Lidl / Hofer, kaj tam kupujete

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
kakor koli, najbolje se je na daleč izogibat tako Lidlu kot Merkatorju kot Šparu, kot Hoferju kot Leklerku, kot Eurospinu in Tušu......
reklame ko jih dobiš v kastlc pa čim prej v koš za papir.....
ugasnit TV nič reklam gledat in kmalu ugotoviš kako malo potrebuješ in kako ti nič ne manjka.....

ampak to je tko nekak k s cigareti.....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Kaj pa čez Hoferjevo pivo imate kaj za povedat? Meni se zdaj, ko ga polni Laško, zdi mnogo bolje. Tako da so te 0,33 flaške vedno pri nas v hladilniku.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Včasih sem redno trosil tisti njihov radler, 0.33 ali nekaj takega, bil je zelo soliden.

Potem pa sem začel bolj zdravo živet
wink-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj se najde vse na travniku, regrat, marjetice, deteljice..odličen obrok.

sem zadnjič trobentice malčal
tongue-1.gif

pri nas se pije samo pivo iz hoferja.... pa še nihče ni zbolel

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
A flaširane tudi laško polni? Včasih so samo piksne. In gre za low-budget laško, kjer se švercajo s koruznim zdrobom.

Drugače isto kot vse v tej klasi - mrzlo je ok, če je vročina ali če se ga želiš napit. Če bi hotel spit dva, tri pirčke "za dušo" pa boš rajši pogledal drugam.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Flaširane zdaj tudi polni Laško. Drugače pa se sam niti ne zanimam iz česa je pivo. Če mi paše ga pijem. Tako si za dušo privoščim kakega Belgijskega, ali zadnji čas Laški Striptis. Za piknike in za čez čevape je pa Hoferov dovolj dober.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.583
113
hodim v špar, ker mi je najbližja trgovina, kjer se dobi vse (kulandija v kranju). Mi je pa hofer v biti bolj všeč. Samo se mi ne da hodit na drugo stran kranja...zdaj se utegne to spremeniti...

Moti me edino da ni samopostrežnih blagajn. potem moram pa vrečke kupovati ali s seboj vlačti, pa stati tam ko lipov bog, ko una čez blagajno vleče. Če ne, vsaj sama tiste kode piskam, da se zaposlim...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Sam za info... in to velja za vse primere, ne samo za Hofer (banke, pošte...) Dajte bit malo strpni in se ne pritoževat če je na blagajni potrebno počakat 2 minuti. Se ne bo svet podrl, verjemti mi. Pa še bolje se boste počutili, če boste tempo življenja malo spustili.

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sam za info... in to velja za vse primere, ne samo za Hofer (banke, pošte...) Dajte bit malo strpni in se ne pritoževat če je na blagajni potrebno počakat 2 minuti. Se ne bo svet podrl, verjemti mi. Pa še bolje se boste počutili, če boste tempo življenja malo spustili.

Banka je edina ustanova, kjer se nihče nikoli ne *****, da je vrsta... povsod drugje če je en pred njim že vpijejo za dodatnimi mesti...

go figure
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Problem, oz vsaj mene to iritiral, da robo naložim v voziček v manj časa, kot potem čakam na blagajni. To bi moralo biti obratno.

Je pa glede tega lidl veliko boljši, kot hofer, kar je tudi eden od razlogov, zakaj tja zaidem rajši.

Recimo banke so začele uvajat te NFC plačilne kartice, s katerimi lahko plačaš samo tako, da jih približaš plačilni enoti. Sicer je znesek nizek, max 15 eur, ampak vseeno je to nek začetek.
In zdaj si zamislite avtomatsko blagajno za hitre, male, nakupe. Prideš s kruhom, pirom in salamo. Poskeniraš v par sekundah, potem pa plačaš s takšno kartico. Rešen nakup v manj kot minuti, ne pa da 5 študentov stoji pred tabo v vrsti in obremenjujejo blagajno.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Vidim, da ti živčki delajo probleme. V Dalmaciji obstaja rek:"Kuda žuriš, nije rat!". Probaj se ga držat, boš imel lepše življenje.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Recimo banke so začele uvajat te NFC plačilne kartice, s katerimi lahko plačaš samo tako, da jih približaš plačilni enoti. Sicer je znesek nizek, max 15 eur, ampak vseeno je to nek začetek.
In zdaj si zamislite avtomatsko blagajno za hitre, male, nakupe. Prideš s kruhom, pirom in salamo. Poskeniraš v par sekundah, potem pa plačaš s takšno kartico. Rešen nakup v manj kot minuti, ne pa da 5 študentov stoji pred tabo v vrsti in obremenjujejo blagajno.

Pozabljaš da na te hitre blagajne ponavadi hodijo s tavelkimi vozički da otroc skenirajo...
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Ja saj...balkanska posla, ampak če bi opcija bila, bi se ljudje mogoče navadili, zdaj pa niti opcije ni.

Mi pa je že ta nova kartica všeč, ki dela na NFC, da ne rabim pina vedno vpisovat, ker samo gredo sekunde v nič...tako da upam da bo šel napredek v to smer.
Špar avtomatska blagajna sicer omogoča plačevanje s NFC karticami ampak nazadnje še za NKBM ni delalo, upamo da spedenajo čimprej
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Pomoje so tudi razmišljali v tej smeri in je ziher neka zaščita, poleg tega pa, če si žrtev goljufije, dobiš denar nazaj, ali ne?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
ne, ne , ne.....
te kaertice lahko vsak, ki ima malo časa in je dovolj blizu prebere in dobi podatke. Kako boš ti dokazal, da je bila goljufija ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Dovolj blizu ja...skozi denarnico ne dela, probamo s telefonom, tako da se tega nimam za bat, edino kraja.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Lidl mi deluje skoraj kot socialna trgovina z nekaj dobrimi izdelki, ampak teh je malo, Hofer je malo boljši že bolj normalna trgovina.