hiše kaj služijo
grims-1.gif

zakaj pa misliš da jim mudi graditi parkirno hišo na tržnici
smirk-1.gif

bo občina lastnik
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik pikica pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
kako je z lisicami? se da kaj ugovarjat?

danes sem namreč dobil lisice na avto, parkiran je bil poleg še dveh, treh avtomobilov, nekako na travno nišo pod drevesi, kjer je še edino bil prostor in sem parkiral tja, ker so bili tudi omenjeni avtomobili tam, pa že tako kakih 10 minutk peš stran od cilja, kamor sem moral.

zdaj pa - na avtomobilu press nalepka, prometa ni oviral sploh, avto bil parkiran mogoče pol ure, ker sem en dogodek na Ekonomski fakulteti fotkal. ta čas mi je redarstvo (in še ostalim avtom ob meni) napocal lisice na avte. glede na to, da gre za študentsko naselje, sem prepričan, da gre za avtomobile, ki so od študentov ...

skratka - ne samo, da sem zamudil z oddajo fotk, zdrekali so mi celoten plan dela za danes - torej, je kakšen način, da se izognem kazni - pozor. ne gre se mi za denar, gre se mi za princip - zakaj imamo press nalepke, katere smatram, da so samo za to, da povejo, da gre za novinarja in se nam ponavadi mudi in moramo hitro opraviti svoje delo? lahko bi mi magar samo kazen napisal, ni problema, problem so mi lisice.

v Avstriji sem enkrat dobil kazen za parking na Dunaju, v Riminiju tudi - obakrat, ko sem povedal, da sem novinar oz. fotograf, so mi kazen strgali in stornirali.

pri nas pa mislim da gre bolj za ... recimo, milorečeno, nagajanje ...

preden se nekateri začnete zgražati - čeprav imam press nalepko in bi lahko velikokrat pustil avto ko svinja drek, kot vidim nekatere s press nalepkam, vedno poiščem parkirno mesto, vedno poskusim parkirat, da kar najmanj oviram promet - ampak danes - danes se mi je res mudilo, bil je edini prostor in nikakor ni oviral prometa.

po moje so lisice popolnoma nepotrebne ...

ja ja zdej so se za bežigrad redarji spravl. valda 4je faxi tam, bojo največ pokasiral...

Ne samo to, zdej z lisicami operirajo kar že na Vodovodni oz. Slovenčevi, zdej teđžko rečt, so bili avti na travi med tema ulicama...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz ...

kazen mi sploh ni problem. problem so LISICE!! že velikokrat sem dobil parkirno kazen, ko sem, pazi to, parkiral na plačljivem parkingu, a zaradi tega, ker se je delovni čas na dogodku podaljšal, nisem mogel podaljšati parkirnine. kaj naj? smo se na firmi zmenili in firma plača - po dogodku sem še vedno lahko fotografije oddal v pravem času, ne pa danes, ko sem imel še cel kup kolobocij zaradi tega.

PRESS nalepka - zakaj nikoli nisem videl olisičenega Popovega avta? Info TV-jevega? pa so bili zraven vsi olisičeni, ta avta sta imela pa samo obvestilo redarstva. zato, ker sta narobe parkirala, ampak so verjetno vedeli, da morajo hitro naprej.

aja, pa mimogrede, ne delam za šolsko glasilo, temveč za eno večjih fotoagencij v Sloveniji ...

skratka - kazen me ne moti, motijo me lisice, in jutri, ko grem tja, ne bom čakal eno ali dve uri, da mi ga odklenejo ...

aja, pa ni oviral prometa, niti malo. kar se tiče parkinkgov okoli Ekonomske fakultete - nisem vedel, da so plačljivi parkingi to, niti nisem gledal, ker nisem imel časa - če bi vedel, bi gotovo tam parkiral, tako sem pa mislil, da gre za parkinge izključno za študente in zaposlene. btw - vedno parkiram v parkirni hiši ali na plačljivih parkingih - vedno. da bom pa na obrobju parkiral in potem cel dan po raznih busih trogal 6k € vredno fotoopremo - no thank you. se mi je že naredilo, da so mi nekaj polomili na busu, ampak takrat, hvala bogu, velike škode ni bilo.

PRESS nalepka v Sloveniji pomeni samo to, da so ti potem ostali fouš. očitno. kaj čmo. foušarija, nacionalni slovenski šport. če temu ne bi bilo tako, danes ne bi dobil lisic, temveč samo kazen.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

PRESS nalepka v Sloveniji pomeni samo to, da so ti potem ostali fouš. očitno. kaj čmo. foušarija, nacionalni slovenski šport. če temu ne bi bilo tako, danes ne bi dobil lisic, temveč samo kazen.

OPTIMIST...zakaj že?po kateri črki zakona se razlikuješ od vseh ostalih državljanov
d055.gif