½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

javr

Guru
6. dec 2011
1.903
1.152
113
drugače s čevlji/škornji Hofer nimam problemov, razen da je oznaka "vodotesno" slaba šala.
Pri škornjih na sliki pa je problem da desni žuli tam ko kaže kuli. Jih je kupil še kdo drug in ima iste probleme, ali sem samo jaz srečni dobitnik modela z napako, za katerega nimam več računa ?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Ti nimaš nogo po JUS-u.
evil.gif
Brez računa ne vzamejo več.. Preizkusil pri solarnem reflektorju, ko je naredil crkot. Na srečo sem pozneje le našel račun.

• Všeč mi je
Reactions: tofsy

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Groza. Slovensko mleko, polnjeno v Avstriji so si drznili imenovati slovenski izdelek. Res prekleti nateguni! :jok:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
He he saj ta salama je že skoraj slovenska ,če pa je iz Mariborske ceste v Gralli.

65502522.jpg

Priponke

• 65502522_show.jpg
    65502522_show.jpg
    22,7 KB · Ogledi: 235

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.960
6.575
113
pa na policah je narobe pisalo. banda!!!

ajde pršut jim dam. pa tudi to ni cela groza.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
to so pač pravniške finte
če v sloveniji pakiraš kitajski fižol je to slovenski izdelek. čisto po zakonu. enako če madžarskega prasca razkosaš v sloveniji in zapakiraš je to slovenski izdelek.in če v avstriji filaš slo mleko je to avstrijski izdelek
to so EU zakoni

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi
13. jul 2011
2.677
626
113
Glede na to, da do nepravilnosti ni prišlo v vseh trgovinah, kaže da so pri Hoferju zamočili pri komunikaciji s poslovodji.
Verjetno so ti izdelki bili v enaki embalaži pred časom res slovenski izdelek, potem je pa Hofer zamenjal proizvajalca za ta izdelek (embalažo ohranil identično) in nekako ni tega dovolj jasno poudaril poslovodjem v posameznih trgovinah.
Primer je pivo v modri pločevinki, ki ga je v začetku proizvajala Pivovarna Laško, potem pa kar naenkrat, precej na tiho, v isti embalaži pivo proizvedeno v Avstriji.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.794
113
To še tako gre, vsaj lahko prebereš kako pa kaj. Zadnjič po pomoti bil v Eurospinu.. Ojoj je tale trgovina. Brez deklaracij, vse italijansko napisano. Mamike sploh ne vedo kaj kupujejo. Slaba šala je to. Je pa vse skoraj zastonj - in temu primerna kvaliteta, vsega.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.520
113
Glede na to, da do nepravilnosti ni prišlo v vseh trgovinah, kaže da so pri Hoferju zamočili pri komunikaciji s poslovodji.
Verjetno so ti izdelki bili v enaki embalaži pred časom res slovenski izdelek, potem je pa Hofer zamenjal proizvajalca za ta izdelek (embalažo ohranil identično) in nekako ni tega dovolj jasno poudaril poslovodjem v posameznih trgovinah.
Primer je pivo v modri pločevinki, ki ga je v začetku proizvajala Pivovarna Laško, potem pa kar naenkrat, precej na tiho, v isti embalaži pivo proizvedeno v Avstriji.

In kaj imajo poslovodje z napačno oz. zavajajoče natisnjenimi oznakami na embalaži?

13. jul 2011
2.677
626
113
In kaj imajo poslovodje z napačno oz. zavajajoče natisnjenimi oznakami na embalaži?
Kolikor sem jaz razumel ni šlo za napačne oznake na embalaži, pač pa na policah trgovin, kjer je označena cena.
Napačna oznaka na embalaži je bila le v primeru mleka, jogurta in kefirja, ki so jih sedaj tudi umaknili iz prodaje. Pri slednjem je šlo za napačno interpretacijo zakona - fail pravne službe, pri oznakah v trgovini pa za slab management med prodajalnami.

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
Sem se pa ob tem spomnil, da so prve piksne Uniona (za Laško ne vem) polnili v Avstriji. Glede na današnjo zakonodajo smo takrat pili avstrijsko pivo.