Lidl / Hofer, kaj tam kupujete

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jap lidl takoj doda še kako blagajno, če je gužva, v hofru se jim jebe. Vedno čakaš. Samo zaradi tega me tam ne vidijo.

Jaz dobim vse kar rabim v lidlu, v spar grem samo kupon -25% porabit za kako šteko pijače, v mercator pa po kak čips, ker v lidl/sparu ni nobenega užitnega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Jaz sem tudi v lidla hodil, dokler nisem prešaltal na bio izdelke, teh ima hofer občutno preveč, predvsem mesnih/mlečnih, tu je lidl bogi zaenkrat.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz imam izkušnjo da je lidl veliko bolj odziven, kar se tiče gneče na blagajni. V hoferju je velikokrat kar dolga kolona, preden odprejo še eno blagajno. Lidl pa mislim da to naredi takoj, ko pride kolona do konca/začetka tekočega traku.

Še vedno me pri teh diskontih najbolj moti to, da nakup opravim v dveh minutah, potem pa 5-10 rabim da rešim še blagajno. Če bi tu uvedli neko avtomatiko bi bilo to amerika. Avtomatsko skeniranje + plačilo preko NFC, dobesedno bi bil fertik v nekaj sekundah.

Se strinjam, ker tisti čas ko čakaš je dejansko izgubljen.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Očitno so izkušnje s poslovalnicami Hofer/Lidl iz kraja v kraj različne.

Moje opažanje je tudi, da posllovalnice Lidla veliko bolj smrdijo kot poslovalnice Hofra.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik prijam pravi:

Moje opažanje je tudi, da posllovalnice Lidla veliko bolj smrdijo kot poslovalnice Hofra.

Po čem pa smrdijo? Mogoče se pa samo prebivalci tam ne tuširajo.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
V Hofer ob 19:30 in je skoraj prazen, Lidl podobno. Zjutraj je pa polomija, ob vseh upokojencih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz imam izkušnjo da je lidl veliko bolj odziven, kar se tiče gneče na blagajni. V hoferju je velikokrat kar dolga kolona, preden odprejo še eno blagajno. Lidl pa mislim da to naredi takoj, ko pride kolona do konca/začetka tekočega traku.

Še vedno me pri teh diskontih najbolj moti to, da nakup opravim v dveh minutah, potem pa 5-10 rabim da rešim še blagajno. Če bi tu uvedli neko avtomatiko bi bilo to amerika. Avtomatsko skeniranje + plačilo preko NFC, dobesedno bi bil fertik v nekaj sekundah.

Ampak na blagajni pa v Hoferju delajo hitro, tako da če se nabere kolona pač malo počakaš, je ekspresno rešeno.

Ne moreš pričakovat, da boš vedno prvi na vrsti.

Danes je blo fajn v Hoferju, nobene gneče, očitno zaradi pusta.

Me pa malo moti, da včasih kakšno zadevo čakaš, da jo spet nabavijo...

Recimo papir za peko, ki je narezan na lističe (lidl ma samo na roli), kakšen mesec dni ga ni bilo... pa je od iste firme kot vse vrečke in ostalo.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ampak na blagajni pa v Hoferju delajo hitro, tako da če se nabere kolona pač malo počakaš, je ekspresno rešeno.

Ne moreš pričakovat, da boš vedno prvi na vrsti.

Danes je blo fajn v Hoferju, nobene gneče, očitno zaradi pusta.

Me pa malo moti, da včasih kakšno zadevo čakaš, da jo spet nabavijo...

Recimo papir za peko, ki je narezan na lističe (lidl ma samo na roli), kakšen mesec dni ga ni bilo... pa je od iste firme kot vse vrečke in ostalo.

Kar sem opazil je, da artikle sicer skenirajo hitro in vse, ampak potem pa očitno nehajo vodit statistiko ker komot počakajo, da počasneži spravijo vse v svojo vrečko (čeprav je 1m zadaj polica kje si lahko stvari zlagaš 1 uro po želji) in najdejo tisti drobiž in podobno. Sedaj so itak začeli še s tistimi nalepkami morit kot v ostalih trgovinah.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:

Po čem pa smrdijo? Mogoče se pa samo prebivalci tam ne tuširajo.

