Lidl / Hofer, kaj tam kupujete

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
razna obutev je za en qrc, ampak za 20€ itak ne moreš pričakovati nekaj oh in ah.
Ma čisto odvisno, določena obutev je prav solidna. Se pa res vmes najde kaj čudnega

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
ena od zadnjic s tv:

so vprašali nekega kao meneđerja od merkatorja: čemu delate take razkošne trgovine in je bil odgovor sledeč.
to bodo plačali kupci

zdaj pa razmislite

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Pa saj pivo za hofer polni Laško al kako že?
Dokler bo flaso vode iz Italije ( transport) nekajkrat cenejša kot naša iz sosednjega potoka, pač ne bom z veseljem kupoval naše vode(pa je ne kupujem pogosto). Je pa M od kar je hrvaški vsaj hrvaškim izdelkom približal ceno našim cenejšim(akcijska cena) . Recimo čokolino je že en tak.
Nekdo je spraševal za pralni prašek. Na testih ZPS se je lidl pri čistilih odnesel največkrat odlično.
V hoferju kupujem file skuše v konzervi, pa tudi ostale konzerve se mi zdijo boljše kot v lidl.
Jogurt (navadni, čvrst ) je pa lidl. Tehnika(orodje) je v hoferju običajno boljša kot v lidl. Ni pa nobena za profi uporabo. Kupujem tudi zaradi triletne garancije, kjer ne komplicirajo preveč.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
190
63
Eno izmed variant res polni laško, ampak jaz kupujem drugo, polnjeno v avstriji. Se mi zdi boljši okus. No cena proti unionu ali laškem pa je skoraj še enkrat nižja.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
ze leta kupujem vse v lidl/hofer, ene 10% mesecno mogoce drugje. Tam vzamem kake bolj eksoticne stvari, ki jih pri diskontih ni.
Sem pa pred 2 mesecema naredil eksperiment in sem cel mesec kupoval v leclerku. Isti nabor izdelkov, nobenih bedarij, nic nepotrebnega... in znesek na koncu meseca je bil presezen za cca. 20%! Roba po tocno po nicemer boljsa, tako da bi rekel waauuu to pa je res dobro, oz precej boljse kot v lidlu. Plus tega da v lidlu zabijem 15 min, tam rabim 1 uro da prekruzam vseh 60 regalov

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Meni niti Hofer niti Lidl nista prebavljivi trgovini. Izdelki krneki. Pa zaradi mene lahko vsi kupujete tam.

Jaz imam občutek da sta Lidl in Hofer kot (pa ne zamerite) koriti, kjer se naj hranijo svinje. Vse je podrejeno nizki ceni. Kvaliteta je pogosto tako/tako, videz embalaže je obupen, videz trgovine je katastrofa. Če česa zmanjka čez dan si pač zvisel, nimajo zalog ampak je to tvoj problem...

467716-post_slo.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Začnite še jamrat o bogih trgovkah v Hofru in Lidlu, pa vam bomo verjeli.
ne-ne-1.gif

Lepa embalaža, pa pogosto skrije zanič vsebino.
evil.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Naravnani smo na Spar, nismo pa tja privezani. Pri Hoferju in Lidlu dopolnjujemo "fasngo" in kar v teh dveh štacunah kupim, še posebej velja to za Hofer, je po mojem mnenju zelo kvalitetno.

Ker ravno zidamo hišo, sem v teh dveh štacunah kupil kar nekaj orodja, pa tudi zidarsko pivo je Hofer/Laško
nahrung002.gif

Primer, na ribah se pozna, da so sveže. Kdor jih veliko je, bo vedel. Lidl drži grške, Hofer pa Cromarisove. Drugi primer, norveški dimljeni losos, opremljen s tracking number, kjer lahko pogledaš, kako je prišel do trgovine, itd.

Re-brandani slovenski izdelki zapakirani v njihove embalaže. Na testih ZPS zmagujejo. In še se najdejo razlogi.

V lokalni Merkator tudi zaidemo za dopolnitev zalog, saj so v zadnjem času padli iz nebes na realna tla.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
@milos621 ker v Mercatorju se pa ne zgodi, da bi cesa zmanjkalo...

Trgovine izgledajo povsem ok in jaz sem vesel, da ne rabim placati premium za "lepe" police. Super pa je, da ti lahko to placas, ce zelis.

Po drugi strani pa drzi tudi kar je napisal o Valhala o Mercatorju in realnih tleh.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mečkator mi gre na k*** zaradi počasnih blaganj in samo v mečkatorju sem naletel na izdelke, ki so bili pokvarjeni in še v roku uporabe. V hoferju ali Lidlu me prej skrbir avno obratno, recimo, da je mocarela BP uporabna 10-14 dni čez rok. Ali so roki enostavno boljši (kar pomeni krajši) ali pa je zram kaj drugega.

Skratka... fasungo tisto po 150€ kupimo v Leclercu, ostalo pa večinoma hofer/lidl, ker je enostavno in izbrani izdelki so odlični ne samo sprejemljivi zaradi cene. Določene artikle pač ne smeš kupit ali pa ne smeš kupit v določenem letnem času, to sicer velja tudi za druge trgovine.

Pri hoferju me najbolj moti, ker kupim za 15-20€ hrane in zram moja vrže še 2 orhideje pa še kaj in je račun 40€+ .
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Kaj pa rabi toliko orhidej? Moja ima eno že 5 ali več let, najbolj pameten nakup ki sem ga naredil, roža drži nenormalno dolgo, kupiš enkrat in imaš mir
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Lansko leto je mela eno piz*** in so se gor navlekli eni mali paraziti za z lupo gledat in je šo po vseh orhidejah in je blo treba stran zmetat, dolg je probala spucat pa ni šlo.

Sicer so pa tud za darila ipd. te rože pač, ne samo orhideje. Zadnjič so imel v hoferju neke okrasne dišavnice v glinenemu lončku pa nisem mel časa, drugače bi sam kupil ene dve.
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Še nekaj sem odkril pred kratkim v hoferju; tirolske sušene mesnine. Majhne klobasice, tam nekje 10cm dolge pa kak cm premera, s čilijem. Solidno!

Imajo pa še polno ostalih "domačih" klobas.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Še nekaj sem odkril pred kratkim v hoferju; tirolske sušene mesnine. Majhne klobasice, tam nekje 10cm dolge pa kak cm premera, s čilijem. Solidno!

Imajo pa še polno ostalih "domačih" klobas.

Čili, tipična tirolska začimba ...
hysterical-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Interspar je definitvno najboljša trgovina, ampak ko pa prideš na blagajno in gre vse čez si ob 100-200 evrov. Men osebno tud Lidl ne potegne, v Hoferju kupujem samo določene izdelke, ki so mi najboljši med vso ponudbo na trgu.
Drugače hodimo v Mercator. + veliko hrane je že doma.