½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Spomnim se tudi tistih Hoferjevih žnj-krat prepakiranih rib.
Koliko je pa še raznega šunda, za katerega se še ne ve...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.520
113
Kontrolirano atmosfero zadnje čase reklamirajo kot najboljši izum po tetrisu. Resnica je seveda mnogo bolj boleča.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Haha kaj mislite da je v Šparu/Mercatorju/Tušu kaj boljša roba? Kar se pa tiče jogurta pakiranega v Avstriji pa se mi zdi sploh otročje sploh pisati o tem. To je že stvar principa in ne stvar izdelka. In ja, po vsej kmečki pameti je to Slovenski izdelek če je izdelan iz Slovenskega mleka razen če gledamo iz vidika biznisa, če bi se pakiral v Sloveniji bi pač bil plačan Slovenski delavec, davščine bi se odvajale od naše elektrike itd...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.520
113
Da, brand roba v mercatorju/šparu itd. je boljša

Ne nujno bolša, ampak ima konstantno enako kakovost oz. okus. Hofer pa nonstop menja dobavitelje oznake pa ostanejo enake. Enkrat je jogurt ok, drugič je voda. Velja praktično za vso hrano.

• Všeč mi je
Reactions: sistemik in Roberto

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, roba pod prodajalčevo blagovno znamko (Mercator, Spar, Tuš...). Neke vrste generik, od katerega se tudi pričakuje (neka) konstantna kakovost. Kar pa pri Hoferju velikokrat izpade.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja... ne kupujem teh "generikov" tako da ne vem kako je s konstantnostjo kvalitete. V Hoferju jemljem predvsem sadje/zelenjavo ko ni sezone, bio izdelke ter kaksnega lososa in podobno sranje. Kvaliteta konstantna... Tudi sadje/zelenjava se mi zdi boljše...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113

Ne nujno bolša, ampak ima konstantno enako kakovost oz. okus. Hofer pa nonstop menja dobavitelje oznake pa ostanejo enake. Enkrat je jogurt ok, drugič je voda. Velja praktično za vso hrano.
Kar se tiče mleka imam zelo specifičen okus.... Pijem samo Tolminsko (top okus)... Potem pa ostaneta se LM pa od Hoferja.... In vrjami če bi hofer spreminjal kakovost bi to takoj zaznal.... Tko da nabijaš

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.520
113
za jogurt so dobavitelja zamenjali parkrat, za pivo vsi vemo, da so ga

tako da ne, ne nabijam

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti o mleku, hermann o jogurtih...
Ko smo že glih pri mlečnih izdelkih... sladka smetana Milfia za stepanje je tudi vredna nič, ker se komaj stepe, za razliko od Eurospinove ki je lepo čvrsta in okusnejša.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Ok za pivo uredu...se strinjam da je avstrijski boljši :) Drugače pa veliko jem hofer mlecne izdelke (mleko jogurti siri) pa je vse ok

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri pivu se tudi Merkatorju pozna (če sem prav bral lastnik PLG ne pusti več polniti za generike) ko so presedlali na jodlarski pir. Scalina v glavnem.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Haha kaj mislite da je v Šparu/Mercatorju/Tušu kaj boljša roba? Kar se pa tiče jogurta pakiranega v Avstriji pa se mi zdi sploh otročje sploh pisati o tem. To je že stvar principa in ne stvar izdelka. In ja, po vsej kmečki pameti je to Slovenski izdelek če je izdelan iz Slovenskega mleka razen če gledamo iz vidika biznisa, če bi se pakiral v Sloveniji bi pač bil plačan Slovenski delavec, davščine bi se odvajale od naše elektrike itd...

Ja stvavri gredo nekako takole, prašiče piščance.. žive pripelješ iz eu in tukaj zakolješ, potem postane slovensko meso in to je to.
Z mlekom je pa tako da ga naši prodajajo v it in avstrijo in potem nazaj pripeljejo gotove izdelke.

Za ribe so vsaj napisali s kje so in kdo jih je pakiral in prepakiral... iste smeti pa tržijo vsi, tako da to je to.
In kso je kriv za tole ? Sami kupci ker kupujemo poceni EU smeti...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.520
113
Drugače pa veliko jem hofer mlecne izdelke (mleko jogurti siri) pa je vse ok

No saj mi načeloma vse mlečno kupujemo v hoferju. Mleko in sir precej ok. Z jogurtom je pa malo bolj tralala. Litrski 3,5% je nenadoma namesto normalen postal cukran (verjetno so takrat zamenjali iz lj mlekarn oz. celskih mlekarn na avstrijce "slovenska kakovost"), 1,5% je postal voda itd. En čas ga potem nismo kupovali, zdaj je 1,5% spet recimo normalen. 3,5% se je ženi tako zameril, da ne gremo niti probat nazaj :) Zdaj smo zadnje čase kupovali grškega, ki je vsaj po okusu OK (ampak cukra pa kot v povprečni torti)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.520
113
zdajle na pamet govorim, ampak mislim, da po deklaraciji cirka 8%

po okusu se ne čuti cukra, je prav dober

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Oh zarote.
Ta cuker je laktoza in je tisto, kar loči vodo od jogurta (ali mleka). Spada pač pod sladkorje in je tako deklariran, ne gre za dodano fruktozo.

• Všeč mi je
Reactions: jekleni in Kamele0N

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83

Ravno ta vikend sem namensko naredil primerjavo med TUŠ vloženimi breskvami ter LIDL breskvami Freshona (cena je enaka - dober evro za kilsko piksno), pa so Tuševe veliko okusnejše, komapktnejše, medtem ko je v Lidlovih bilo kar nekaj polovic z lupino, nekatere še z ostankom peclja, nekatere su bile kompaktne, nekatere kot gris, nekatere rumene, nekatere oranžne...
Za isto ceno raje v Tušu, Šparu, Mercatrorju ipd. kupim izdelke z njihovo znamko kot pa da tovrstne zadeve kupujem v Lidlu, Hoferju...

Bom pa verjetno v prihodnje naredil še kar nekaj podobnih primerjav, da vidim iz prve roke po mnenju nekaterih "oh in sploh" izdelke iz Lidla, Hoferja v primerjavi z trgovskimi znamkami supermarketov na našem trgu. V ceni itak ni neke razlike...