No ja.....sama klima trgovine je vsaj v našem kraju veliko slabša kot v poslovalnici Hofra.
Ne vem pa kaj bi bil vzrok slabega vonja, morda pekarna, morda oddelek s pasjo/mačjo hrano......skratka pri nas iz Lidla ne prideš ne da bi smrdel.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Kaj jim čem.......menda bodo že ami poguntali saj so 24/7 v njihovih trgovinah in verjetno menda ja vohajo kakšen vonj imajo trgovine.
Na začetku "pekaren" menim,da je tudi v Hofru bilo podobno pa so zadevo sedaj malce popravili.

Drugače pa če pogledam naše poslovalnice imata definitivno Hofer in Lidl veliko večjo hitrost in velko manj čakanja na blagajnah kot Mercator ali Spar.....kar mi seveda zelo ustreza. ....in včasih v M-ju popizdevam nad počasnostjo dela blagajničark.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Plus Spara in Mercatorja pa so vsaj hitre blagajne. Čeprav se tud tam dostikrat naserjejo ljudje s polnimi vozički.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Plus Spara in Mercatorja pa so vsaj hitre blagajne. Čeprav se tud tam dostikrat naserjejo ljudje s polnimi vozički.

Niso hitre, ampak samopostrežne blagajne. Ni omejitve števila izdelkov. Jaz grem nanje, pa tudi če imam 1001 izdelek, ker sovražnim neumna izjave v stilu:
imate našo kartico
imate drobiž
a bi morda še eno čokoladko
vaš denar je ponarejen

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ja če pridejo ljudje s polnimi vozički tja potem res niso več hitre. Za vozičke je dosti bolj optimalno da vse zložiš na trak in una skenira enega za drugim, kot pa da vsak izdelek posebej preneseš iz vozička v vrečko. Košarico lahko postaviš dejansko tja na hitro blagajno in se ne rabiš stegovat, voziček pa ne moreš.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Jaz res ne vem kaj je taka fama o teh vrstah v trgovskih centrih. Pa madona, saj 4-5 minut ni večnost. Nikoli pa se tam ne stoji več kot 5 minut. Bodite malo bolj strpni in vam bo lažje v življenju. Manj stresa, manj slabe volje. Jaz se vedno postavim v vrsto kjer je prodajalka najbolj simpatična, pa v tistem času malo očke na njo vržem, počakam, plačam in z nasmeškom odidem. Verjemite, lažje bo za vas in za prodajalke.
Na koncu pa se vprašajte kolko brezveznega časa (skupaj z mano) porabite na Alterju. A tega časa pa ni škoda?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Kaj jim čem.......menda bodo že ami poguntali saj so 24/7 v njihovih trgovinah in verjetno menda ja vohajo kakšen vonj imajo trgovine.
Na začetku "pekaren" menim,da je tudi v Hofru bilo podobno pa so zadevo sedaj malce popravili.

Drugače pa če pogledam naše poslovalnice imata definitivno Hofer in Lidl veliko večjo hitrost in velko manj čakanja na blagajnah kot Mercator ali Spar.....kar mi seveda zelo ustreza. ....in včasih v M-ju popizdevam nad počasnostjo dela blagajničark.

Ne, resno. Piši ali kliči na info fon. Folk, ki dela v štacune ne zavoha več. To je tako, kot če ti cel dan čepiš v sobi z zaprtim oknom in imaš slab zrak. Ti ne čutiš, nekdo, ki pa stopi v sobo pa "dol pade"...
Lahko je klimatska naprava v qrc..., lahko kje pušča hladilni plin... bogve kaj..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Jaz simpatičnih prodajalk na našem območju ne opažam. Opažam pa ljudi ki stojijo za mano in so skoraj direkt v meni, dihajo mi za vrat, ipd, tega pa nimam rad.

Da ne omenim, kot je že nekdo, zlaganje v vrečke in drobižanje...ne vem no, meni včasih že začne skenirat izdelke, a oni pred mano pa še bo vedno v vrečko tlačil, potem pa me še gleda ko tele...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Tečejo projekti samopostrežne blagajne, pa tudi t.i. tunelske blagajne (na Švedskem teče pilotni projekt).
klikenzi